Pc-t vagy konzolt vegyek?
Nekem volt 120 ezres pc-m is,meg xbox360am is.
És játék élményre jobb a konzol.De nehezebb irányítani.Ugyanaz a játék sokkal könnyebb pc-n,de csak az egér miatt.
Hát,az,hogy eredetit veszel,vagy másoltatsz,az lényegében mindegy,mert mindkettőben megoldható ez sajnos.Azért sajnos,mert így nem tud annyira fejlődni a piac.
De multiplayerben is jobb a konzol,és nem kell akár 1-2 játék miatt egy új vga-t venned,ami akár 30-40 ezer is lehet,max egy flas,ami 5-6 ezer és kb fél-egy évente kell.
De a számítógéppel tudsz egyebeket is tenni,amit konzollal nem.
Szóval mindkettőnek van előnye-hátránya,de mégis jobb,és olcsóbb a konzol.Főleg azért lesz jobb később,mert ha végre kiforr a mozgásérzékelő technológia akkor iszonyat jó lesz.
Még elég gagyi szerintem...
Ezzel vitatkoznák , 3éve vettem 60k-ért vga-t és fullon viszi az új játékokat , ráadásul a játékokra költeni se kell
singléhez.
"És játék élményre jobb a konzol.De nehezebb irányítani.Ugyanaz a játék sokkal könnyebb pc-n,de csak az egér miatt."
Joystickal is ugyan olyan könnyü csak béna vagy!
"3éve vettem 60k-ért vga-t és fullon viszi az új játékokat"
És ez csak egy vga ennyiért egy HD konzolt lehet venni!
"ráadásul a játékokra költeni se kell singléhez."
Aztán meg sírás van hogy ez se meg az se jött ki PC-re mert senki se veszi a PC-s játékokat csak letölti!
Én kb. négy éve kerültem ebbe a döntéshelyzetbe és a konzol (PS3) mellett maradtam.
A fő okok:
- még ha zárt is, de fix hardver, nem azon töröm az agyam, hogy elindul-e XY játék vagy ha igen, nem szaggat-e játék alatt, berakod a lemezt és kész.
- Több olyan játék van konzolra, amely exkluzív, PC-re nem lesz. PS3-ra pl. ott az Uncharted, a God of War, a LittleBigPlanet, a Gran Turismo, a Killzone, a Resistance, a Motorstorm, a Heavenly Sword, a Red Dead Redemption stb.
Én elsősorban ezek miatt vettem konzolt, mert nagyon érdekeltek ezek a játékok és nem bántam meg.
Az egyedüli, ami először fura, az az irányítás, de aki nem tud a jó öreg bill + egér kombótól elszakadni, egy XFPS Rate Up adapterrel konzolon is megoldható a PC-s irányítás.
Egyébiránt a PC-vel sincs különösebb bajom, azon előszeretettel játszok stratégiai játékokat és ugyebár azért szélesebb körben lehet használni, mint egy konzolt, de a fő szempontnál, a játéknál, nekem a konzol bizonyult jobbnak.
Most viszont várnék a helyedben!
Ahogyan már írták, idén generációváltás lesz, a PlayStation 4 pl. év végén érkezik és az is kb. 140-150 000 lesz.
Ha jelen generációs konzolt akarsz venni, akkor érdemes várni egy picit, mert az új konzolok megjelenése a régebbieknél valószínűleg egy árcsökkentést vált ki.
A PC-nél meg végülis ezek a szempontok nem nagyon számítanak, hiszen azok folyamatosan fejlődnek, bármikor benevezhetsz egy gamer fajtára.
3-as: "Vitatkoznák"?? Vitatkoznék talán helyesebb.
Az Xbox nagyon jó, én sem hittem volna de pl. a Crysis 2-őt már el sem tudnám máshogy képzelni..
ha csak és kizárólag játszani kell akkor konzol.
viszont én személy szerint a pc-t jobban preferálom. ugyanazért az árért egy olyan kütyüt kapsz ami nem csak 1-2 dologra alkalmas. de könnyebb lenne a döntésben segítenünk ha tudnánk, hogy milyen a mostani pc-d mert nem mindegy, hogy egy 6-8 éves középkorI leletről van szó vagy pedig egy 1-2 éves középkorÚ leletről :)
egyébként én is játszottam párszor konzolon (is) de engem nem fogott meg...viszont tény, hogy játékra sokkal jobb mert nem kell mindig cserélgetni a hardware-ét:)
azonban konzol vásárlás előtt tényleg várd meg az új generation-t, idén jelenik meg a boltokban a ps4 amennyire tudom :)
Xbox360- hoz is vehetsz egeret és billentyűzetet + kell egy ilyen cucc.
De mindenképpen várd meg a Júniusi E3-at ott kiderül mit tudnak a nextgen konzolok.
Állítólag a Nextgen Xbox-nak Május 21-én exclusive bemutatója lesz.
Szóval szerintem ne kapkodd el a vásárlást.
Nekem is Xbox-om van de ezek a PS3-al együtt már öregek érdemesebb egy nextgen konzolt venni.
Nem olvastam el az előző hozzászólásokat, mert ebben a témában sok hülyeséget szoktak írni, szóval lehet írták már előttem is, amit írni fogok.
Régen PC-n játszottam, szinte csak FPS-t, több száz órám volt Cod4-be, meg előtte is játszottam Cod-1-2vel, CS 1.6 és Source-sal, stb.
Gépem már öreg volt, cserélni kellett volna, és én is ezen gondolkoztam, hogy konzol legyen vagy PC, és én is csak a joystick-os irányítástól tartottam. Végül konzol (PS3) mellett döntöttem, és már el sem tudom képzelni, hogy PC-n játsszak.
Eleinte nagyon béna voltam FPS-ekbe, még single player-be is alig tudtam eltalálni valakit, de egyre jobb lesz az ember, pár nap után már egész jó az ember, pár hét után meg már multiba is lehet aprítani.
Grafika a jelenlegi konzolokon szép, vagyis semmiképp sem csúnya, de egy PC-hez képest eléggé le van maradva. Szóval ha nagyon érdekel a grafika, akkor PC, vagy várd meg a next gen konzolokat.
Úgy néz ki amúgy is 120-150k-ba fog kerülni egy PS4, és hardveresen hiába sehol sincs egy mai csúcs PC-hez képest, konzolnál nem számít a hardver, nincs rajta Windows ami visszafogja, meg fix hardver, könnyebb rá programozni, stb, szóval a gyengébb hardver is erősebbnek felel meg.
Elég megnézni egy Killzone: Shadow Fall gameplay-t, és ennél 1-2 év múlva még szebb játékok jönnek majd ki rá.
Bár én inkább vennék mostani generációs konzolt, és 2 év múlva egy next gen konzolt (addigra már 1+ évesek lesznek), addigra lesz rá sok játék, olcsóbb is lesz, stb.
Addig viszont be tudsz pótolni pár kihagyhatatlan címet.
Szóval konzolt ajánlom, az irányítással nincs baj, hozzászoksz, a játékfelhozatal jobb, mint PC-re (főleg PS-en), multin is sokan vannak (bár ez játékfüggő, de egy Cod-on mindenképp), olcsóbb, jobb kanapéból játszani, mint egy monitor előtt görnyedve, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!