Kezdőoldal » Szórakozás » Játékok » Mi a Bioshock Infinite története?

Mi a Bioshock Infinite története?

Figyelt kérdés
Végig vittem de alig értem mi, miért történt felirat nélkül..Valaki elmesélné nekem, a történetet ?:)

2013. márc. 29. 01:44
1 2 3 4 5 6 7
 31/63 anonim ***** válasza:
99%
Na akkor elmagyarázom a végét,remélem nem lesz hiányos. Leszögezném,hogy Bioshock rajongó vagyok és felsőfokú angol nyelvvizsgám van, elolvastam rengeteg forrást a játékról,minden voxophone-t meghallgattam,szóval nálam elég tiszta minden. A játék végén Elizabeth arra világít rá,hogy végtelen univerzum van,végtelen lehetőségekkel(ezért Infinite a játék alcíme).Szóval van ugye Booker, a háborús veterán, aki kap egy lehetőséget a keresztelkedésre. Namost a játék 2 univerzumban helyezkedik el. Legyen ez a 2 az A és a B univerzum. Az A-ban elfogadja a keresztséget, Comstock lesz, iparosmunkába kezd, megalapítja Columbiát és a saját vallása alapján kiválik Amerika államai közül. Ezt úgy teszi meg,hogy egy Lutece nevű tudós segítségével, akinek nem mellesleg megvan az a képessége is,hogy univerzumok közt utazzon(ebben a síkban a nőnemű Lutece-ről van szó) a levegőbe repíti a várost. Comstock tovább akarja vinni az örökségét,de mivel nem lehet gyereke(a Lutece-el való munkája során valamiféle kísérlet miatt steril lesz), kitalálja,hogy egy másik síkból szerez vérszerinti gyermeket.Miért is van kettő Lutece? Namost még ez előtt a női Lutece áthozta a B univerzumból az ő ottani megfelelőjét,aki lényegében ugyan az a személy,azzal a különbséggel,hogy ő férfi(az,hogy miért került át az A univerzumba,tisztázatlan,lehetséges,hogy egy kísérlet volt)Szóval,ez a másik univerzum ahonnan a gyereket szerzik a B sík,ahol Booker visszautasítja a keresztelkedést, mert úgy gondolja, a víz nem fogja lemosni a vért ami a kezéhez tapad. Inni kezd,születik egy lánya(Anna) és a szerencsejátékok miatt hatalmas adósságba keveredik. Ezért a B síkbeli Lutece,tesz neki egy ajánlatot: Ha eladja neki(és rajta keresztül Comstocknak) a lányát, akkor az adósságát eltörölteti. Booker ebbe beleegyezik,de útközben rájön,hogy hibát követ el és megpróbálja visszaszerezni a lányt,de elkésik és Comstock megszerzi Annát(ilyenkor vágódik le az ujja). Comstock Elizabeth névre kereszteli a lányt. A gond az,hogy kiderül, Elizabethnek is megvan az univerzumváltó képessége,ami Lutece-nek és ezért kitalálnak egy szerkezetet,ami leárnyékolja ezt a képességet(The Sipher - az a nagy torony) és egy őrt alkotnak mellé(Songbird). Lady Comstock nem érti,hogy lehetett a férjének gyereke és ezért azzal gyanusítja,hogy megcsalta Lutece-el. Mivel a férfi nem mondhatja el neki a z igazságot,megöli és azt állítja a népnek,hogy isteni csoda által 7 nap alatt született meg a nőtől Elizabeth(így lesz ő a Próféta). A gyilkossággal Daisy Fitzroyt(a majdani Vox Populi rasszizmus elleni felkelés vezetőjét) gyanusítja meg a gyilkossággal a nép előtt,akik hisznek is neki. Lutece-ék bűntudatot éreznek,ezért egy saját tervet dolgoznak ki a dolgok megoldására.Visszamennek a B univerzumbeli Bookerért és átviszik az A univerzumba. Az utazás miatt Booker emlékei összekeverődnek és a következőt hiszi: Őt felbérelték,hogy Columbiából hozzon el egy lányt(Elizabethet,akiről persze nem tudja ki is ő,miután az emlékei eltűntek az utazás miatt,ahogy említettem) ezzel eltörölvén az adósságait. A végén kiderül,hogy Lutece-ék rengetegszer eljátszották már ezt a történetet,rengetegszer visszamentek az időben és megpróbálták kijavítani a hibát,de Bookert mindig megölte Songbird, Elizabeth védelmezője. Innen tudják,hogy a fej vagy írás játékban mindig fej lesz az érmén és hogy Booker a 77-es labdát kapja majd. Ezért is van a játék végén annyi Elizabeth,mert halmozódtak az ebből a problémából adódó alternatív univerzumok.Comstock egyébként erre a problémára dolgozta ki a "False Sheperd" elméletét,hogy a B síkbeli Bookert távoltarthassa az ő világától. Ezért írta a propaganda poszter azt az elején,hogy az AD felirat a False Sheperd jele.(Booker véste a kezébe,jelentése: Anna Dewitt)Lutece-ék azt akarják,hogy Booker rájöjjön,hogy ő egy másik univerzumból jött és Elizabeth segítségével visszamenjen még a keresztelkedés előttre,hogy gyökerénél fojtsák el a problémát,Booker haljon meg, így soha nem lesz Comstock és az A sík teljesen eltűnik,szóval olyan lesz,mintha a játékban történtek soha nem történtek volna meg. Egyébként az az érdekes,hogy a Bioshock első része ennek a történetnek egy alternatív vetülete,ezért is térünk Rapture-be az Infinite végén egy pillanatra. Nagyon komplex ez a történet, minden elismerem az íróknak!
2013. ápr. 7. 01:23
 32/63 anonim ***** válasza:
Ez igen, nagyon szépen köszönjük. :) Esetleg arról nincs valami infó, hogy honnan van Lutece-nek ez a képessége?
2013. ápr. 7. 01:32
 33/63 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon szívesen! :) Bioshock wikin azt írják róla,hogy kísérletezések során jött rá az alternatív univerzumok létezésére. Ennek során hozta át Robertet(az alternatív,férfi mását) és ketten alkották meg azt a szerkezetet amivel Comstocknak is lehetővé tették a lehetőséget,hogy betekintsen más univerzumokba. Innen tud annyit a másik Bookerről(akit irányítunk a játék során)
2013. ápr. 7. 01:38
 34/63 anonim ***** válasza:

