Hogy vigyem le a CPUm laggolását? (CPU lag)
A Total War: Arena-ban figyeltem meg leginkább hogy mennyire laggol a gépem (vagyis a CPU), a játék szinte játszhatatlan annyira laggolok... Van amikor lemegy és normálisan játszok van amikor meghatványozódik 10x-esére (vagy még jobban) a lagg (oldalt figyelhető a CPUm laggolásának a mértéke).
Laptopom van tehát fejleszteni nem nagyon tudom hogy jobban vigye. Hogyan vihetem lejebb a laggolás mértékét?
Processzor: intel core i3 (4 mag, 1.7 GHz)
VGA: Intel HD Graphics 4400 (1 GB)
4 GB RAM
...
nehogy a ragasztott matricán lévő pontos notebook nevét add meg, pl sony avio GX4523-12D vagy mit tudom én, ááá dehogy. Jobb szeretünk találgatni, hogy mi lehet pontosan a gépben.
Amúgy meg notebooknál sokat nem tudsz tenni érte, lásd HD graphics a processzorba épített videokártya.
Acer (Aspire E1-472) a típusa...
1. grafika minimumon van...
2. a CPU/rendszer kihasználtság (processzor, memória, RAM)-ot ki sem pörgeti
processzor: kb. 60-70%-kal megy miközben játszok
a memória és a RAM: stabil, egyik sem veri a plafont
3. Nem, ez nem FPS drop... 20 FPS-m van a játékban (néha felmegy 30-ra is), tudom mozgatni a képernyőt meg minden (és nem szaggat annyira...) de amikor parancsot adok nem válaszol (kb. 20s-os a CPU lagg) szóval olyan 20 másodperc múlva megy oda ahova nyomtam.... ami nem a legjobb mert addig ledarálják a seregem...
Már sikerült valamennyire lejebb vinnem a laggot... feljebb vettem a prioritást (nem normál, hanem valós idejűre)...
azért köszönöm a segítséget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!