Kezdőoldal » Szórakozás » Játékok » Mi a kedvenc játékod?

Mi a kedvenc játékod?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Az lenne a kérdésem, hogy mi a kedvenc PC/konzol játékod? Lehet ez új, régi, multiplatform, konzol/PC exkluzív, csak játék legyen :D. Nekem most a South Park The Stick Of Truth, mivel nagyon szeretem a sorozatot, és ebben a játékban megvan minden, ami a sorozatra jellemző, vicces, könnyű játékmenet stb. Szeretném, ha pár mondatba (1-2) összefoglalnátok, hogy miért?! Azt is odaírhatjátok, hogy mi a 2. 3. stb kedvenc játékotok. Nekem a 2. a GTA 5, mivel játszottam a sorozat régi részeivel, és tetszik a sok újítás. Köszi ha elolvastad, jó játszást, a kedvenc játékoddal :) ui: ha akarod, írd le, hogy milyen platformon/kon játszol azzal a legtöbbet :)

2015. aug. 17. 20:26
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
Age of Wonders: Shadow Magic
2015. aug. 17. 20:27
 2/21 anonim ***** válasza:

Fhú, hát elég sok játékot játszottam már, és van 2-3 ami között nem tudok dönteni...

A God of War 3 egy meghatározó játék volt nekem. A görög mitológia, a brutalitás, a szép grafika, a tökéletes szinkronhangok miatt azonnal az egyik kedvenc játékom lett. Na meg ugye a főszereplő Kratos karaktere miatt, ami nagyon sajátos és egyedi. Fantasztikus, folyamatos és kidolgozott kombóra építő harcrendszere van, öröm vele játszani, tényleg ez az a tipikus játék, ami után semmi düh vagy feszültség nem marad benned.

A Wolf Among Us is az egyik kedvencem, nagggyon durván hangulatos játék, ahogy a retro New Yorkban, éjfélkor és hajnalban próbálod kinyomozni egy szál cigivel a szájban, hogy vajon mégis ki gyilkolja meg sorra a helyi prostituáltakat. Nagyon jó szinkronhangok, fantasztikusan kidolgozott karakterek, 10/10-es zene, és lebilincselő történet. A főszereplő karaktere is nagyon ötletes, ahogy egyszerre próbál mindenkivel megértő és kedves lenni, lévén ő a sheriff, de nem tagadhatja le az eredetét sem, azaz hogy ő a Big Bad Wolf.

Most találtam rá a Life is Strangere, ami ugyancsak belopta magát a szívembe, így az első 4 epizód kijátszása után. Egy aranyosnak induló, majd thrillerbe átforduló interaktív kalandjáték, gyakorlatilag pont olyan mint a Wolf Among Us, csak a karakterek és a világa másabb. Vannak benne aprócska bakik, lévén ez a fejlesztők első ilyen típusú játéka, de egyszerűen nem lehet nem szeretni.

Megemlíteném még a Heavy Raint, ami szerintem az egyik, ha nem a legjobb PS3-as játék, illetve az Uncharted (Drake simán pályázhatna a "játékvilág legjófejebb karaktere" címre) és a Mass Effect sorozatot is. Ez a 4-5 játék tipikusan ilyen "mindenképp ki kell próbálni" kategória, mert nagyon mély történetük van, és olyan élményt nyújtanak, amit hiba lenne kihagyni.

2015. aug. 17. 21:02
 3/21 anonim ***** válasza:

Legnagyobb kedvencem a skyrim:3 Azért, mert órákra kiléptet a valóságból, nincs megkötve a kezed, azt csinálsz amit akarsz és épp kedved van hozzá, de a küldetések is izgalmasak szép a játék és a moddolási lehetőségek se utolsók:D A második szinten jelenleg a life is strange a dragon age és a dragon's prophet áll. Life is strange irtó izgalmas és különleges, tetszik a hangulata is a grafikával, naplóval stb. A dragon ageben (origins egyenlőre )is izgalmas a történet, meg az is tetszik, hogy nem csak a saját karakteredet irányíthatod. A dragons prophet is izgalmas, sárkányos ami nagyon jó pont és valahogy hajt a vágy, hogy egyre magasabb szintű legyek, több területet fedezhessek fel. A harmadik szinten van a starcraft (1) és az age of empires (2,3) mert régen nagy kedvenceim voltak, manapság már nem játszom velük annyit de muszáj megemlíteni őket.

Összességében talán többet játszottam és játszom pc-n, de xbox360 on is szép időt eltöltöttem, tekintve, hogy többek közt az egyik skyrim karakterem is ott van.

