Minecraft külön világok?
Hello!
Az volna a kérdésem, hogy lehetne szerveren több szintet létrehozni. Pl lenne egy világ, ami survival, lenne egy másik, ami creatívos. A kettő közt warp paranccsal lehetne mozogni (vagy vmi hasonló). Bukkitos szervernél is generál külön külön nethert és end világot, ezért gondolom lehetne valahogy egyszerre több világot futtatni, és ezeket összekötni valamilyen módon szerveren belül. Erre várnék valami okos megoldást :)
Megoldható! Van rá plugin, amelyekkel több világ hozható létre átjárással. Az átjárás történhet portálokon, vagy paranccsal. Bukkit plugin, amely ezeket tudja a MultiVerse (talán a legismertebb), vagy a MultiWorld.
Meg lehet oldani, hogy egyik világ kreatív, a másik pedig túlélő legyen. Hosszú lenne leírni, nézz utána az adott plugin wiki oldalán, mit hogyan kell csinálni.
Én amúgy a MultiVerse-t javasolnám, mivel vannak pluginek, amik képesek azt használni.
Amúgy mindkettővel tehetsz próbát, a Multiverse jobb, de már nem fejlesztik, illetve de csak nincs stabil build belőle, így nem tudom, mennyire stabil az új Bukkit szerverrel, a Multiworld viszont van 1.6.2-re, és fejlesztik is folyamatosan, szóval az viszont tutibb, hogy megy. De MultiVerse-t én is használtam újabb verziójú szerveren és nem volt gond vele. 1.4.5-ös a legújabb MultiVerse, de 1.5.2-es szerveren probléma mentesen futott. Amúgy nézd meg a MultiVerse DEV build-jeit, azok frissek, de még lehetnek bennük hibák.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!