Tudnátok olyan Windows-os (NEM DOS-os),16 vagy 32 bites PC játékokat mondani, amik egy 100 MHz-es processzoron BIZTOSAN elfutnak?
Olyanokra gondolnék, amik nem csak olyan Flash-játék szintűek, meg amik mobilra vannak ingyen - úgy értem, hogy minőségében hasonló kategória -, hanem amik már kicsit összetettebbek, igényesek, szórakoztatók. Példaként:
Tudom, hogy ezt már kérdezték páran az interneten, magyarul és angolul egyaránt, de utólag mindig megnéztem azoknak az alap rendszerkövetelményeit, amiket - azok a bizonyára nem képben levők - ajánlottak, és mindig messze nagyobbak voltak az ajánlott játékok gépigényei, mint amit egy 100 MHz-es 386-os elbírt volna.
Volt olyan - hülye, már bocsánat -, aki képes volt a FlashBack-et ajánlani egy ilyen kérdésre, aminek azért a 100 MHz-hez képest igen durva rendszerkövetelményei vannak.
Vagy pl. a "Wolfenstein: Enemy Territory" játékot, amiről igaz, hogy jó, ingyenes, nyílt forráskódú, meg minden, de az alap rendszerkövetelménye még mindig 6× nagyobb.
A körültekintő ajánlásokat előre is köszönöm!
A játékajánlásokat köszönöm!
És majd leszedem a matricát, csak egyenlőre most Linux alapú rendszert telepítek rá. A Live-CD-s rendszerből úgy tapasztaltam, hogy egy picivel jobban ki tudja használni az erőforrásokat. Ott amúgy se főként játékra használnám a gépet, leginkább zenefelvételre használnám.
Majd este megírom, hogy mi van alatta.
A 88114-es matrica alatt ez van:
80523PY350512PE SL2U3
08430725-0223 COSTA RICA
A fényképen is láthatod, hogy már ezt beállítottam. Sőt, már előtte minden más kombinációt is végigzongoráztam, de nincs semmi változás. A BIOS továbbra is 350/100 MHz-et ír sebességnek.
Amúgy egy kicsit én is utánaolvasgattam. Ugye ez a 100 MHz a busz sebességet jelenti. Amiről meg azt olvastam, hogy a processzor ezzel a sebességgel ér el minden alaplapra felcsatlakoztatott elemet, nem?
De az akkor végülis nem pont azt jelentené, hogy a valódi működési sebessége erre korlátozódik le? Mert gondolnám, ha a memóriából az egyes gépi kódú műveleteket legföljebb csak 100 MHz-es sebességgel tudja kiolvasni, akkor hiába tudna saját maga 350 millió műveletet elvégezni másodpercenként, ezen az alaplapon egy adott programot csak 100 MHz-en tud futtatni?
Nem így van?
A fényképeden 2 off 3 on 4 off 4 on = 500MHz beállítást látok.
Azért van cache a processzorhoz, hogy ne kelljen minden műveletnél várni a lassabb rendszermemóriára. Így a processzor sokszorosan gyorsabb lehet, mint ami az FSB-ből adódna.
Hogy játékprogramot is írjak, nézd meg a Shogo-t. Akkoriban az volt a kedvencem.
Köszönöm! Igen, bocs, azt nem vettem észre, hogy Te a 350-es beállításról írtál. De egyébként mindegyiket kipróbáltam már, és nem érzékeltem igazán különbséget.
De ha már itt tartunk, és Te ilyen hozzáértő vagy, akkor azt még meg tudnád mondani utoljára a BIOS infókból, amiket bemásoltam, hogy ez konkrétan melyik típusú gép lehet a Compaq asztali gépek közül?
Csak azért, mert majd szeretném a drivereket feltenni a Win95-re (számomra az kezelhető a legkönnyebben), de ahhoz kéne a pontos típusszám. Azt én meg ezekből a BIOS infókból nem találtam meg a neten.
Oké, azért nagyon szépen köszönöm az eddigieket! :)
Esetleg arról nem tudsz valamit, hogy a géptípus megállapítására létezik-e program, vagy ez nem megoldható?
Sorozatszám alatt az alvázszámra gondolsz? (Chassis Number)
[[Amúgy tökre nem értem, miért nem lehet egyszerűen beleírni a BIOS-ba a gép típusszámát - az csak nem jelent annyi erőfeszítést, hogy egy pár karakteres stringet beleírjanak erről...]]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!