2015. aug. 17. 21:04
 4/21 A kérdező kommentje:
Utánnanéztem a játékoknak, nekem így képekből is tetszenek :)
2015. aug. 17. 21:12
 5/21 anonim ***** válasza:
Akkor hajrá, tessék nekik esni!;D Amúgy stick of truth nekem is a listán van:3
2015. aug. 17. 21:16
 6/21 anonim ***** válasza:
25%
HearthStone, League of legends és CS:GO
2015. aug. 17. 21:59
 7/21 anonim ***** válasza:

Open world/akció játékok:

Far Cry 3: Eszméletlen jó játékélmény, a lopakodások, a mellékküldetések, a főküldetés szál, a karakterek, a fegyverek, amikor felmászol a rádiótornyokba. A játék hihetetlen szabadságot nyújt, eszméletlen jó!

Fallout 3: Poszt-apokaliptikus szabad világ. Gyűjtögetés, bóklászás, hihetetlen élmény!

Nagyon jó RPG játék. Mondhatnám A SZEREPJÁTÉK.

Assassin's Creed II/Brotherhood/Revelations (eddig ezekkel játszottam): Nagyon jó játék! Szabadon mászkálhatunk a 14.-15. század környékén, és egy asszaszin bőrébe bújva csinálhatjuk a küldetéseket is! Nekem nagyon bejött, főleg a Brotherhood! Igaz még a Revelation-t alig kezdtem el! Mindenki vidd ki ezt a 3 részt, ha szereted az akció/kaland játékokat, és közben szabadon mászkálni városokban. Ja és a II-vel kezdd, az az első Ezio-s rész.

Skyrim: Jó kis játék, még nem sokat játszottam vele, de megfogott.

Dead Island: Zombi irtós, fegyver craftolós, lootolós. Érdemes kipróbálni, ha szeretsz zombikat ütlegelni, és közben küldetéseket csinálni pénzért, vagy más jó cuccokért.

Mafia II: Iszonyat hangulatos. A 40-50-es években játszódik. Szerethető karakterek, jó sztori! Hangulatos a régi időkben mászkálni, küldetésezni, és a régi kocsikkal furikázni!

Akció játékok:

Sniper Elite v2: Iszonyatos atmoszféra, nem tudom leírni szavakban. Lövéseknél lassítások, jó küldetések, lopakodás, stb. Érdemes kipróbálni ezt is.

Sleeping Dogs: Kína szívében, Hong Kongban a feladatunk beépülni a rossz fiúk közé, egyfajta beépített zsaru szerepét töltjük be a játékban. Jó sztori, karakterek, vásárolható autók! A játékban sokat kell verekednünk, a harcművészeti tudásunkat használva, szerintem jó játék.

Batman Arkham széria: Egyenlőre az Arkham Asylumot viszem még, de elég jó, ötletes küldetések, sztori, karakterek, feladatok. Nem szabad kihagynod, ha szereted a verekedős, nyomozós játékokat, vagy szereted Batmant, hisz most az ő bőrébe bújhatsz! Szerintem az Arkham City is hasonlóan jó lehet, az is megvan, szóval ez után azt is mindenképp kipróbálom!

Left 4 Dead 2: Multiplayer Co-op zombiaratás! Barátokkal még jobb. Lényeg: Ölj meg több száz zombit, és juss túl a pályákon. Elég jó, bár egy idő után monotonná válhat, akár csak a hasonló játékok. De hát nem kell 12 órákat ezzel játszani egyszerre.:D

Point & Click történetgazdag játékok:

Life is Strange: Life is Strange egy remekmű! Nagyon jó a története a játéknak. Hihetetlenül bele tudja élni magát az ember. A szereplők nagyon jól meg lettek személyesítve, nagyon kedvelhető, avagy utálható egy-egy karakter. Ezt a játékot talán annyira nem kell bemutatni, hisz nagyon sokan ismerik. Maxine Caulfield, egy nem éppen mindennapi életébe csöppenünk bele. Ugyanis a játék elején rájön egy emberfeletti képességére: vissza tudja tekerni az időt. Ez a képessége kulcsfontosságú a játékban.

A sztoriról, vagy a szereplőkről nem mondanék semmit, mindenki tapasztalja meg maga, hogy milyen a játék atmoszférája.

Érdemes kipróbálni, nagyon jó point & click stílusú epizodikus kalandjáték egy nagyszerű történettel, és megdöbbentő csattanókkal. Alig várom a 4. epizód magyarosítását!:D

Végül, de nem utolsó sorban.

The Wolf Among Us: Hihetetlenül jó játék!

A karakterek, a zenék, a sztori, a megvalósítás, az interaktív részek! Lenyűgöző! Játék közben az ember úgy érzi, mintha egy jó filmet nézne, viszont beleszólhatunk a történetbe.

