Mi ez a sok szemét Steamen?
A napokban elkezdtem új játékokat keresni, amiket eddig még nem játszottam. Kipróbáltam a steam queuet, ami naponta 12 random játékot mutat. Végigmentem már vagy 30 ilyen sorozaton és 12ből 9 anime visual novel dating sim szarság, a maradék 3 meg olyan mobiljáték, amit már a mobilomon is 2 perc alatt meguntam. Ilyenek manapság az emberek igényei? Valaki hazajön munkából és megy anime tankokkal randizni?? Hogy süllyedhet ennyire mélyre? Manapság már komolyan csak 10 éves kis fiúk meg lánykák játszanak?
Tudna nekem valaki egy jó játékot ajánlani? Semmi Fallout, Skyrim, Witcher, L4D, CSS, ezeket a nagy neveket mind ismerem és játszottam is. Valami kevésbbé ismert, de mégis jó játékot tud valaki?
Figyelj, az tény, hogy rengeteg az indie szemét a Steam-en, de bőven lehet minőségi játékokat is találni. Az pedig, hogy valami egyszerűbben van kivitelezve, vagy olyan a stílusa ami neked nem tetszik nem azt jelenti, hogy vacak.
Egyébként milyen játékokat szeretsz? Az sokat segítene, mert akkor olyanokat írnék.
Azért itt egy gyors lista kisebb nem olyan ismert játékokról: ( mind minőségi )
Plague Inc: Evolved
Game Dev Tycoon
The Escapists
Pirson Architect
This War of Mine
Hotline Miami 1-2
The Binding of Isaac: Rebirth
Super Meat Boy
Little Inferno
Limbo
Braid
The Wittnes
Super Hot
The Talos Principle
FEZ
Showel Knight
Meg sorolhatnám még nap estig...
Amilyen játékot veszel meg nézegetsz, azokat részesíti előnyben nálad. Ha sok VN-t néztél manapság akkor azokat adja be. Ha a 100-ra nyomod be hogy nem érdekel, akkor keres más témákat is.
De az is sokat segít a személyre szabásban ha te magad keresel rá játékokra, májd berakod a kívánság listára, így a steam akkor olyan típusú játékokat fog majd ajánlani.
Én pl amikor kezdtem steam-en vettem 2 horror játékot és 1 hónapon át csak horror szutykot akart rám sózni, most jó 1 év elteltével már azért beállt az érdeklődési kör ott is.
Minden játék jöhet, ha van értelmes története vagy egyáltalán szól valamiről. Amiket nem szeretek azok az anime játékok, mindenféle simek, rpg maker játékok és egyéb semmi logika, semmi taktika, semmi történet játékok.
Szeretem ha szép grafikája van a játéknak, de ha semmiről sem szól és csak agyatlan lövöldözés az egész, akkor nem fog érdekelni. De nem szükséges, mondjuk Terraria meg a Binding of Isaac a kedvenc játékaim közé tartoznak.
A listát köszi, nagy részét ismerem és játszottam is velük. Az évek során már annyi mindent kipróbáltam, a mostaniak meg inkább early access, amit hát vagy egyszer befejeznek... de inkább nem. Sok érdekes ea játékot látok a piacon és fel is kerülnek a kívánságlistámra aztán visszanézek 1-2 év után és még mindig semmi újítás benne, vagy megjelent de egyszerűen játszhatatlan és van vagy 30% pozitív értékelés róla..
Ja hát az a baj, hogy nehezen tudunk olyat ajánlani amit nem ismersz mert ezek szerint azért rendesen képben vagy mind indie, mind pedig AAA téren. :) Ami meg nem felkapott az nem véletlen...
Az EA meg tényleg necces. Amit írtam listát azon szerepelt 3 olyan játék is ami korai hozzáférésbe volt, de kész lettek és jól is sikerültek ( Plague Inc, Escapists, Pirson Architect). Persze ott is van bőven ellen példa pl Wreck Fest. Meg olyan is van ami megosztó pl DayZ, mert fejlődik csak lassan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!