Kezdőoldal » Szórakozás » Játékok » Tudnátok olyan Windows-os...

Tudnátok olyan Windows-os (NEM DOS-os),16 vagy 32 bites PC játékokat mondani, amik egy 100 MHz-es processzoron BIZTOSAN elfutnak?

Figyelt kérdés

Olyanokra gondolnék, amik nem csak olyan Flash-játék szintűek, meg amik mobilra vannak ingyen - úgy értem, hogy minőségében hasonló kategória -, hanem amik már kicsit összetettebbek, igényesek, szórakoztatók. Példaként:

[link]

[link]

Tudom, hogy ezt már kérdezték páran az interneten, magyarul és angolul egyaránt, de utólag mindig megnéztem azoknak az alap rendszerkövetelményeit, amiket - azok a bizonyára nem képben levők - ajánlottak, és mindig messze nagyobbak voltak az ajánlott játékok gépigényei, mint amit egy 100 MHz-es 386-os elbírt volna.

Volt olyan - hülye, már bocsánat -, aki képes volt a FlashBack-et ajánlani egy ilyen kérdésre, aminek azért a 100 MHz-hez képest igen durva rendszerkövetelményei vannak.

Vagy pl. a "Wolfenstein: Enemy Territory" játékot, amiről igaz, hogy jó, ingyenes, nyílt forráskódú, meg minden, de az alap rendszerkövetelménye még mindig 6× nagyobb.

A körültekintő ajánlásokat előre is köszönöm!

2014. aug. 21. 09:18
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:

A játékajánlásokat köszönöm!

És majd leszedem a matricát, csak egyenlőre most Linux alapú rendszert telepítek rá. A Live-CD-s rendszerből úgy tapasztaltam, hogy egy picivel jobban ki tudja használni az erőforrásokat. Ott amúgy se főként játékra használnám a gépet, leginkább zenefelvételre használnám.

Majd este megírom, hogy mi van alatta.

2014. aug. 21. 18:36
 12/21 A kérdező kommentje:

A 88114-es matrica alatt ez van:

80523PY350512PE SL2U3

08430725-0223 COSTA RICA

2014. aug. 21. 19:05
 13/21 anonim ***** válasza:
Ez bizony egy 350-es proci. Próbáld ki a címke szerinti első (2 off 3 off 4 on 4 on) beállítást.
2014. aug. 21. 20:56
 14/21 A kérdező kommentje:

A fényképen is láthatod, hogy már ezt beállítottam. Sőt, már előtte minden más kombinációt is végigzongoráztam, de nincs semmi változás. A BIOS továbbra is 350/100 MHz-et ír sebességnek.

Amúgy egy kicsit én is utánaolvasgattam. Ugye ez a 100 MHz a busz sebességet jelenti. Amiről meg azt olvastam, hogy a processzor ezzel a sebességgel ér el minden alaplapra felcsatlakoztatott elemet, nem?

De az akkor végülis nem pont azt jelentené, hogy a valódi működési sebessége erre korlátozódik le? Mert gondolnám, ha a memóriából az egyes gépi kódú műveleteket legföljebb csak 100 MHz-es sebességgel tudja kiolvasni, akkor hiába tudna saját maga 350 millió műveletet elvégezni másodpercenként, ezen az alaplapon egy adott programot csak 100 MHz-en tud futtatni?

Nem így van?

2014. aug. 22. 09:32
 15/21 anonim ***** válasza:

A fényképeden 2 off 3 on 4 off 4 on = 500MHz beállítást látok.

Azért van cache a processzorhoz, hogy ne kelljen minden műveletnél várni a lassabb rendszermemóriára. Így a processzor sokszorosan gyorsabb lehet, mint ami az FSB-ből adódna.

Hogy játékprogramot is írjak, nézd meg a Shogo-t. Akkoriban az volt a kedvencem.

https://www.youtube.com/watch?v=C-j94S-br9E

2014. aug. 22. 10:33
 16/21 A kérdező kommentje:

Köszönöm! Igen, bocs, azt nem vettem észre, hogy Te a 350-es beállításról írtál. De egyébként mindegyiket kipróbáltam már, és nem érzékeltem igazán különbséget.

De ha már itt tartunk, és Te ilyen hozzáértő vagy, akkor azt még meg tudnád mondani utoljára a BIOS infókból, amiket bemásoltam, hogy ez konkrétan melyik típusú gép lehet a Compaq asztali gépek közül?

Csak azért, mert majd szeretném a drivereket feltenni a Win95-re (számomra az kezelhető a legkönnyebben), de ahhoz kéne a pontos típusszám. Azt én meg ezekből a BIOS infókból nem találtam meg a neten.

2014. aug. 22. 10:55
 17/21 anonim ***** válasza:
Nem, sajnos nem tudom megválaszolni a pontos tipust.
2014. aug. 22. 11:30
 18/21 A kérdező kommentje:

Oké, azért nagyon szépen köszönöm az eddigieket! :)

Esetleg arról nem tudsz valamit, hogy a géptípus megállapítására létezik-e program, vagy ez nem megoldható?

2014. aug. 22. 11:48
 19/21 anonim ***** válasza:
Nem, nincs ilyen program. Csak az segíthet, ha maradt valahol a gépházon belül vagy kívül matrica a tipusról. Esetleg a márkaszervíz is meg tudja mondani a sorozatszám alapján.
2014. aug. 22. 12:30
 20/21 A kérdező kommentje:

Sorozatszám alatt az alvázszámra gondolsz? (Chassis Number)

[[Amúgy tökre nem értem, miért nem lehet egyszerűen beleírni a BIOS-ba a gép típusszámát - az csak nem jelent annyi erőfeszítést, hogy egy pár karakteres stringet beleírjanak erről...]]

2014. aug. 22. 12:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!