A történet már alapjába véve zseniális. Mesék szereplői New York-ban élik mindennapjaikat, mert ki lettek taszítva saját világukból. Glamúr (mágia) segítségével tudnak emberi alakot ölteni – ami egyre drágább, és a minősége romlik –, hogy ne kerüljenek vissza a Farmra, ahol a Glamúrt megvenni nem tudó lények élnek. Mi, a város seriffjét személyesítjük meg a történetben, a Piroska és a farkas c. meséből a farkas szerepében. A játékban több meséből ismerkedhetünk meg szereplőkkel, akiknek a Telltale Games különböző szerepeket szabott. Már rögtön az is érdekes, hogy az eredeti mesében lévő gonosz farkas a játékban a város seriffje, a vadász pedig a játékban egy gonosz szereplő.

A Telltale Games ezzel a játékkal is nagyot alkotott, csak úgy, mint a Walking Dead-el, bár eddig nekem ez a játék minden tekintetben jobban tetszik. Eszméletlenül jól össze lett rakva az egész, mindenkinek ajánlom, aki szerették a Telltales-féle Walkind Dead játékot, az interaktív kaland-szerepjátékokat, vagy csak ki szeretne próbálni egy végigjátszásra érdemes, történet gazdag játékot.

Remélem segíthettem!:D

2015. aug. 17. 22:29
 8/21 anonim ***** válasza:

Hát ez nehéz kérdés, egy címet nem is tudok kiemelni, annyi van amit imádok. :)

Ott van például a GTA széria, ami számomra olyan mint sokaknak a Doom. Nem is igazán tudok választani, hogy melyik a kedvenc epizódom, mert mindegyikbe van valami amit imádok. A Vice City volt az első játék amivel komolyabb időt töltöttem és talán ezt vittem végig először. Már 9 évesen is oda voltam érte, pedig semmit nem értettem a sztoriból és a rengeteg utalásból és poénból. :) Aztán jött a San Andreas, ami még jobban megtetszett, a rengeteg tartalomnak köszönhetően és hangulatilag is ez a legjobb szerintem mind a mai napig. Ennek a résznek hála, szerettem meg a rap zenét és ha csak rá gondolok kellemes emlékek jutnak az eszembe nem csak a játékkal, hanem a gyerekorommal kapcsolatban is. Sokakkal ellentétben az IV-t is nagyon élveztem. A maga korában a grafika és a törésmodell lenyűgöző volt, Niko, pedig a kedvenc GTA főhősöm lett CJ után. Liberty City komor hangulata is tetszett a 2 napsütötte helyszín után, jó volt a váltás. Aztán a 2 DLC is nagyon bejött, bár a The Lost and Damned, annyira nem az én világom, de élveztem. Most pedig a V kimakxolásán ügyködöm, illetve Online-ban próbálom elérni a 100-as szintet. :) Ha azzal megvagyok pedig pótlom a GTA III-at, mert szégyenlem, de soha nem jutottam a végére. De a GTA sorozatról kb legyen elég ennyi. :D

A másik nagy kedvencem a The Binding of Isaac, az elborult, beteg világa nagyon tetszik. A rengeteg tartalom miatt pedig megunhatatlan. Kihívás is van benne bőven szerencsére. :) Tehát semmire nem lehet panaszkodni, még úgy is élvezem, hogy szerintem én vagyok az egyik legbénább benne. :D

Amit még imádok az a Portal 2 90+ óra után is rendszeresen előkerül. Soha nem gondoltam volna, hogy logikai játék ennyire fog tetszeni, de ez nagyon bejött, az egyszemélyes kampányt 4x, a coop kampányt pedig 2x vittem végig, rengeteg pályát is készítettem és sok rajongói map is kipróbálásra került, de tényleg mindig megvan a késztetés, hogy elővegyem. :)

A Game Dev Tycoon is nagy kedvenc, sőt nálam ez az indie címek királya, az Isaac után. Ugyan úgy mint a Portal 2-nél ez is mindig előkerül, mert megunhatatlan. :)

Most kb ezek jutottak az eszembe, de sokat tudnék még írni, pl The Saboteur, Fallout sorozat, Plague Inc, The Sims 2-3, Batman Arkham játékok, L.A. Noire, de ezeket nincs kedvem már részletezni.

2015. aug. 17. 22:55
 9/21 anonim ***** válasza:

A kommentek is igazolják hogy mennyire színes az emberi gondolkodás, hisz mindenkinek tök más dolgok jönnek be, mindenki mást keres egy játékban :)

Nem számoznám a kedvenceimet, mert akkor holnap reggelig itt ülnék és azon gondolkodnék hogy melyiket szeretem jobban, de leírom a kedvenceimet. Tuti kihagyok párat..

