Mik a SOLO kártyajáték pontos szabályai?
Színre színt, számra számot kell tenni.
Ha van több ugyanolyan színű és számú/figurájú lapod, akkor azokat egyszerre is berakhatod.
Ha valaki betesz pl egy piros 4-est és a kezedben is van egy (vagy több) piros 4-es, akkor azt (azokat) közbeszúrhatod akkor is, ha nem te következel a sorban, ekkor az utánad következővel folytatódik a játék.
Spec lapok: irány megfordítása, +2 (adott színű, csak ilyen színre lehet rárakni, de bármikor), +4 (bármilyen színűre tehető és kérsz egy színt, csak olyat lehet rá tenni), tiltólap (a soron következő nem tehet), színkérő lap (bármire tehető és mondasz egy színt, olyat kell tenni a soron következőnek).
Ha +2 miatt fel kéne húznod 2 lapot, akkor +2-vel vagy +4-gyel továbbadhatod s akkor az utánad jövőnek már 4/6-t kell majd felvennie. De ő is továbbadhatja, ha tudja..
De pl +4-re csak akkor tehet +2-est, hogy továbbadja, ha olyan színű a +2-es, amilyet kértél a +4-es lerakása után.
Más nem rémlik.
Köszi, eddig ezek remek vűlaszok voltak, de mi van akkor, ha:
- az utolsó kártyám az, mindenki adja át a következőnek a lapot (akkor nem én nyerek, hanem a mellettem lévő?)
- az utolsó kártyám az, hogy vkivel cserélnem kell (akkor nem én nyerek, hanem az, akivel cserélek?)
- letehetek két ugyanolyan kimarad a köv. lapot is? (ekkor 2 ember marad ki?)
- vagy 2 irányfordítót? (ekkor ugye nem fordul az irány)
- a köv. kimarad lapot is közbeszúrhatom? vagy a +2-eset? (összefoglalva a spec. lapokat is közbe lehet szúrni?)
Válasz a kommentre:
1. Nem, te nyersz hiszen nem marad több kártyád
2. Ebben az esetben is te nyersz
3. Egyszerre csak egyet rakhatsz le, ha majd megint rád kerül a sor akkor a következőt is
4. Nem rakhatsz le két irányfordítót, mindig csak egyet.Csak a számoknál lehet egyszerre lerakni az ugyanolyanokat.
sajnálom, de az utolsót nem értem
Én még annyit kérdeznék, hogy ha pl 3-4 -en játszunk és én lerakok egy színkérőt, az csak az utánam következő játékosra vonatkozik vagy az egész körre , tehát mindenkinek az általam kért színt kell tenni?
Vagy ha az utánam következő nem tudja a kért szín tenni, akkor az ő utána következőnek kell azt a szín rárakni? Köszi
Kötelező a csere igen.
Minden kártyalap kötelező érvényű. Vagy meghagyod színnel kiszálló lapnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!