Rabló ultis vita alakult ki nálunk, valaki pontot tenne a vita végére?
A vita azon alakult ki (hálisten én voltam a nevető harmadik), hogy a "80 fillért" vállaló játékos elkezdte lehívni az első lapját, s megérintette a lapja hegyével az asztalt, s közben elkezdte (volna) kifejteni a "bemondását 80fillérért" (a lap még a kezében volt).
Ebben a pillanatban a 3. pozíción lévő játékos beleordít a játékba, hogy renonsz, lecsapja a lapját (olyan gyorsan, hogy az 1. játékos lapja ALÁ kerül az asztalon, hisz az még mindíg a kezében van) és közli, hogy akkor az adu legyen tök, a játék pedig ez és az, és lehet kifizetni a kontrával a hívást mert ezt tuti elbuktad
Indoklása az, volt, hogy a hívó "lerakta" már a lapját, mert az már érintette az asztalt, és lap lerakása előtt kell bemondani mit játszik...
Persze senki nem értett vele egyet, mert szerintünk:
1) a lap még le se volt rakva és a játékos épp kezdte mondani, hogy "és akkor az adu...
2)olyan gyorsan "vágta" le a lapját, hogy eleve az asztalon a másik lapja alá került, tehát eleve túl korán szólt bele
3)egyébkén már a 80as licitálásnál volt egy megjegyzésem "akkor ez biztos piros lesz" mire "igen" volt a válasz, tehát eleve tudtuk hogy piros lesz, igaz ehhez kellett még hogy a saját talonjára passzt mondjon (önrabló ultit játszunk, tehát vissza lehet venni a saját talonod)
az egész vitába torkollot, ezek ketten elkezdtek ordítani, hogy nem játszom többet stb.
ez egyébként 4 óra játék után az utolsó leosztásnál történt (pirosász oszt-nemoszt alapon)
szóval ő persze ragaszkodott, hozzá, indokolva hogy ő játszott már versenyeken és állította, hogy ott is mindíg ilyenekre vadásztak a verseny végén az addigra sok "ittas" ellenfélnél esetleg "késve" mondja be a vállalást és mindenki várta lappal a kezében mikor lehet lecsapni a lehívott lapRA
(érdekes itt így mondta, hogy lapRA nem pedig alá)
teljesen sima baráti körben folyó játék, hogy fajulhat ide, mindenesetre nem tudtak megegyezni és egymást felülkiabálva vitatkoztak, hogy kinek van igaza (minek iszik aki nem bírja) egyedül én nem ittam (sajna mer dolgozom nemsokára...) és ki kellet vonulnom, mert nem bírtam hallgatni a vitájukat... :D
Szerintem a barátunk aki benyomta ezt a rácsapást egy qrvanagy tockost érdemelne, mert ebből vitát kavarni,
Az én véleményem is leírom de ne befolyásoljon titeket a válaszban, szóval szerintem valószínű csak azért lett idegbajos, mert 4 óra alatt bukott kb másfél eurót 1 centes alapon... aprópénz... csak nem bír veszíteni, ezért csinálta az utolsó körben a hülye lapbevágását... meg valószínű mer használhatatlan lapja volt...
egyébként megnéztem (google) vagy 5 különböző szabályzatot és sehol sem találtam ilyet, hogy kötelezően azelőtt kell bemondani, hogy mit játszol, mielőtt megÉRINTED az asztalt a lapoddal...
azt irták egy-két helyen, hogy a kezdő játékos bemondja a vállalását ÉS lehívja az első lapot..
de azt sehol sem írták hogy "AZUTÁN lehívja az első lapot".. azt meg pláne nem hogy "a lap megérinti az asztalt az már lehívásnak számít"
egyébként mi pedig a sakk szabályaiből megfogott-lép, elengedett-marad alapon játszuk a kártyát is.. amíg a kezedben van nem raktad le.... de ha megfogtad azt kell leraknod, viszont amig a kezedben van nem számít lerakásnak :D
de bonyolult pff
ja és bocs ha valahol az ékezetet elhagytam, általában anélkül gépelek....
Inkább igyatok!
Meg minek vitatkoztok mikor verekedni is lehet!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!