Kezdőoldal » Szórakozás » Játékok » Melyik a jobb Gamo Shadow 640...

Melyik a jobb Gamo Shadow 640 vagy Slavia 630 (4.5mm)?

Figyelt kérdés

ha valaki tud jobbat akkor írja le nyugodtan .

pl: én szeretném feszegetni a határokat és akkor már egy 7,5 J légpuskát szeretnék de lehet tippet adni hogyan lehet kicsit feljavítani :D

a lényeg az lenne hogy szeretnék egy légpuskát 30e alatt használt is szóba jöhet .

csak fel lehessen rakni rá egy távcsövet !

2012. okt. 19. 00:05
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
91%
Szerintem vegyél egy használt Slavia 630-ast és lehetőleg olyat próbálj szerezni amit 1997 körül gyártották mivel azoknál még nem fúrták ki a dugattyút . Elég bele rakni egy erősített rugót és egyből lesz egy kemény légpuskád . Betétrugót fölösleges belerakni mert egy idő után el kezd recsegni és pontatlanabb lesz . Szerintem a legtöbben van sín ( a tetején a 2 bevágás ) .
2012. okt. 19. 22:37
 2/12 A kérdező kommentje:

köszönöm a válaszod !

most kinéztem egy német légpuskát sajnos csak annyit mond az eladó hogy erős ... és ezt nem tudom hova rakni 12500Ft alsókaros távcsővel jó néz ki de még várom a válaszát mert az első légpuskámmal nem akarok bakot lőni :D

megfogadom a tanácsod és körbenézek a slavia-k között is

2012. okt. 24. 17:30
 3/12 anonim ***** válasza:

Őszintén megmondva én nem hiszek az erejével kapcsolatban senkinek se . Mivel volt már úgy , hogy azt mondták , hogy brutális erejű és a sörös dobozon nem ment át csak bele ment de a másik oldalát már nem vitte át . Egyébként az enyémé simán átviszi az 1mm-res alumínium lemezt de még lehetne rajta keményíteni .

Amikor vásárolsz akkor azt nézd meg , hogy a csőben a huzagolás ne legyen nagyon elkopva mert ha el van kopva akkor nagyobb lesz a szórása . Egyébként egy normális légpuskánál 10m-nél 1,5 cm szórása van . Akkor ha a tuson megvan kopva a festék attól nem kell megijedni mert lehet venni tus olajat és azzal újszerűvé lehet tenni és nem egy nagy összeg ( nincs 2000 ft egy üveggel ) . Még arra figyelj , hogy az első irányzéknak meglegyen a védője mert sokan raknak rá távcsövet és le szokták venni és aztán gyakran elveszik . Slavia 630-ashoz majdnem 5000ft .

Amikor lősz vele akkor töltsd meg és hagyjad kb 5 percig úgy és utána lőj vele és nézd meg a célon , hogy ment át . Ha ugyanolyan mint az előző lövések ( várás nélkül ) akkor rendben van , de ha gyengébb akkor ki kell cserélni a dugattyú tömítést . Még azt is megnézheted , hogy a tus tartó csavarok mennyire fényesek vagy mennyire van elkopva . Ha fényes vagy elvan kopva egy kicsit akkor oké mert akkor valószínűleg szétszedték és karban tartották . Még a csőtömítést is megnézheted , hogy mennyire van elkopva . Ennek a cseréje körülbelül 150 ft. , tehát nem nagy összeg de vásárláskor minden kis karcot érdemes megemlíteni és hátha így lejeb lehet vinni az árát . Miután vettél már és hazavitted akkor érdemes tisztítókefével kitakarítani a csövet és utána én 200 lövésenként szoktam takarítani ( körülbelül 3 perc de így a lövedéknek kisebb lesz a súrlódása ) . Aztán még érdemes szétszedni és bezsírozni a mozgó alkatrészeket és így megnöveled az élettartamát az alkatrészeknek valamint erősebb is lesz . Én úgy körülbelül 1500 és 2000 lövés után szoktam szétszedni .

2012. okt. 25. 10:41
 4/12 anonim válasza:
100%

Üdv!

Ha a határokat akarod feszegetni akkor inkább spanyol puskát vegyél (pl: Norica Dragon), mert az gyárilag 23J, a németek meg kb. 16J körül vannak.

De a boltban 7.5-nél erősebbet nem találsz engedély nélkül.

Viszont csak szólok, hogy amit tenni akarsz az törvénybe ütközik és 2-8év lehet a jutalma (lőfegyverrel való visszaélés).

2012. okt. 25. 21:43
 5/12 anonim ***** válasza:
Igen , csak az a baj , hogy a 23J legitimálják és marad körülbelül 4,5J mivel kifúrják a dugattyúkat és így el is megy az ereje . Egyébként én hülyeségnek tartom a 7,5J-os korlátozást mikor feketelőporos fegyvert szintén engedély nélkül lehet tartani és használni ( igaz , hogy csak lőtéren ) . Annak az energiája akár 500J ( de lehet , hogy több is ) lehet .
2012. okt. 25. 22:21
 6/12 A kérdező kommentje:

az a puska az eladó (magánszemély) szerint teljesen új és nem használt , csak nem tudja milyen erős .... megkérdeztem hány J-s azt mondta nem tudja de már lőtt ilyennel és "nagyon erős " szóval nem tudom .

itt a link : [link]

2012. okt. 27. 15:48
 7/12 anonim ***** válasza:
Én személy szerint nem szeretem az alsókaros légpuskákat . Mivel azoknál igen gyakori , hogy valami eltörik , elromlik . Az egyik ismerősöm is vett ilyet és fél év alatt 3x kellett valamit rajta cserélni mert eltört valami apróságok és nem lehetett felhúzni . De egyébként nagy gagyik ezek . Én a helyedben nem vennék ilyet , de te tudod .
2012. okt. 27. 16:12
 8/12 A kérdező kommentje:

De nem tudom ! :'D épp ezért kérdeztem.

olcsó és megtetszett igaz sántít 12000 és távcső+lőszer is jár hozzá de reméltem csak én bizalmatlankodom de akkor muszáj tovább keresgélnem

köszönöm a válaszokat

2012. okt. 27. 22:18
 9/12 anonim válasza:
A puska amit belinkeltél az egy Norcnoia Designer Germany, 7.5J-os gyárilag (egy ismerősömnek is ilyenje van)
2012. nov. 4. 18:07
 10/12 anonim válasza:
Az a puska amit bevágtál az apródról, 10.000 ft mórahalmán a vásárban,távcső nélkül az plusz 1500:D Minden harmadik hétvégén vehetsz egyet,mert akkor van vásár és kb addig bírja ki a légpuska.Nekem elhiheted,tapasztalat.....
2013. dec. 16. 23:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!