Miért olyan megdöbbentő, ha egy informatikus szívesebben játszik régebbi, de számára szórakoztatóbb, vagy nagyobb kihívást jelentő játékokkal, mint a mostaniakkal?
Nem kell ahhoz informatikusnak lenni.
Szerintem legfeljebb azért találhatják a mai FPS-huszár generáció tagjai megdöbbentőbbnek, mert egy informatikustól a legtöbben arra számítanak, hogy tapasztaltságából eredően naprakész, felső kategóriás hardverekkel felszerelt gépe van, amin csak a legszuperebb, legnépszerűbb, hű-de-szuper grafikájú játékokat "lehet" futtatni. Mert szakmájából eredően tudja, hogy az jobb. A naprakész hardverek és az újonnan kiadott játékok között legfeljebb a rendszerkövetelmény a párhuzam, nem jelenti azt, hogy játékban is azok jobbak.
Ellentétben az átlag felhasználóval, akinek a véleménye elveszik az éterben, ha számítástechnikáról és játékokról van szó.
De ez csak egy feltevés, szubjektív véleményem, nem kell harapni.
Nem megdöbbentő. Az más kérdés hogy valakinek ez fura.
Nincs benne semmi extra, én nem vagyok informatikus, de korszaktól függetlenül mindig azzal játszom, amihez kedvem van.
Bocs a késői válaszért!
Igen, nyilván él az a sztereotípia, hogy mivel informatikus vagyok, kizárólag divatos csúcsjátékokkal játszok. De vannak, akik már odáig mennek, és konkrétan ez a vélemény volt az, aminek hatására eme kérdést kiírtam, miszerint - halál komolyan és lenézően mondva - biztos valami bajom van, hogy ilyenekkel játszok.
Igazából pont azt lehetne furcsának nevezni, ha valaki nem azért játszik valamivel, mert tényleg jó és élvezi, hanem mert most ez a divat, és XY is ezzel játszik.
Pont ahogy #4 mondja. Semmi bajom ezekkel a játékokkal, aki szereti, játsszon vele, de szerintem pont azoknak nem kéne mást leszólni, akik csak azért játszanak valamivel, mert "más is ezzel játszik".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!