6 GB ram szerintetek elbírna egy kb.40-50 slotos Minecraft szervert? Mekkora net kéne hozzá minimum?
harmat gyenge, max 10 embert ha kitolsz vele.
az i5 alapvetően nem annyira izmos, ami nem árt a szerverekhez, + videokártya, alaplap? ezek is eléggé fontosak. A 6 giga ram elég ,de hogy mindenki szaggatni meg laggolni fog orrba-szájba az garantált.
Egy 40-50 fős szerverhez legalább 16 gb ram, egy 1100MHzes 1-2Gbos videókártya kell, hozzá megfelelő alaplap, meg egy AMD bulldozer 8 magos proci. Azzal bírná.
Net, ha nem akarod, hogy laggoljanak (és a gép is megfelelő) én azt mondanám 150es minimmum, de igazából szervereket szervergépen csinálják, amit bedobnak 1 szerverparkba és rávágják az 1 terás netkábelt
Hát nem azért, de szerverbe minek egy izmos videokártya? Teljesen elhanyagolható. Semmi értelme nincs, az nem fog semmit megjeleníteni, max. a konzolt.
RAM jó kérdés, én inkább 8GB-ra szavaznék, biztos, ami biztos. Szerintem határeset a 6GB, lehet, hogy bizonyos szituációkban kevés lenne.
Amúgy ezt érdemes átnézni és OS-nek valamilyen karakteres linuxot választanék szerver alá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!