Melyik puzzle márkák a jobb minőségűek?
1000 darabos Trefl-t raktunk most ki, illetve a Bátyám egyedül is rakta már ezt a márkát.
Mi meg voltunk elégedve vele, és az ára is kedvező. Neten 1750 forint egy 1000 darabos, de pl. a Tescoban is 2000 forintért láttam (kirakó szőnyeg nélkül).
Jelenleg egy 1000 darabos Ravensburgert rakunk. Minőségben nem érzem semmivel sem jobbnak a Trefl-nél, sőt, kibontva a zacskóból kék színű por hullt ki (a puzzle hátulja kék színű ugye), és az összeragad darabokat szétszedve, volt, amelyik szétnyílt. Illetve van olyan, amelyiknek a képes felületén látok egy kis gyűrődést. Na és ez ugye 3500 forint volt. Nem bántam meg, mert a motívuma meg sokatmondó számomra, és ritka az ilyen nem csupán tájképes, hanem motívációs feliratos puzzle - már nem is forgalmazzák, utolsó darab volt.
Viszont talán a Ravensburgernél egyértelműbb, hogy az adott darab valóban odaillik-e vagy sem. Nem könnyebb rakni, sőt talán nehezebb, mint a Trefl-t (mondom ezt egy-egy doboz Trefl és Ravensburger után), de a Trefl-nél hamarabb volt olyan, hogy rossz helyre tettem egy darabot.
Bátyám a Piatnik márka elkerülését javasolta. Bár Ő egy nagyon régi puzzle-jüket rakta ki... tehát azóta az Ő minőségük is változhatott.
A többiről én is szívesen olvasnék véleményt :) úgy keveredtem én is ide, hogy keresgéltem volna utánuk.
Kirakógyűjtő vagyok, mindegyik márkából raktam már, amiket felsoroltál.
Nekem főként pozitív tapasztalataim vannak velük. Személy szerint a Trefl márkát részesítem előnyben. Klassz témákat lehet találni a kirakóik között, illetve nem olyan drága.
A Ravensburger drága. Egyébként jó rakni, náluk is vannak jó témák.
Educából nem rég vettem egy csodaszépet. Külön tetszett benne, hogy nem minden darabja volt megszokott formájú. Ez nehezíti ugyan az elkészítést, de jó tapasztalat és kaland is.
A Castorland, Heye, illetve a Clementoni márkákkal is teljesen meg vagyok elégedve. Mostanában a Castorland nagyon sok új puzzle-t forgalmaz.
Összességében nekem mindegyik pozitív élmény volt, nagy különbséget nem láttam eddig köztük. Amit az előttem lévő kommentelő írt, hogy kék színű por hullt ki a dobozból és összeragadt, nem jól elvágott részeket talált, és ezek hátul szét is nyíltak ... még nem találkoztam olyan kirakóval, ahol ez ne történt volna meg. Ha magával a képpel nincs baj, akkor nem probléma, hogy a háta nem tökéletes.
Még annyit tennék hozzá, hogy vigyázni kell a nedvességgel! Nekem 2 kirakómmal történt meg az, hogy nedves lett. Nem nagyon, csak éppen egy kissé. Ilyenkor megváltozik, megvetemedik a darab, darabok. Ekkortól már szétszedni és összerakni is nagyon nehéz, külsejében is megváltozik.
Akármi kérdésed van kirakókkal kapcsolatban, nyugodtan írj! :)
Remélem, tudtam segíteni, így pár évvel később!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!