Ti melyik szerencsejátékot kedvelitek és mekkora összeg volt a legnagyobb nyereményetek? (már akinek publikus)
Leginkább totózni és tippmixelni szoktam. Totóban pénzt tekintve tízezer volt az egy szelvénnyel nyert legnagyobb összeg, találatok számát tekintve meg 13-as. (Idén a 19. hétben, 2980 forintot fizetett.) De kisebb, párszáz, vagy 1-2 ezer forintos nyereményekt rendszeresen nyerek.
Tippmixben a rekordom 2500 forint,de ott általában a sok kicsi sokra megy elvet követem. 200 forintos téteket szoktam tenni (vagy kombinációban 4×100-as), és zömében 1,5 - 3,0 közötti eredő ODDS-okat érek el.
Néha szoktam Kenózni, legtöbbször 1-es vagy 2-es játéktípussal, de pont ugyanannyit nyerek, mint amennyit ráköltök.
Luxorban szokott néha képem lenni, meg párszor volt Puttón 4+1-esem meg ötösöm. De számsorsjátékokkal csak akkor szoktam játszani, ha jut rá a Tippmix-nyereményből. ;-)
Tisztában vagyok a szerencsejátékok matematikájával és a nyerési esélyekkel, és játékként tekintek az egészre, nem holmi valószínűségi változókra akarom bízni a megélhetésemet.
#11:
Én -veled ellentétben- senkit nem nézek és hülyézek le, akinek nem azonos a véleménye ez enyémmel és nem az általam használt módszert használja. Ha nem bízik benne, de leginkább magában, akkor próbáljon meg nyerni a normál sportfogadással.
A matematikai és közgazdasági, meg valószínűleg még hat másik diplomádtól én nem esek hasra. Általában a hasonló embereknek a gyakorlati tudása egy nagyon nagy 0.
Ezt most te is alátámasztottad azzal, hogy az általad feltételezett 99,5%-os nyerési arányt rossznak tartod. Vajon a hagyományos sportfogadáson ez mennyi?
Érdemes lenne az ilyen nagy okos embereknek kicsit utánaolvasniuk annak, amiről megpróbálnak észt osztani. Hol írtam én havi duplázásról? Ez egyértelműen hazugság lenne.
Egyszerűen kisebb vagy nagyobb, de folyamatos nyereségről van szó. Hogy ez mekkora, természetesen függ a befektetett pénztől és a ráfordított időtől - de ha jól tudom, ez a vállalkozásnak nevezett tevékenységnél is így van, ugye? Pedig az elméletileg nem szerencsejáték. A gyakorlatban mégis lehet belőle bukta, ha valaki rosszul végzi.
Nem feltételezem, hogy teljesen érted, amit írtam, de hátha más igen... Írhatsz bármit válaszként, ígérem nem állok le veled vitatkozni, mert sem téged, sem mást nem akarok meggyőzni, kizárólag a tapasztalataimat tettem közzé. És mindenki azt kezd vele, amit akar.
Ha pedig valakinek -rajtad kívül- kérdése lesz, természetesen válaszolok.
Azok után, hogy elemi problémáid vannak a szövegértéssel, elég komolytalan ez a vita.
Kifejtve: sehol nem írtam, hogy rossz arány, csupán azt, hogy nem kéne 100%-os, folyamatos és megbízható bevételi forrásnak tekinteni azt, ami nem minden esetben az.
Persze, egy olyannak, aki onnan fentről, a magas lóról szólogat le, hogy "akármit mondasz, úgyis sz**rok rád", az olyanokkal egyrészt tényleg értelmetlen vitázni, másrészt meg azért a szellemi képességekről valamit megmutat.
"Általában a hasonló embereknek a gyakorlati tudása egy nagyon nagy 0."
Valószínűleg tényleg több tapasztalatod van a sportfogadásban, de mindneképp nagyobb összegeket mozgatsz meg, mint én. Gyanítom, hozzád képest tényleg csak aprópénzzel játszok (valóban, én ezt az egészet csak játéknak tekintem, a jövedelmemet én tisztességes munkából szándékozom előteremteni, nem pedig etikailag megkérdőjelezhető tisztaságú pénzforgatásból), na de biztos, hogy a hozzáértésem a nullához konvergál, azért vagyok minden hónap végén 5-10%-os pluszban.
Hadd ne fejtsem ki, hogy milyen alapvető különbségek vannak egy vállalkozás és a hazárdjáték között, úgy sejtem, felesleges lenne ezt tovább fejtegetni. De azért elgondolkodtató, hogy a játékszenvedély eme rabjai mindenütt párhuzamba próbálják állítani a hazárdírozásukat a vállalkozásokkal.
"Érdemes lenne az ilyen nagy okos embereknek kicsit utánaolvasniuk annak, amiről megpróbálnak észt osztani."
Akkor kérlek, fogadd meg, és tégy úgy!
"Hol írtam én havi duplázásról?"
Te tényleg nagyon alacsony szinten állsz szövegértésben. Pont azt írtam, hogy az általad hirdetett "befektetéssel" NEM fogja senki megduplázni a befektetett tőkét, hanem mindössze pár százaléknyi nyereség fog visszajönni, ezáltal ha valaki tényleg ebből akar megélni, akkor horribilis mennyiségű pénzt kell forgatnia.
De most tényleg: olyannal vitázok, aki alapvető szövegértési problémákkal küzd?
Most komolyan az osztja az észt, aki még egy összetett mondat értelmezése is problémát jelent? Aki - akár szándékosan, hogy ezzel provokáljon, akár azért, mert tényleg gondjai vannak a szövegértéssel - olyanokat hánytorgat fel, amiket le sem írtam? Ha már valakit "oltani" próbálsz, akkor legalább olyasmibe köss bele, amit tényleg leírt, és ne olyasmibe, ami csak a te fejedben létezik.
Nem vagyok nagyképű, én nagyon is tisztában vagyok a tudásommal - annak korlátaival együtt. Kettőnk közül nem én vagyok az, aki játssza az überf**szagyereket, holott alapvető képességek terén is csehül áll. Ennek ellenére még te próbálod osztani az észt? Azért álljon már meg a menet... Nehogy már a fika egye meg az óvodást... Ne képzeld magad olyan fú de nagymenőnek, csak azért, mert a fene tudja, honnan szerzett pénzzel hazárdírozol! Mert ettől még nem leszel olyan fú, de frankó gyerek.
Az egyetlen megbízható "szerencsejáték"(én nem mondanám annak), amivel hosszútávon sikeres lehet az ember az a póker.
Megfelelően kiépített bankroll management-el jól kereshet az ember. A pókerhez nem szerencse kell, hanem tapasztalat, gyakorlat, tudás, és persze sok idő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!