Deus Ex: Életem egyik leghangulatosabb játéka. Az 1990-es évekig mondhatjuk hogy a története teljesen valósághű, és nem veti meg az összeesküvés elméleteket sem. Még ha fikció is, olyan szinten mutatja be a jelenlegi korunkat, hogy csak ámultam. Tele van mellékinformációval, okos, intelligens, rettenetesen intellektuális program. A játékmenet egy kicsit elavult, de ez semmiben nem akadályoz hogy újra kipörgessem. Kiváló szinkronhangok, nagyszerű hangulat, kicsit elvont, okos RPG elemek, és tele van olyan elgondolkodtató témával, ami simán ráaggatható a mi korunkra, életünkre. Százszor többet tudsz meg a világról a Deus Ex-ből, mint 2 hónap híradó nézésből. Zseniális.

Star Wars Jedi Knight 2: Jedi Outcast

Alapból nagyon szeretem a Star Wars világát, és ez a játék elég rendesen beledob ebbe az univerzumba. Nagyon jól működő, képesség (és nem kombó) alapú kardpárbajok, kifejezetten nehéz pályák, és ami a legfontosabb: Tökéletes SW hangulat! Változatos, egyáltalán nem egyszerű élmény. Van lelke, nem úgy mint a mai játékok zömének, ahol csak az eltunyult játékos s***ggének kinyalása a cél.. Ez a játék a mai Gamer-eket megfingatja, és kihajítja az ablakon.

Assassin's Creed 1: Az első része. A többit is szeretem, de nekem az első rész tetszett a legjobban. Egy lopakodás központú középkori orvgyilkos szimulátor. A játékmenet itt is kissé kezdetleges, viszont amit tartalmaz a program, az olyan mértékű hangulat és filozófia, valláskritika, amit nagyon kevés játékban látni manapság. Nehezen emészthető téma, nehezen emészthető karakterek, lassú, számomra szinte művészi alkotás. Nem az "odamék kaszabolni meg röhögni" kategória. Minden egyes szó amit hallunk, értékes.

Csakúgy mint a Deus Ex-nél, többet tudsz meg itt is a világról, mint két hónap híradóban. Nagyon ügyes vegyítése a fikciónak, és a valóságunk leírásának.

Ghost Recon/Ghost Recon Advanced Warfighter 1-2

Ez 3 db. program. A taktikai játékok szent grálja. Noha az Advanced Warfighter első részének komoly technikai problémái vannak, a másik kettő rész nagyon jó, baromi nehéz, és tökéletes katonai hangulatot áraszt. Nem úgy mint az ARMA, hanem úgy, mint egy Ghost covert operation osztag. Az első Advanced Warfighter is nagyon jó, kifejezetten lassú lefolyású mindegyik régi Ghost Recon, CoD-on élőknek szintúgy nem ajánlott.

Splinter Cell sorozat:

Azoknak az embereknek, akik szeretnek osonni, és ezalatt iszonytató feszültséget érezni, kötelező. A Conviction már csak egy degradált akciójáték, a Blacklist az valami modern hybrid, az első 4 rész viszont számomra alapmű. Izzasztóan hangulatos, és még a főszereplő is hatalmas arc.

Kane and Lynch 1-2: A játék egyáltalán nem nagy cucc, a két epizód végigvihető kb 10 óra alatt. A játékmenet átlagos lövölde, az első rész még technikai hibákat is tartalmaz. Viszont rohadt elvont (főleg a 2.), tele van fekete humorral, a két főszereplő kifejezetten unszimpatikus, ronda, számomra igazi klasszikus.

Rainbow Six Vegas:

Ugyan az mint a Ghost Reconnál, csak ez könnyebb. Van egy emberes nehézsége, egy könnyed taktikai alapja, és a hangulat is brutális. Ez az a játék, ahol tökéletesen el van találva a nehézségi fokozat: Nehéz, de soha nem úgy, hogy sz*r. Aki szereti az ilyet, annak nagyon ajánlom. A nehézségre rátesz a feszült zene, a sok fekete/vörös színárnyalat.

Tuti van még, de nem jut eszembe. Majd holn..

Brothers in Arms trilógia:

A tökéletes 2. világháborús játék. Az első két rész még kicsit monoton, viszont kőkemény taktikai csaták elé rak minket. Van egy sztoriszála, ami inkább emberközelibb és drámai, mint hogy autentikus és "blowing shit up" lenne. A Hells Highway életem legjobb 2. VH-s FPS-e, tökéletes kidolgozás, NAGYON JÓ taktikai elemek, szép grafika, a történet feszült, áhh.. ki kell majd játszanom újra.

2015. aug. 17. 23:05
 10/21 anonim ***** válasza:
Nekem nagyon sok játék tetszik, amikkel nagyon elvoltam és kiemelek az a Mafia, Far Cry, AC széria. Ha online játékról van szó akkor Dota 2, GTA V és talán Tera.
2015. aug. 17. 23:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!