Melyik Warcraft faj története, identitása, stb. hasonlít legjobban a magyarokéra?
Természetesen nem 100%-os egyezést keresünk, csak közös elemeket.
Személy szerint én az orkokra szavazok. Tudom ez elég ironikus, ismervén a cigányok szlengbeli megnevezését, de szerintem ők a legközelebbi találat.
Íme néhány hasonlóság:
- nomád nép
- sámán vallás
- jelentős pusztítást végeztek egy időszakban (Kalandozások)
- mindenki utálja őket egy-két népet kivéve, akikkel történelmi okok miatt jó kapcsolatuk van
- A társadalmi átalakulások nagyon hasonlók. Egy diktatórikus, hagyományokat elvető, két részre osztható (kemény és puha) időszak (Szocializmus, a démonimádó Régi Horda), amit egy relatív liberális időszak követett (rendszerváltás utáni időszak, Thrall Új Hordája), aminek egy fokozatosan erősödő nacionalista hullám vetett végett (2008 után időszak, Garrosh).
- A fentiekkel kapcsolatban, egy társadalmi csoport amit a legtöbben nem szeretnek, de egy öreg kemény mag imádja (kommunisták, warlockok)
- nyelvben és kultúrában teljesen eltérnek a környező népektől
Igen, ezen analógia alapján Gul'dan volt Rákosi (lévén Blackhand csak egy báb volt) , Orgrim Doomhammer Kádár, Kil'Jaeden meg Sztálin.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!