Xbox 🎮 360 megéri még tartani, mint kedvelt szórakozási/ szabadidő eltöltési platform vagy esetleg vásárolni?
A kerdes már mashol is szerepel, de ott nem kapott választ.
Mivel ugye a széria 360-as modellje egy kifutó termék a játékgyártási platformok között, eléggé kezd visszaszorulni ez a remek, gyerekkorokat átíró játékkonzol a PS4 és az XBOX One háta mögé (na meg persze lassan a Steam machine is betör).
Ki van azon a véleményen, hogy még igen is, évekig (at least 5 years) fogja használni a 360-as készülékét, ki mondja, hogy már hamarosan/ rég ideje lett volna eladni, leselejtezni egy következő generációs konzolra?
A One jobban megérné, de a válasz abban rejlik hogy van e olyan Xbox 360-as játék amivel akarsz játszani. Újak már ritkán jelennek meg, ezt is figyelembe kell venni.
Nekem van PS2-m itthon.. nem játszom rajta aktívan már 2 éve, de van 1-2 játék ami teljesen exkluzív rá, így örülök hogy még él.
Kezdeném azzal, hogy van 360-om. Szerintem a mai napig jó rajta játszani, DE mivel már két éve piacon az új generáció, ez nagyon érződik a támogatáson. Új játékokat már egyre kevésbé jelentetnek meg rá, ami természetes, és a megjelenők is egyre kevesebb figyelmet kapnak, vagyis egyre trehányabb protok. Rondábbak az indokoltnál, kevésbé stabil a framerate, stb.
Viszont az előző generációs konzolok mocsok olcsók, és rá a játékok is. Kis szerencsével használtan simán kifogható egy 50-esért egy tucat játékkal együtt. Ha nem a legújabb játékokkal akarsz játszani, akkor még sokáig el lehet vele lenni.
Engem a jelenlegi generáció sem nyűgözött le. Jelentős előrelépés az előzőhöz képest, viszont még így is messze sokkal gyengébb a hardver, mint amilyennek lennie kellene. Manapság és már évek óta alap a fullHD felbontás és a 60fps, amit sokan elvártunk a következő generációs konzoloktól. Ehhez képest, amire képesek, főleg a third party játékokban, 900p-ben renderelt és fullHD-ra felskálázott játékok 30fps-sel, néha még csak nem is kellően stabilan. Mindezt akkor, amikor már a 4K-s kijelzők ára beért a megfizethető kategóriába (130-150 ezer között már hozzád vágnak egy >27"-os 4K kijelzőt, akár IPS panellal). Már a generációváltás idején is érezhető volt ennek a szele. Mint ahogy a 720p HD-1080p váltás az előző generációnál, azok mégis jobban helyt tudtak állni, még ha arányaiban kisebb ugrás is volt.
Nekem személy szerint a generációváltást a visszafelé kompatibilitás mértéke fogja meghatározni. Ami másik nagy problémája a jelen generációs konzoloknak, hogy hiányoznak az exkluzív húzócímek. Ami meg van, az javarészt remake, remaster, emellett egy halom játékom van 360-ra, aminek egy része limitált gyűjtői kiadás, csak azért eladni, mert nem fut az újon, nem szívesen tenném, két konzolt tartani meg nem akarok.
Jelenleg nagyobb az esélye, hogy veszek egy PS3-at az X360 mellé, minthogy váltanék One-ra.
Kiválóan megfogalmaztad a lényeget, köszi a választ!
A kérdésem azért volt amúgy, mert egy haveromnak van egy 2013-ban vett xbox360-a RGH "-sítva" és 4 jó játékkal (közöttük ilyen címek, hogy GTA V, Far Cry 3) odaadja nekem 45-ért.
És mondom akkor már utánajárok, hogy mi is lenne érdemesebb (persze az ár már magában csábító, szerintem a válaszok nélkül is megvettem volna), hogy veszek egy újgenercióst nagyobb pénzért, de előretervezve, vagy megveszem a haverom 360-ját és azzal kockulok.
Mindez azért, mert eddig PC-s voltam, abból is a lehető leggyengébb, így csak alig egy tucat olyan játékot tudok akadás nélkül/minimális akadozással futtatni, amiket szeretek, és a "régi" játékok nagy része továbbra is kíváncsivá tesz, tehát egy 360 akkor kielégíti majd a vágyaimat ilyen téren.
Egy dolog aggaszt, egyik kedvencem, a Dishonored második része vajon ki lesz-e adva 360-ra...ez az, ami miatt jobban átgondoltam, de maradok abban a tudatban, hogy mivel még jövőre kijön, talán kiadják rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!