Kezdőoldal » Szórakozás » Játékok » Melyiknek van nagyobb gépigény...

Melyiknek van nagyobb gépigénye a fallout3-nak vagy grand theft auto 4-nek?

Figyelt kérdés

2013. júl. 13. 10:49
 1/6 anonim ***** válasza:

Heló!

Jött annyi javítás a GTA-hoz, hogy már megjavult a kezdeti indokolatlanul nagy játszhatatlansága - elképesztően rosszúl volt optimizálva pc-re.

Így maradt az, hogy a Fallout 3-nak. Termsézetesen ez úgy értendő, hogy maximumra van állítva minden.

2013. júl. 13. 11:01
 2/6 anonim ***** válasza:
Sajnos meg kell cáfolnom az elsőt, mert minden javítás és optimalizálás ellenére, a GTA-nak nagyobb a gépigénye, mint a Falloutnak. Az optimalizálás nem változtatott azon, hogy milyen erős vas kell a GTA-nak, csak javította a teljesítményt azokon, amiken már addig is ment. De nézzük a tényeket: Fallout 3, processzor tekintetében minimum: 2.4 Ghz Intel Pentium 4 vagy hasonló kell, míg a GTA-nak már egy Intel Core 2 Duo 1.8Ghz, vagy AMD Athlon X2 64 2.4Ghz kell. Látszik, hogy míg a Fallout eldöcög egy erősebb egymagos procin is, addig a GTA-nak már kell a kétmagos. De nézzük az ajánlottat is: Fallout tekintetében ez egy Intel Core 2 Duo processor, míg a GTA esetében Intel Core 2 Quad 2,4 GHz, vagy AMD Phenom X3 2,1 GHz. Tehát míg a Fallout felhasznál két magot magasabb grafikán, addig a GTA négyet(/hármat). Nem akarom tovább folytatni a felsorolást, de akit érdekel, megnézheti: a Fallouthoz majdnem minden tekintetben gyengébb vas kell, mint a GTA-hoz (a RAM a kivétel, abból ha jól láttam, ugyanannyi kell mindkettőnek).
2013. júl. 13. 11:20
 3/6 A kérdező kommentje:
2 magos procim nekem mincs sajna de szerzek bele és menni fog :)
2013. júl. 13. 11:33
 4/6 anonim ***** válasza:

Én az alapján írtam, amit írtam, hogy a GTA4-et és a Falloutot is több gépen - köztük persze a sajátomon - láttam futni és az ott tapasztaltak alapján írtam, amit írtam.

Természetesen a lehető legjobb beállításokkal.

A "hivatalos" gépigénynek és hasonlóknak pedig már vagy 10 éve nem hiszek, ugyanis a lehető legritkább esetben jelentenek konkrétumot. Ahogy a játékújságban írt "gamer" konfigok sem 300000-től kezdődnek, miszerint "csak azon játszhatsz jól amgas grafikával", addig a dobozon lévő, sokszor horribili "ajánlott konfigok" sem fedik a valóságot.

2013. júl. 13. 11:51
 5/6 anonim ***** válasza:
Természetesen nem kell a gépigényt szentírásnak venni, az én tapasztalatim alapján viszont kiindulási pontnak, összehasonlításra jók (persze, ha felhúzod a procid, és stb. akkor nincs rételme nézegetni, mert a gyári állapot szerint írják ezeket). Valamint persze, van benne csúsztatás, mert sokan játék miatt újítanak gépet, és a gyártók próbálják egymás malmára hajtani a vizet. Mellesleg, én pont az ellenkezőket tapasztaltam, pedig két gyakorlatilag mindenben különböző gépen ugyanazt az eredményt kaptam (természetesen mindkét játékhoz minden patch fenn volt): a Fallout simábban futott, mint a GTA. Meg ha jobban belegondol az ember, akkor a Falloutnál kisebb területek vannak egyszerre betöltve, mint a GTA 4-nél, tehát kevesebb erőforrást kell használnia, ez matematika. Biztos van olyan konfig, vagy olyan helyzet, ahol a GTA simábban fut mint a Fallout, de összességében a Fallout kevesebb erőforrást használ (ha mondjuk a Fallout nem támogatja a négymagos processzorokat, akkor rosszabb teljesítményt fog produkálni velük mint a GTA és hasonló helyzetekre gondolok), (ja, és igen, már elismertem hogy a gépigények torzítanak, de azért nem "egy magnyit", márpedig egy játéknál [meg amúgy minden programnál, igazából :D] a processzor a legfontosabb erőforrás).
2013. júl. 13. 12:12
 6/6 A kérdező kommentje:
oké köszönöm a válaszokat :)
2013. júl. 17. 08:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!