Csak úgy tudom frissíteni a videókártya driver-t ha előtte letörlöm?
Kedves kérdező!
Kezdjük azzal, milyen típusú kártyád van?
-AMD?
-Nvidia?
-Intel?
AMD-s kártyáknál kell uninstallálni a régi drivert. (AMD Control Catalyst Center) Többinél nem tudom, mert eddig csak AMD-s kártyáim voltak.
Ha AMD-s kártyád van:
Az AMD oldalán megkeresed a Driver and Support menüt.
Kikeresed a kártyád típusát és az oprendszered verzióját.
Letöltöd onnan a legújabb Catalyst-ot, majd eltávolítod a régi drivert a gépedről. (Minden AMD összetevőt. Ilyenkor a gép újraindul.)
Aztán az új driver-t telepíted. Miután feltelepítetted, következik megint egy újraindítás, utána beállítod a megfelelő felbontást és készen is vagy. Fontos hogy a régi driver-ből ne maradjon fent semmi a gépen, mert olyankor összeakadnak az összetevők és galibát okoznak. (fehér vagy fekete képernyő, színes becsíkozódások, stb.)
Ezért kell a régit eltávolítani.
Úgy látom, akkor Notebookhoz kell neked.
Már csak az a kérdés, milyen oprendszered van.?
Pl: Itt egy Win7 32 biteshez való driver a kártyádhoz:
Természetesen, olyat tölts le, amilyen az oprendszered.
Ez itt egy Win8 32 bites driver. Win8.1-hez nincs driver, meg kell nézni hogy jó lesz-e hozzá. (Bár még most sem árultad el, hogy hány bites a Win8.1-es oprendszered. 32 vagy 64 bites?
Legjobb lenne, ha leírnád a Notebookod típusát. Ugyan is a drivereket az adott Notebook támogatási oldaláról le lehet tölteni. A Win8.1-es oprendszert te telepítetted rá, vagy már gyárilag rajta volt?
Írj le minden fontos tényezőt, paramétert, csak úgy tudok segíteni.
A régi AMD drivert a Számítógép/Programok eltávolítása, módosítása rubrikában találod, AMD Catalyst Install Manager néven. (csak az AMD-t figyeld a programok közt.) Klikk rá és módosítás vagy eltávolítás. (nálam Win7-nél módosítás.)
Itt egy kép az én gépemről segítségnek:
A drivert elfelejtettem belinkelni. :) (Win8 32 bites.)
A játékot letöltötted, vagy dobozos, esetleg digitális verzió?
Még mindig várom a Notebook-od pontos típusát. Abból kiindulva talán többet tudnék segíteni.
Minden más játék megy rajta rendesen?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!