Mi a különbség a játékokban a gyorsmentés (quick save) és a sima mentés között?
A gyorsmentés egy gombnyomás (pl. F5; bár régebben volt olyan is, hogy SHIFT+S például).
A sima mentéshez behozod a mentőképernyőt, kiválasztod a helyet, akár nevet is adsz neki, majd mentesz.
Gyors mentésből csak 1 darab van. Ha felülírod, buktad az előzőt.
A sima mentésnél az adott slotra mented a játékállásod és bármikor vissza tudod hozni, tudod onnan folytatni a játékot. Főleg olyan esetekben érdemes használni sima mentést ha a játékon belül valami komolyabb döntést hoznál, mert ha előtte mentesz és kiderül, hogy jobb lett volna a másikat választani, visszatöltöd, de ha csak gyors mentésed van, akkor megszívtad.
Oké, konkrétan olyanra gondoltam amit a 3. válaszoló írt, tudtam hogy felülírja, csak nekem soha nem volt hatással rá mert én mindig is egy mentést használtam (a gyorson kívül) és nem töltöttem vissza a rendes mentést játék közben. Ha volt döntés akkor meg lerombolta volna a játékélményt ha visszatöltöm és a másikat választom.
Szóval köszönöm a választ, szóval akkor nekem nem kell bajlódnom többet a mentéssel :D Mert ahogy levettem ugyanolyan biztonságos.
De mivel a tesóm nem szokott játszani soha... :D
Egyébként köszönöm, kimerítettük a témát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!