Kezdőoldal » Szórakozás » Játékok » Pár Steam-vel kapcsolatos...

Cameron Poe kérdése:

Pár Steam-vel kapcsolatos kérdés, valaki segítene?

Figyelt kérdés

Most kezdek majd el Steam-en vásárolgatni, és ezzel kapcsolatban lenne pár kérdésem. Addig jutottam, hogy regisztráltam az unokatesóm gépén (az enyém egy hét múlva érkezik zsír újan mielőtt megkérdezné valaki).

Egy 128gb-os ssd (amire megy a win), meg egy 1tb-os hdd lesz bent.

A kérdéseim:

Ha steam-en megveszek egy játékot és letöltöm, akkor nekem azt még telepítenem kell, vagy itt a letöltés ikonra kattintva telepíti a játékot?

A steam-ről letöltött/feltelepített játék lehet a hdd-n, vagy az ssd-n kell lennie ahol a Windows?

Azt tudom, hogy a torrent nem tesz jót az ssd-nek, ez vonatkozik a steam letöltésre is?

Ha lehet a hdd-n akkor kell arra a partícióra valami segédprogram, vagy elég ha van a rendszerpartíción? (pl. Visual c+, phsyx, dxd, stb)

Ami játékot megveszek majd kijátszás után uninstallálom, azt utána le tudom többször is tölteni?

Tudom, sok a kérdés, de abszolút kezdő vagyok a témában. Youtube-on kerestem videót de mindenki rutinból csinálja mintha ez lenne a világ legtermészetesebb dolga, kezdőknek valót nem találtam.

Ha valaki tudna segíteni annak nagyon örülnék!

2016. jan. 23. 17:08
 1/9 anonim ***** válasza:

A letöltés maga a telepítés.

A Steam alapból a C meghajtóra telepít, a Program Files-ban lévő Steam mappába. Ezt meg lehet változtatni valahol, de én nem foglalkoztam vele soha, a mikéntjét nem tudom pontosan.

SSD károsodás kérdést majd más megmondja.

Bárhányszor letöltheted a játékokat, nem csak egy alkalomért fizetsz, nem is használná senki, ha ilyen hülyeség lenne.

2016. jan. 23. 17:34
 2/9 anonim ***** válasza:
A Steam automatikusan telepíti a játékot. A játékokat a Steam mappába fogja telepíteni. Nekem is 1 TB-s HDD-m van, én oda telepítettem a Steam-et, így oda telepíti a játékokat is. Nem használok semmilyen segédprogramot. Bármennyiszer uninstallálhatod/installálhatod a játékot, örökre ott marad a fiókodon.
2016. jan. 23. 18:17
 3/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, megy a pacsi!

Még egy kérdésem lenne. Ha egy játék itthon magyar felirattal jelenik meg, akkor a steam-ről is a magyar feliratos változat jön le itthon?

2016. jan. 23. 18:37
 4/9 anonim ***** válasza:

Alapjáraton a C-re teszi (ssd-re), de hdd-re rakva semmi baja nem lesz.

A letöltés maga a telepítés

Nekem az 1 terás hdd-n van vagy 100 játékom, ennek beállítása: [link] Steam - Beállítások - Letöltések - steam mappák - mappa hozzáadása

Mivel a windows gondolom SSD-n lesz, oda rakd a cuccokat, elég az neki, nem kell külön program.

amíg a számládra be tudsz lépni, addig nem gond, akárhányszor letöltheted a számládról és használhatod.

2016. jan. 23. 18:44
 5/9 A kérdező kommentje:
#4 köszönöm a választ, megy a like!
2016. jan. 23. 18:55
 6/9 anonim ***** válasza:
A Steamen árult játék nem feltétlen egyezik a boltival, tehát nem biztos a magyar felirat. De minden Steames játéknál fel van tüntetve, hogy milyen nyelvű és feliratozású.
2016. jan. 23. 19:03
 7/9 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm! :-D
2016. jan. 23. 19:20
 8/9 anonim ***** válasza:
illetve még 1 apróság, nem minden steamen vett játék steames, van amit origin vagy uplay fiókon kersztül tudsz játszani. Ilyen pl Alice: Madness Returns, vagy Dragon Age: Inquisition is, ekkor a játékot steamből is indíhatod, de megnyitja neked másik klienst, ahova ugyan úgy regelni kell és ott a steamen vett cd kulcsot megadva kapod meg a játékot. Ha ilyen játokt indítasz, belépsz steambe, elindítod, majd elindítja automatán a másik klienst és úgy megy a játék, ettől ne ijedj meg.
2016. jan. 23. 20:40
 9/9 A kérdező kommentje:

#8 Köszönöm

Tehát ha jól értem akkor más dolgom nincs minhogy regisztrálok az uplay-re meg az origin-ra. Ha megveszek valami olyan játékot ami ezeken keresztül működik, akkor az első indításnál automatikusan az az ablak ugrik fel ahova be kell lépnem (mivel ha most regisztrálok, akkor már csak be kell lépnem) és a CD kulcsot kell beírnom?

Ezeknek a klienseit nem kell letöltenem és telepítenem?

Valamint a steam-nek nyitva kell lennie ha játszok?

2016. jan. 24. 10:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!