Kezdőoldal » Szórakozás » Játékok » Így több esélyem lenne a...

Így több esélyem lenne a lottón nyerni?

Figyelt kérdés

Összegyűjteném mondjuk 4 évre visszamenőleg a 6os (vagy 5ös) lottó nyerőszámait. És elemzésnek vetném alá a mintát.

Megnézném, hogy melyik szám milyen gyakorisággal fordult elő.

6os lottónál pl. a 45 mezőt felosztanám 9 részmezőre (5ösönként) és megnézném melyik részmezőkben fordultak elő gyakrabban a nyertes számok. Stb.

Tudom, hogy ez sem garancia a nyerésre, de szerintetek több esélyem van, mint ha vaktában húzogatom a számokat?

2014. okt. 16. 09:38
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
100%
Minden huzas fuggetlen az osszes azt megelozotol. Teljesen mindegy hany ev adatait veted ossze, minden huzas soran pontosan ugyanakkora eselyed van a talalatra.
2014. okt. 16. 10:01
 2/26 anonim ***** válasza:
Egyetemista koromban az akkori Basic programozási nyelven írtam a gépemre különböző programokat, amivel a nyerési esélyeket vizsgáltam. Például a gép kitöltött véletlenszerű számokkal végtelenre állított mennyiségű lottószelvényt, és közben összehasonlította az általam betáplált és valaha kihúzott nyerőszámokkal. Folyamatosan kiírta a lottók számát és a 2-es, 3-as, stb. találatok számát. De akár a befektetés/bevétel adatokat is. Sajnos az eredmény mindig csapnivaló volt. A befektetés mindig nagyobb volt mint a bevétel. Ezért zsíros üzlet a szerencsejátékipar. Sajnos nem a játékosnak. Persze nem lebeszélni akarlak, mert a véletlen szerencse bárkire rámosolyoghat. De egy befektetés profitálására a véletlen helyett a biztos dolgok a jobbak. Hasonlóan ahhoz, mint ha puskával vaktában lövöldözünk egy dzsungelban, azt remélve hogy meglesz a vacsora, vagy mesterlövészként csak egyet lövünk de az célba is talál. Vaktában lövöldözve a összes zsákmány elmenekül, ahogy a pénznyelő automatában és egyéb Vajna féle szerencsejátékban a pénzünk is.
2014. okt. 16. 10:02
 3/26 anonim ***** válasza:
Volt már olyan, hogy sokáig nem volt ötös a lottón, halmozódott a megnyerhető összeg. Aztán "véletlenül" egyszerre több telitalálat is lett, megnyerve a nagy főnyereményt. Tudod mégsem vihette el egy ember, hanem a sógor, koma, jóbarátnak osztozni kellett és mindegyik eltalálta az ötöst és az is véletlen hogy éppen közel voltak a tűzhöz. Azóta is élvezik nyereményüket, lehet hogy éppen te is egyiknek a gyárában robotolsz.
2014. okt. 16. 10:14
 4/26 anonim ***** válasza:

Ahogy az első is írja, teljesen mindegy, hogy milyen számokat húztak ki korábban, a következő sorsoláson kihúzott számok teljesen függetlenek lesznek az előzményektől. Az esélyeid szemernyivel sem fognak nőni.

Sőt, pont ugyanakkora esélyed van nyerni az általad statisztikailag megjósolt számokkal, mint az 1, 2, 3, 4, 5 kombinációval.

2014. okt. 16. 10:17
 5/26 A kérdező kommentje:
2es: nem befektetni akarok. Hiszen tudom, hogy kevés az esélyem. Most arra vagyok csak kíváncsi, hogy ha véletlenszerű kitöltéssel X% esélyem van nyerni, akkor ha számolgatok, akkor lehet hogy X+Y%-á nő az esélyem a nyerésre?
2014. okt. 16. 11:24
 6/26 A kérdező kommentje:

4es: ezzel nem értek egyet.

szerintem az 1,2,3,4,5 kombináció kevesebbet ér, mint pl. a 4,12,21,31,46 kombináció.

mert még sosem húztak számokat egymás után. és szerintem figyelembe kell venni az eddigi tapasztalatokat.

félre ne érts, nem megsérteni akarlak vagy lehülyézni, csak leírtam a nézőpontomat.

2014. okt. 16. 11:26
 7/26 anonim ***** válasza:

Értem én a nézőpontodat, csak a matematika mást mond.

Tulajdonképpen nem engem hülyézel le. ;)

2014. okt. 16. 11:43
 8/26 A kérdező kommentje:
De szerintem az alkalmazott statisztika figyelembe veszi a korábbi trendeket is.
2014. okt. 16. 11:44
 9/26 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem meg egyszeruen nem erted, hogy mit jelent a 'fuggetlen esemeny' a valoszinusegszamitasban.

Csak egyetlen dolgot gondolj vegig, es rajossz miert nem mukodik: kihuzol egy golyot a 90-bol. Mennyi az eselye, hogy az 1-es lesz? Igen, pontosan 1:90 az eselye.

Akkor folytassuk: visszateszed a golyot, megkevered oket es ujra huzol. Mi az eselye, hogy az 1-est huzod? Igen, igen, ujra pontosan 1:90-hez, mivel az elozo huzasod eredmenyet azzal, hogy visszatetted a golyot, ugymond 'meg nem tortentte' tetted. Ha ezt megerted, rajossz miert nincs tobb eselyed, ha 'statisztikai alapon' probalsz tippelni. Ha nem erted meg, nincs mit vitatkozni.

2014. okt. 16. 13:23
 10/26 A kérdező kommentje:

9: nagyon okos vagy. Csak mindenféle gyakorlati tudást mellőzöl.

Először is:

A lottó sorsolásnál nem dobják vissza a már kihúzott számot. Gondolj csak bele: ha visszadobnák, akkor lehetne az öt szám akár: 1,1,1,1,1.

Volt már ilyen? Na ugye hogy nem.

De menjünk tovább. Mi az esélye, hogy 90 számból öt kihúzott szám egymást fogja követni: 1,2,3,4,5. Voltak már ilyen lottószámok? Nem.

Méghozzá azért nem, mert ennek kisebb a valószínűsége, mint annak, hogy a számok nem közvetlen egymást fogják követni.

Érted már?

2014. okt. 16. 13:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!