Így több esélyem lenne a lottón nyerni?
Összegyűjteném mondjuk 4 évre visszamenőleg a 6os (vagy 5ös) lottó nyerőszámait. És elemzésnek vetném alá a mintát.
Megnézném, hogy melyik szám milyen gyakorisággal fordult elő.
6os lottónál pl. a 45 mezőt felosztanám 9 részmezőre (5ösönként) és megnézném melyik részmezőkben fordultak elő gyakrabban a nyertes számok. Stb.
Tudom, hogy ez sem garancia a nyerésre, de szerintetek több esélyem van, mint ha vaktában húzogatom a számokat?
Ahogy az első is írja, teljesen mindegy, hogy milyen számokat húztak ki korábban, a következő sorsoláson kihúzott számok teljesen függetlenek lesznek az előzményektől. Az esélyeid szemernyivel sem fognak nőni.
Sőt, pont ugyanakkora esélyed van nyerni az általad statisztikailag megjósolt számokkal, mint az 1, 2, 3, 4, 5 kombinációval.
4es: ezzel nem értek egyet.
szerintem az 1,2,3,4,5 kombináció kevesebbet ér, mint pl. a 4,12,21,31,46 kombináció.
mert még sosem húztak számokat egymás után. és szerintem figyelembe kell venni az eddigi tapasztalatokat.
félre ne érts, nem megsérteni akarlak vagy lehülyézni, csak leírtam a nézőpontomat.
Értem én a nézőpontodat, csak a matematika mást mond.
Tulajdonképpen nem engem hülyézel le. ;)
Szerintem meg egyszeruen nem erted, hogy mit jelent a 'fuggetlen esemeny' a valoszinusegszamitasban.
Csak egyetlen dolgot gondolj vegig, es rajossz miert nem mukodik: kihuzol egy golyot a 90-bol. Mennyi az eselye, hogy az 1-es lesz? Igen, pontosan 1:90 az eselye.
Akkor folytassuk: visszateszed a golyot, megkevered oket es ujra huzol. Mi az eselye, hogy az 1-est huzod? Igen, igen, ujra pontosan 1:90-hez, mivel az elozo huzasod eredmenyet azzal, hogy visszatetted a golyot, ugymond 'meg nem tortentte' tetted. Ha ezt megerted, rajossz miert nincs tobb eselyed, ha 'statisztikai alapon' probalsz tippelni. Ha nem erted meg, nincs mit vitatkozni.
9: nagyon okos vagy. Csak mindenféle gyakorlati tudást mellőzöl.
Először is:
A lottó sorsolásnál nem dobják vissza a már kihúzott számot. Gondolj csak bele: ha visszadobnák, akkor lehetne az öt szám akár: 1,1,1,1,1.
Volt már ilyen? Na ugye hogy nem.
De menjünk tovább. Mi az esélye, hogy 90 számból öt kihúzott szám egymást fogja követni: 1,2,3,4,5. Voltak már ilyen lottószámok? Nem.
Méghozzá azért nem, mert ennek kisebb a valószínűsége, mint annak, hogy a számok nem közvetlen egymást fogják követni.
Érted már?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!