Kezdőoldal » Szórakozás » Játékok » Airsoft? Csapatot keresek, jó...

Airsoft? Csapatot keresek, jó fegyvert választottam, tudtok tippeket adni egy kezdőnek?

Figyelt kérdés
Szeretnék egy hobbit, és az airsoftot néztem ki magamnak, és lenne pár kérdésem. Most októberben leszek 16, és Baranya megyében, Mohácson élek. Első kérdésem az volna, hogy az általam kinézett fegyver jó-e? Ezt a fegyvert azért választottam mert a DayZ modban nagyon kedveltem, és sokat használtam: [link] Aztán az volna még a kérdésem, hogy merre érdemes én nekem Baranyából csapatot keresni? Mert mindenhol azt látom, hogy 18+. Valamint elolvastam a magyar airsoft szabályokat, ezenkívül fegyverekről kell tudni valamit? Tippeket kezdőknek tudtok adni?

2014. júl. 19. 23:29
 1/2 anonim ***** válasza:

Hajjaj, úgy néz ki, itt valaki elkapta a sznájper-szindrómát! :D Nehogy azt hidd, hogy ha lesz egy erős, jó minőségű mesterlövész fegyvered, meg egy akármilyen jól rejtő álcaruhád, akkor te máris teljes értékű sniper leszel. Idézem az AirsoftÚjonc oldaláról (aminek az átböngészését meleg szívvel ajánlom): "Soha ne hidd azt, hogy a filmen látott, számítógépes játékokban tetsző fegyverek airsoft másolatai hasonló élményt nyújtanak - kiemelve itt is a mesterlövész fegyvereket."

Egy kezdőnek semmiképpen, de tényleg semmiképpen nem ajánlott mesterlövészpuskát venni (főleg nem AEG-t), mert nem fog olyan élményt nyújtani, mint egy számítógépes játék. Az lesz a vége, hogy hatalmasat fogsz csalódni, végül eladod a fegyvert, amit olyan drágán megvettél. Egy mesterlövésznek nyugodtnak, türelmesnek, jó helyzetfelismerőnek kell lennie, valamint tisztában kell lennie a lőtávot és pontosságot befolyásoló tényezőkkel, mint légellenállás, ballisztika, stb.

Kezdő fegyvernek mindenképpen egy AEG-t ajánlok. Hogy milyen típusú fegyver a legmegfelelőbb és legkényelmesebb számodra, azt neked kell eldönteni. A legelterjedtebbek az AK, G36, MP5 és M4 szériák, de kezdhetsz maroklőfegyverrel vagy sörétessel is. Azt vedd, amelyik tetszik, mert a belsejét cserélheted, de a külsejét nem.

A gyártókról most nem irnék kisregényt, itt olvashatsz róluk, meg úgy általában a fegyverválasztásról: [link]

Ami még vitatéma szokott lenni, az a lövedék torkolati sebessége. Azt előre leszögezném, hogy hiába lő 400 FPS-sel a fegyvered, attól nem leszel jobb játékos, sőt! Ekkora tűzerővel csak azt éred el, hogy ha jól fejbedurrantasz valakit, csak lehordást fogsz kapni. A kezdősebesség bőven elég, ha 300-330 FPS közé esik.

A BB típusát pedig jól válaszd meg. Semmiképpen ne vegyél bazári vackokat, mert tönkrevágják a fegyvered. Amik jó márkák: BBOne, Xtreme, G&G, Tokyo Marui.

A csapatválasztásban nem segíthetek, nem Baranyai vagyok. A korod miatt meg ne aggódj, hivatalos játékokra 18 év alatt nem mehetsz, de egy kis hétvégi tingli-tanglira nyugodtan.

Remélem, tudtam segíteni, sok sikert a továbbiakban! :)

2014. júl. 20. 11:22
 2/2 anonim válasza:
Az előttem szólónak részben nincs igaza, mert a "sznájper szindróma" a rugós és a gázos minden lövés előtt felhúzós fegyverekre érvényes és ez egy aeg. Én is m14 -el kezdtem (cyma) és nem cserélném el egy rommá tuningolt akármire, aeg-re rugósra gázosra se. Ja és nem baranyai vagyok.
2014. júl. 20. 20:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!