Szerintetek mért lett bukás a PS vita?
Elöször is, véleményem szerint akkor beszélünk egy szórakoztató elektronikai termék bukásáról, ha annak már befejezték a gyártását és kiszámolták, hogy összességében a gyártónak megérte-e kifejlesztenie és legyártania azt a bizonyos gépet vagy sem, nyert vele vagy vesztett (pénzre gondolok).
A PS Vita gyártását NEM állították le és elöreláthatólag 5-6 évig nem is fogják. Így nem beszélhetünk (még?) bukásról, maximum mélypontról.
És akkor a PS Vita!
Azért teljesít mélyponton alul, mert a konzol legerösebb szolgáltatásai ki vannak herélve: a gépet a Sony-nál játékokra tervezték, de hát ki vegye meg, ha alig van rá játék? Ami van, azt meg már kijátszották, már az érdemesebbet, mert sajnos van olyan is, amit nagy húzócímként regisztráltak be, de inkább jobban jártak volna, ha ki sem adták volna (CoD: Black Ops Declassifield, Unit 13, Resistance: Burning Skies).
Kettö!
Az év eleje óta semmit nem jelentettek be a gépre és lassan eltelik március.
Általában az év második felében megjelenö játékok egy részéröl már az év elsö felében tudunk, de a PS4 bejelentés óta a Sony inkább levegönek nézi a Vita-t és naiv idiótáknak a tulajdonosait, akiknek beadja a szokásos marketingmesét, hogy "majd lesz ám valami, nyugi", de értelmes bejelentésekröl nem ejt szót.
Feltételezem az év közepén tartandó Electronic Entertainment Expo is inkább az újgenerációs asztali PlayStation-röl fog szólni, úgyhogy nem tudom, mikor akarják megmutatni azokat a hú, de jó játékokat, amik majd az év során érkeznek Vita-ra. Ha még nem is, de egy pár hónapon belül be kell öket jelenteni, hogy a megjelenés elött már készen álljon rá a marketingért felelös részleg, hogy összehypeolják a játékot.
A harmadik az ár!
Sokan írják, hogy drága. Ez szerintem jogos és egy darabig marad is, mert a Sony-nak üzletileg nem érné meg árat csökkenteni, amíg nem jönnek ki olcsóbb gyártással. Ugye a konzolbiznisz úgy müködik, hogy a gyártó veszteséggel árulja a gépet és a játékeladásokból profitál. A Vita-t is veszteséggel árulják, csak mivel alig van rá értelmes játék, így elég rizikós húzás lenne csökkenteni még tovább az árat, hiszen az a maréknyi szoftver nem biztos, hogy visszahozza azt.
A 3DS példájánál meg meg kell nézni a gyártó másik konzolját is: a 3DS ugyanis lehet, hogy kiválóan teljesít, de a Wii U nagyon gyengén. Ahogy a Vita is, viszont a PS3 nagyon jól fogy.
Egyébként (és ez már magánvélemény) nem értem, az emberek mit esznek a 3DS-en. Annak is szoktam nézni felhozatalát, hát nem dobom töle hanyatt magam. Szóval lehet, hogy az tényleg olyanoknak való, akik inkább a Nintendo-féle játékokat kedvelik, de hogy én nem vennék egy darabot se belöle, az is tuti.
Handheld-ek terén jelenleg Vita-m van, bár öszintén már bánom, hogy megvettem.
Ha idén nem kapok legalább 6 olyan játékot Vita-ra, ami tényleg érdekel (ebböl jelenleg 1 van, a Killzone), akkor inkább eladom a gépet és majd olyan 6-7 év múlva veszek egyet, amikor már "lejárt lemez" lesz.
Mert az szégyen, hogy lényegében már inkább csak netezésre kapcsolom be, mintsem játékra.
Én Most Konzolvilágon 50E forintért láttam ami árba elég jó :)
De azért nem vennék mert hát nincsenek ráá játékok vagyis nincs olyan játék amit tudnák rajta játszani, Gta , Tekken, Gran turismo, Semmi olyan játék nincs ami miatt vonzana. :)
+ Meg a játékok is elég drágák :P 10E
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!