Dota 2, ebben a videóban mi történik?
Ebben a videóban, 2 perc körül kezdődő részben Bloodseeker miért nem hal meg? :D azt az egyet nem értettem :D
https://www.youtube.com/watch?v=2F99iAFnBmY
Oké hogy baldemail, de annak a sebzés elszenvedése után kéne visszaküldeni, tehát mindkettejüknek meg kellett volna halni. Vagy nem?
Sajnálom, de az első 2 válaszoló rosszul válaszolt.
Próbáld magad egy botmeccsben/barátoddal, és nézd meg a combat logot, úgy talán érthetőbb lesz a magyarázatom:
Mi történt: Axe Culling Bladezett a threshold alatt lévő, bloodragelt, Blademailes Bloodseekerre, majd önmaga halt bele.
Vizsgáljuk meg közelebbről.
"Heroes affected by Bloodrage will be healed for 25% of the max health of any units they kill."
Hősök akik a Bloodrage hatása alatt állnak, minden megölt egység max HP-jának 25%-ért gyógyulnak.
"Bloodrage amplifies all three damage types the bloodraged unit deals and takes."
"The killing blow kills the target by dealing the health threshold as damage to the target. This damage is treated like HP removal."
Kill Health Threshold: 250/350/450 (300/450/625*) (* = Aghanim's Scepter)
Mit jelent ez? Azt, hogyha egy unit HP-ja a fent látható értékek alatt van, akkor a thershold értékét Axe HP removalként (azaz nyers, armor/magic resistance által nem csökkentett damageként) sebzi a célpontba.
"Fully ignores HP removal and self afflicted damage."
... azt hinné az ember. DE NEM!
"However, despite being HP removal, it still is reflected by Blade Mail." (ez persze a Culling Bladere vonatkozik).
Tehát összesítve, mi is történt pontosan?
Bloodseeker X threshold alatt volt HP-ban, de Axe is ha megnézed. A Blade Mail reflectelte ezt a damaget Axe-ra, ráadásul nagyobb prioritású (illetve lent pontosítok...), mint a Cull damage, tehát először Axe kapta meg a direct HP Removal damaget --> meghalt.
És itt a kérdés, Seeker miért nem halt meg?
Mivel Seeker megölt egy herot Bloodrage alatt, ezért healelődött az ő max HP-ja alapján (ami kb 2000 lehetett), mégpedig 25%-ot tehát 500 HP-t. Ráadásul EZ is előbb történt, mint a Culling Blade damage, tehát Bloodseeker túlélte a csapást.
Ami felmerülhet, hogy akkor Axeon miért 630 damage csapott?
A válasz, hogy a Bloodrage 40%-al megnövel MINDEN kimenő sebzést - illetve 6.82-ben így volt, 6.83-ban kivettek néhány itemet és skillt ezek közül, pl. a Blade Mailt is.
De egy kicsit mélyebbre ásva az egészben egyáltalán nem vagyok biztos! Valami nagyon rosszul működik, ugyanis 1) a Culling Bladenek purgeölnie kéne mindent 2) BS-nek nem kéne Blade Maillel amplifyolt damaget returnölnie (mint ami néhány forrás szerint MINDEN egyes abilityvel megtörténik a Reaper's Scythot kivéve). Nem tudom, hogy ezt mennyire fixelték 6.83-ban, de az biztos, hogy a Culling Blade damage nem úgy működik, ahogy gondoljuk. Teljes vita van arról, hogy mennyit sebez: thresholdnyit, teljes HP + 1-nyit vagy 9999999-t. Ráadásul mindeközben BS 0 (!) HP-ról healeli vissza magát! És ezen a ponton már abban sem vagyok biztos, hogy a Blade Mail tényleg előbb történik-e, vagy csak egy game breaking bug.
Nem teszteltem magam, mert még csak most telepítem Dotát új gépemre, de ki fogom próbálni mielőbb. Ha ez még mindig így működik, akkor Bloodseeker teljesen broken, ráadásul benne van Captain's Mode-ban.
Updatelek ha valakit érdekel ez a dolog!
Hűha, nagyon köszönöm a választ :) Nem sokszor találok segítőkész embereket, főleg olyanokat akik ilyen hosszan kifejtenek egy wtf moment-et :DD
Azt hiszem így értem :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!