Mondjatok öt olyan tulajdonságot, ami szerintetek a legjobban meghatároz egy fajt, s lehetővé teszi az összehasonlítását más fajokkal! (Ha öt ilyen kevés, mennyi az ideális? )
Azzal a problémával szembesültem, hogy minél részletesebb egy faj leírása, annál nehezebben összevethetők a tulajdonságai más fajokkal, mert túl komplikált. Olyan öt tulajdonság kellene, ami a lehető legjobban lefedi egy faj milyenségét.
Ha öt nem elég szerintetek, érdekelne, hogy mennyi az optimális, ami ésszerű kereteken belül tartja a leírás terjedelmét?
Fantasy szerepjátékosok válaszára számítok elsősorban, de örömmel fogadok minden ésszerű ötletet.
Én agyalgatok egy fantasyn és kitaláltam 2 új fajt is hozzá, és próbálok minél részeletesebb lenni velük. Hát nem tudom, konkrétan milyen válaszokat vársz, de:
1. kultúra (építészet, történelem, nyelv, tudomány)
2. biológia (alkat, felépítés, működés)
3. természet (békés, harcias, sunyi, kiváncsi, félénk, rasszista - de azért nem általánosítva)
4. "politika" (rendszerük, viszonyok fajon belül, más fajokkal)
5. fejlettségük (inkább "zöldek" természetbarátok, primitívek, újítók, stb.)
Remélem valami ilyesmire gondoltál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!