Kezdőoldal » Szórakozás » Játékok » Dayz vagy H1z1? többi lent

Dayz vagy H1z1? többi lent

Figyelt kérdés
Heló, szerintetek melyiket éri meg megvenni, ti melyiket vennétek meg: Dayz vagy megvárjam amíg kijön a h1z1, mert hallottam fórumokon hogy nem olyan jó, meg hogy az arma III modja jobb mint a standalone, de nem hinném hogy az a milliós eladott példányszám tévedne előre is kössz a választ.

2014. máj. 4. 11:37
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Nekem a DayZ már megvan, a H1Z1-et is meg fogom venni, az utóbbiból még csak keveset láttunk. Így szerintem nem lehet azt mondani rá, hogy jobb. De most tetszik az is, a DayZ-ből is tetszett az, amit láttam anno. :)
2014. máj. 4. 13:40
 2/13 anonim válasza:
Nézzél gameplayt, az segít a döntésben. :)
2014. máj. 4. 21:24
 3/13 Warren Scott ***** válasza:
100%

A DayZ és a H1Z1 között játékstílusbeli eltérések vannak, így nem igazán összehasonlítható.

(Kb annyira vannak egy stílusban mint a DayZ és a State of Decay.)

Mindkettő multiplayer, mindkettőben zombik vannak, mindkettőben a túlélésért játszol és mindkettő szabadon bejárható területen zajlik. Ennyi.

A H1Z1 árkádosabbra veszi a figurát, bár grafikailag a későbbiekben nem lehet rá sok panasz, meg a multis sebességre sem, mert a Planetside2 motorját használja, ami technikailag már bizonyított.

Míg a DayZ a túlélésedért történő küzdelemre és a "minden lépés kockázat" feszültségére hegyezi ki a dolgokat, addig a H1Z1 inkább a csapatok verbuválására, "előgyártott" bázisok építésére és egymás bázisainak raidelésére gyúr, legalábbis a fejlesztők legutóbbi videója alapján.

Attól függ melyik stílus áll hozzád közelebb.

Ha érdekel a feszültség, amit akkor élsz át mikor egy doboz száraz gyufáért kell éjjel beosonnod egy kihalt városba, kockáztatva a zombikal közelharcot, csak hogy meg tudd főzni a nemrég elejtett nyulat, akkor a DayZ Standalone neked való.

Ha viszont ilyen mélységben nem akarsz a túléléseddel foglalkozni akkor a H1Z1 tűnik jobb választásnak (jelen állás szerint).

Az Arma3 DayZ modja (Breaking Point néven fut) nem "jobb" mint a Standalone, mivel az Arma3 (akár csak anno az Arma2 és az eredeti mod) olyasmire használja az Arma3 motorját amire nem volt tervezve. Ebből adódóan soha nem lesz annyira optimalizált vagy részletekbe menő mint a DayZ Standalone, amit kimondottan a DayZ világának megjelenítésére hegyeztek ki.

Annyiból igaz, hogy jelenleg a DayZ Standalone nem annyira változatos mint a régi DayZ mod vagy az Arma3 Breaking Point modja egyes változatai, de azért ne felejtsük el, hogy a Standalone még Alpha állásban van és még jócskán bővülni fog.

2014. máj. 7. 12:00
 4/13 anonim ***** válasza:
44%
A H1z1 ingyenes lesz másrészt a DayZ nagyrészt a játékosok legyilkolásáról mig a h1z1 már arra ösztönzi az embert hogy szövetkezzen! A H1z1 -b kevésbé bírják majd a zombik 1fejlövés= zombi ! Bocsi hogy kesze-kusza lett siettem
2014. jún. 10. 17:56
 5/13 anonim ***** válasza:
Igen, én is láttam. Viszont itt is lesznek ellenségek gondolom, de nagyobb csapatok lesznek valószínűleg. Zombik is többek lesznek lehet, de majd várjuk ki. :D
2014. jún. 10. 21:32
 6/13 Warren Scott ***** válasza:

#3 - az, hogy a dayz egymás leölésére lenne kihegyezve erős túlzás. Alpha állapotban a játékban nem sok kihívás illetve tennivaló akadt és a zedek nem okoztak túl nagy gondot. Ezért kezdtek a játékosok egymásra vadászni. Ahogy új lehetőségek és problémásabb zombik kerülnek be, úgy kezd ez a mentalitás vissza szorulni

Inkább az emberi mentalitást miatt alakult így.

2014. jún. 10. 22:35
 7/13 anonim ***** válasza:
A dayz modban is kérdés nélkül lelőtte mindenki a szembejövő embert, mert inkább én lövöm le mint ő engem alapon. Illetve így a legegyszerűbb jó cuccokhoz jutni. Ott volt elég zombi.
2014. júl. 2. 08:46
 8/13 Warren Scott ***** válasza:

A DayZ standalone esetében azért elég jónak kell lenned a fegyvereddel, hogy a célszemély felszereléséből valamit használható állapotban tudj megszerezni. Amúgy csak sima emberi hülyeség, hogy "előbb kel lelőni a másikat" gondolkodás a túlélés kulcsa.

Ha valaki ésszel játszik, kis szerencsével hónapokat túlélhet egyetlen karakterrel, minden napi játék mellett, szimplán elkerülve a népesebb településeket.

Bár mióta beiktatták a vadászat és pecázás lehetőségét, egy új karakternek gyakorlatilag egyszer kell csak bármilyen települést meglátogatni az alapvető túlélő cuccok felkutatásához és onnantól a végtelenségig túlélhet a vadonban.

A H1Z1 valóban úgy tűnik, hogy free to play rendszerben indul majd, de ez akár a Planetside2 szintén gyakorlatilag a "pay to win" rendszert is jelenti. Esélyegyenlőség már alapból a nullán van, és akár a Star Trek Online és más MMORPGk esetében meg fog jelenni a free és a premium játékosok közti szakadék.

Visszatérve az eredeti kérdésre a DayZ Standalone továbbra is jobban megéri, hiszen egyszeri befektetést igényel, az esélyek ki vannak egyenlítve, és ahogy a játék új elemei kerülnek beiktatásra, egyre több játékstílus válik lehetővé.

Persze igazából a kérdezőnek kell eldöntenie, hogy mi a számára a vonzóbb játék élmény. :P

2014. júl. 2. 10:12
 9/13 anonim ***** válasza:

Végül a H1Z1 fizetős lett...

Valamelyiket megvetted?

2015. jan. 18. 17:10
 10/13 anonim ***** válasza:
csak az alfája fizetős. a teljes ingyenes lesz...vagyis pay to win alapú
2015. jan. 18. 18:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!