Kezdőoldal » Szórakozás » Játékok » Szerintetek jó vásárt csináltam?

Szerintetek jó vásárt csináltam?

Figyelt kérdés

Nos, egy sráccal megállapodtam, hogy megveszem tőle az Origines accountját 11 ezer Ft-ért. A fiókban van egy FIFA 14, 15, 16, egy Titanfall, egy NFS RIVALS. A pénzt előre utalom, utána ő postázza a dobozolt játékokat, valamint küldi a jelszót, felhasználót az accounthoz. A kérdésem az lenne, hogy az e-mailt és a jelszót meg tudom változtatni? Igen, tudom, hogy miután el lett utalva a pénz, onnantól már csak bizalom kérdése. Ez ugyan úgy megy, mintha a jófogáson vettem volna valamit, és utalnom kellene. Engem inkább az foglalkoztat, hogy miután megadta az adatokat, meg tudom-e változtatni, hogy az már teljesen az enyém legyen, vagyis ő ne tudjon tobbé hozzáférni.

Előre is köszönöm az értelmes válaszokat!

2016. jan. 1. 23:44
 1/8 anonim ***** válasza:

Igen, csak nem tudom Originen hogy működik. De én is anno így vettem meg a Guild Wars nevű MMO-t használtan. Valahogy megoldottuk az eladóval, hogy az én nevemen fusson a játék utána, ő neki utána meg semmilyen hatásköre nem volt a játékban.

Gondolom úgy lehet, hogy ő megváltoztatja az emailjét a tiédre, te vagy ő majd kap egy emailt, hogy erősítsétek meg, majd miután ez megvan, jelszócsere. Ő beállít egy random jelszót, amit neked elmond, majd utána te beállítasz egy saját jelszót. Valahogy így működik.

2016. jan. 1. 23:52
 2/8 anonim ***** válasza:

Ha valóban eladja neked (nem ver át), akkor persze.

email váltás, ha van mobilos biztonsági ellenőrzés akkor azt meg átrakja a te mobilszámodra.

Ennek persze az a feltétele, hogy a fiókon 18+ legyen beállítva kornak (egyébként nem elérhető a fiók és biztonság rész).

Viszont vigyázz, meg ne szívasson, mert szimplán odaadja neked, aztán ír az Origin-nek, hogy feltörték az accát és visszaigényli (fotók az eredeti játékról, kódról stb) aztán se pénz se account.

2016. jan. 2. 00:30
 3/8 anonim ***** válasza:

Hát igen, más a vatera, meg jófogás, mert ott valamennyire nyomon lehet követni a dolgokat, vaterán mindenképp. De ha semmi felület nincs, akkor kicsit rizikós, kivéve ha nem ismerős.

Írathatnál vele egy aláírt "szerződést", amit szintén elpostáz neked a dobozokkal együtt. Magyarul, angolul egyaránt. Feltudod mutatni, hogy ti megállapodtatok. Vagy pedig csak előleget utalsz, mondjuk a felét, és ha megjött a pakk, akkor utalod a többit.

2016. jan. 2. 00:35
 4/8 anonim ***** válasza:

A szerződéssel egy a probléma, amikor elfogadod a végfelhasználási szabályokat, egyértelműen le van írva, hogy te csak bérled az adott számlát, nem rendelkezel vele, így alku tárgya sem lehet, tilos eladni, stb.

Ez már itt meghalt, mivel tudatosan szabály szegést követtek el.

2016. jan. 2. 00:52
 5/8 anonim ***** válasza:
Amíg létezik az ő eredeti e-mail fiókja, bármikor visszakérheti az EA-től az Origin accountját, mondván, meghackelték. Hiába változtatod meg a beállításokban az e-mailt, új jelszót mindig kérhet a régi e-mail fiókjára. Ez hülyeségnek tűnhet, de mivel az accountok adásvétele tilos, mindig a fiókot létrehozó lesz az igazi tulajdonos.
2016. jan. 2. 08:11
 6/8 A kérdező kommentje:
Akkor nekem kb. marad az, hogy reménykedhetek, hogy nem kéri vissza? :/
2016. jan. 2. 10:39
 7/8 anonim ***** válasza:

Ha dobozos játékokat küld, akkor szerintem nem fog ő az Originnél reklamálni, hogy jaj, meghekkelték az accountom. És ha valamilyen normálisabb felületen találtad az ajánlatot, pl. hardverapro, vatera, jofogás, ott azért nem sok a kamus.

Ezért kéne egy szerződést írni, amit természetesen aláír, ha lehet a saját nevével, akár ér valamit, akár nem, hogy igen, én átadtam az accountom, dobozos játékaim, mert így még gondolati szinten sem fog megjelenni benne, hogy reklamáljon Originnél. Legalábbis nekem erősen magam alatt vágom a fát művelet lenne.

Mindenesetre én biztos, hogy megbízható felületen (amiket feljebb említettem) bizniszelnék, mert hiába az Origines szabályok, valódi pénzzel üzletelsz, pl. vaterán simán fel lehet nyomni a kamusokat, ami akár rosszul is sülhet el az eladó részére. A kifizettem, de nem kaptam terméket az tulajdonképp lopásnak minősül.

Vagy pedig gondold végig, hogy biztos kellenek-e ezek a játékok, vagy sem. Pl. 3 FIFA, ami gondolom majdnem mind ugyanaz. Mert pl. a Titanfall + NFS Rivals az 12.000 Ft.

Mondjuk az eladó kicsit olcsón adja az 5 játékot, mert ha erre rákalkulálom még a 3 FIFA játékot, akkor máris 40.000-nél tartunk. :D

2016. jan. 2. 11:34
 8/8 A kérdező kommentje:
Igazából 15 ezret kért volna érte, de én lealkudtam, mivel senki más nem vette volna meg tőle, az összes játékot már unja..elmondása szerint!
2016. jan. 2. 18:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!