Egy isten vagy :D Bocsi hogy megint csak kérdezek, de ezzel hátha a többieknek is világosabbá tehetjük a dolgot. :D

Mikor megyünk újra kiszabadítani Elizabeth-et, akkor vannak azok a kis emberek, meg az a "boy of silence". (Megjegyzem nem egyszer fosattak be elég rendesen :D) Azoknak van valami jelentőségük a történetet tekintve?

2013. ápr. 7. 01:49
 35/63 anonim ***** válasza:
Nem,a történetben nincs konkrét szerepük,csupán a játékban lévő ellenségek egy fajtája. :)
2013. ápr. 7. 01:53
 36/63 anonim ***** válasza:
Kár, pedig olyan betegnek tűnt, azt hittem több van benne. :D Ja és Cornelius hogy ismerhet mindkettőnket? Számomra ez kicsit furának tűnt, elvileg mikor a háborúban együtt harcoltak, akkor Dewitt és Comstock egy ember volt. Akkor meg hogy ismerheti őket két külön személyként? Vagy csak én tévedtem el a kronológiában? :D
2013. ápr. 7. 01:58
 37/63 anonim ***** válasza:
Ugyebár mindkét sík ugyan onnan indult ki,szóval mikor Slate megismerte Bookert,akkor mindkét síkbeli Booker(az akit mi irányítunk és az aki Comstock lett) ugyan olyan jellemmel bírt. Slate nem tudja(ahogy senki sem),hogy Booker Comstock,pont a névváltás miatt,úgyhogy minket is csak név alapján ismer fel.
2013. ápr. 7. 02:02
 38/63 anonim ***** válasza:
Köszönöm bíró úr, nincs több kérdésem. :D Te vagy a prophet :D:D Komolyan mondom a válaszod után kedvet kaptam kijátszani a bioshock első részét is, szégyen szemre még nem játszottam vele. Sőt, hogy fokozzam az irántam táplált utálatotokat, még a másodikat se vittem végig, ez az első bioshock amit végig vittem. :D Ami viszont figyelemre méltó, hogy sose volt olyan, hogy egy játéknak újra neki kezdjek egy végigjátszás után. Az Infinite-nek sikerült ezt elsőre elérnie, hatalmas gratuláció a készítőknek! :)
2013. ápr. 7. 02:07
 39/63 anonim ***** válasza:

Köszönjük #31-es. Nem akadékoskodni akarok, csak elég lett volna a kiegészítéseket leírni, mert a lényeget korábban kifejtette más is (így kevesebbet kellett volna írni).

Amúgy elég egyszerű angolsággal mentek a szövegek a játékban, és viszonylag szájbarágósan, szerintem majdnem mindenki megértette volna a történetet, aki odafigyel a dialógusokra és a hangfelvételekre. Ezt azért írom, mert aki most játssza, az jobban figyeljen és ne olvassa el előre a történet ismertetőt, mert elvész a játékélmény és már csak egy sima céllövölde lesz a játék. Sajnos én a végén már végigrohantam, mert kezdtem unni, hogy néha ugyanazokon a helyszíneken kell fel s alá rohangálni, de tény, hogy így ugyanannyi pályarészletből majdnem dupla játékidőt ki tudtak hozni.

Korábban én írtam a végső konklúzió kiegészítését, miszerint az utolsó képsorokkal nyomtak egy reset-et, tehát akár újra megtörténhet az egész, ezzel ironikusan a játék újrajátszhatóságára utaltak (vagy teljesen másképpen alakul, nem lesz már aki elvigye Elizabethet, vagyis Annát). Az lenne csak az izgalmas, ha újrajátszáskor a történet módosulna (ezzel dupla, tripla játékidőt adhattak volna), bár ehhez nagyobb mozgásszabadság kellett volna, a játék meg lineáris.

Lenne egy kérdésem:

Textúra problémákkal találkozott valaki a játékban?

2013. ápr. 7. 07:54
 40/63 dávidking20 válasza:

Textúra problémával különösebben nem, max hajlamos tárgyak közelében vagy sarokban beszorulni a karakterünk :D

Amúgy nekem az infinite jobban tetszett mint maga a bioshock 1, na ne értsetek félre annak a storyja is lenyűgöző (jelenleg könyvben is olvasom az előzménytörténetet) de ez az új game sokkal szabadabb. Rá is jöttem miért mert az 1 ben az volt a lényeg ,hogy egy kétségbe esést váltsanak ki a játékosból, tehát az óceán mélyén vagyunk, szűk kis folyósok, őrültek rohangálnak fel és alá XD, de itt nagyobb szabadságot érzet a játékos, pl a sky-line kiváló ötlet, kedvencem mikor sky line ról átugrik az ember egy léghajóra ott lezúz mindenki majd újra leugrik onnan :D

2013. ápr. 7. 10:54
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!