Kezdőoldal » Szórakozás » Játékok » League of Legends, nagyon...

League of Legends, nagyon retard kérdés?

Figyelt kérdés
Én ugye a support lane-en játszok, és nem a megszokott supportokkal (Tham Kench (mondjuk az pont tipikus support :D ), Cho'Gat,Amumu,Blitzcrank,Tarik,Alistar), álltalában úgy szoktam eldönteni hogy mivel szeretnék játszani hogy megnézem mit tudnak, vannak e rá supp buildek stb. Néztem Rammus-t, kérdezem Platinás haveromat hogy jó lenne e Supp-nak ( jól szoktam supportkodni olyan hősőkkel akik speciel nem supportok (Yasuo) ) és mondta hogy ő egy jungler, valaki kifejtené hogy miért nem jó supportnak? Hiszen az egyikkel feldobja az ellenséget, egy másik képességével a sebzést magára írányitja az ADC helyett, és van még egy baromi nagy pajzsa, valaki megindokolja hogy miért nem lehet support?

2015. nov. 19. 15:59
 1/4 anonim ***** válasza:

Én személy szerint kétféle supportot különböztetek meg: a sustain supportot és a damage supportot. A sustain support healt és/vagy shieldet ad és/vagy CC-vel biztosítja a lane dominanciát (magyarul segít az ADC-nek nyugodtan farmolni, aztán engagelni - pl. Sona, Soraka, Janna, Nami), míg a damage support inkább kizónázza az enemyt (vagyis az nem tud farmolni), illetve lepokeolja őket. Erre jó példa Nidalee (bár ő nem igazán nagy support már), Zyra. Legtöbbször rengeteg CC-vel (többel, mint a sustain support) rendelkeznek, lásd Leona, Blitzcrank, Thresh.

Tahm Kench totál meta support, Blitz, Taric meg Alistar úgyszintén. Amumu és Cho ellentétben nem supportnak való, hiába van CC-jük - velük elég nehéz lane dominanciát fenntartani. Rammus se való oda, ő jungler, leginkább fulltank, egyszerűen nem lane-re való.

Ismertebb meta supportok: Leona, Janna, Sona, Soraka, Lulu, Nami, Thresh, Taric, Alistar, Tahm Kench, Braum, Bard, Zyra, Morgana. Kezdésnek Leonát ajánlok, később mehetnek a skillesebbek, pl. Thresh, Janna, Tahm Kench, Bard.

2015. nov. 19. 17:19
 2/4 A kérdező kommentje:
Tham Kench-el kifejezetten jó vagyok és Amumuval is am :) köszi a kommentet, ment a zöld kéz
2015. nov. 19. 18:39
 3/4 savanyújóska ***** válasza:
Yasuoról - ahhoz előbb mainelni kell, hogy supportkodni tudj vele. Egy nagyon szépen kettéosztotta a supportokat, ő ugye a damage dealer/poke support (pl. Karma, Lux, Annie), viszont ehhez erősen tolja a lanet (Q stack, E, mind sebez is valamennyit), és ha rosszul csinálod, simán el lehet vinni egy lane fél hp-ját, mire felstackeled a Q-t. Én az Amumu supportot nagyon szeretem, szerintem supportnak is jó, earlyben a Q-E-vel könnyen lehet nyomást helyezni az ellenfélre, lvl6-tól pedig exponenciálisan nő a kill chance. (De azt elismerem, hogy ha Gold környékén lennék, akkor én is elgondolkoznék rajta, mert annyira tényleg nem erős, viszont a pszichológiai faktor nála eléggéé bejátszik.)
2015. nov. 20. 10:16
 4/4 anonim ***** válasza:
Halli nem akarok bunkónak tűnni, de azok a supportok, amiknek a sebzése a legelhanyagolhatóbb. Yasuo-nak viszont elég nagy tud lenni, ezért is szoktak vele farmolni, de supportként nem nagyon nől a sebzése mivel nem farmolhat. Support megvédi az adc-t/csapatát, de yasuo-val aligha véded meg. Nem véletlen van a hősöknél odaírva, hogy milyen szerepben jók ;) Én is voltam lee sin-el support nyertem is párat, de be kellett látnom, hogy egy normális karakter jobb lett volna... Van egy sablon/protokoll, hogy kik lehetnek jó supportok. 2-3 éve kezdtem sokat supportoltam a top 6.000- ig feljutottam ezen a szerveren, de ott is olyan játékok voltak, amiken az ember egyáltalán nem szórakozott. Ha játszani akarsz ne rankedezz, mert kitépdesed egyesével a hajszálaid :D
2015. nov. 28. 21:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!