Miért mostanában ünneplik a Rubik-kockát? Tudtommal július 13-án lesz Rubik Ernő 70. születésnapja.
Figyelt kérdés
2014. ápr. 30. 10:10
1/7 anonim válasza:
Nem Rubik Ernő születésnapját ünneplik hanem a rubik kocka "születésnapját"
2/7 A kérdező kommentje:
és mikor született meg? miféle dátumhoz köthető?
2014. ápr. 30. 17:36
4/7 anonim válasza:
40 éves születésnapja van a rubik kockának. Ahogy előttem is írták: 1974-ben született meg a kocka.
5/7 A kérdező kommentje:
ezt tudom, nem az évszámot, hanem a dátumot kérdeztem! Az elmúlt napokban ünnepelték mindenhol, pedig a születésnapja Ernőnek nem most van. ezek szerint a kocka születésnapja, de mégis milyen dátum pontosan? Az első prototípus elkészülte? ötlete? szabadalom beadása? 2x2x2 vagy 3x3x3 ? Mert ha jól tudom 40 éve ilyenkor még nem volt 3x3x3-as kocka!
2014. ápr. 30. 21:29
6/7 anonim válasza:
Nincs dátum.
"1974 tavasza - az első modell 2×2×2 (még nem működőképes)"
Mivel nem a dátum a lényeges, ugyanis 1974-ben találta ki, és készítette az első 2*2*2 nem működőképes "bűvös kockát".
ÍGy nem a pontos dátum szerint ünneplejük a Rubik kocka születésnapját, hanem csak az évszámot. Idén tavasszal 40 éve találta fel Rubik Ernő a rubik kockát.
7/7 A kérdező kommentje:
a wikipédiaát én is olvastam, sőt egy csomó belső információm is van, csak azt nem értem, hogy a napokban mindenhol a kocka születésnapját ünnepelték egységesen, és nem értem milyen naphoz kötik pontosan
2014. máj. 1. 09:11
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!