Kezdőoldal » Szórakozás » Játékok » Miért okoz a WoW ekkora...

Miért okoz a WoW ekkora függőséget? Miért szeretik ilyen sokan?

Figyelt kérdés
Régen én is WoW-oztam (függő voltam),de szerencsére meguntam és mára már beláttam,hogy egy undorító játék.Nincs semmi értelme.Nem is értem,miért WoW-oztam.Egy egész évemet elrontottam vele,sőt voltak utóhatásai is.Más játék is ekkora függőséget okoz?Mert én már többet is kipróbáltam,de a WoW az tényleg nagyon magával ragadott annakidején.De már utálom.

2012. szept. 16. 16:56
 1/7 anonim ***** válasza:
86%

Minden játék okozhat függőséget, de nem mindenki hajlamos rá, mert van jobb dolga is.

Egyik játéknak sincs semmi értelme.

Minden játékot lehet észszerű időbeosztás mellett játszani.

Saját gondolataid, és eszed alapján fog téged egy játék magával ragadni, ha te tudsz egy kicsit is gondolkodni, és érzed, hogy már túl sok a játékból, de úgy érzed muszáj játszani, akkor kell felállni, és mást csinálni.

Az FPS-ek is ugyanúgy magával tudnak ragadni, mint az MMORPG-k, mégis a sok "okos" az RPG játékosokat nevezi szocializálatlannak, pedig sokszor jobb társaság egy RPG játékos, mint egy FPS játékos.

Mindig is nagy volt a függőségikockázat az RPG játékokban, a karakterfejlesztés, tárgyak szerzése sok embert függőségbe taszít. Sima single játék is, de egy MMORPG mégjobban, hiszen valódi emberek között mindenki jobban érzi magát, és akinek való életben nincsenek értelmes ismerősei, az itt keres barátokat.

2012. szept. 16. 17:06
 2/7 anonim ***** válasza:
75%

Ha magával ragadott annak idején, akkor tudod, hogy mért.

A WoW tökéletes arra, hogy elfelejts mindent, ami a való élettel kapcsolatos, és egy másik világba kerülj, ahol a céljaidat el tudod érni gyorsan. Mindig van egy új cél, és ezt csapatban teszed. Társaságban vagy, annak ellenére, hogy a gép előtt ülsz, és fejlődsz. Egyre jobb leszel, minden sikernek örülsz, emellett van egy csomó embered akikkel játék közben hülyülhetsz.

A gyakorikérdések is emiatt lehet addiktív, mert itt sok ember van, akikkel lehet dumálni, miközben kényelmesen otthon ülsz.

2012. szept. 16. 17:41
 3/7 anonim ***** válasza:
Szerintem tudod te is jól, milyen hiányosságaidat akartad egy játékban kompenzálni (nem voltak barátaid, párod, pancser voltál a sportokban vagy suliban, anyu-apu alkesz vagy elváltak stb.). Rengetenóg minden elől menekülnek az emberek a virtuális világokba, ahol nem számít ki vagy és honnan jöttél ha jól tolod az adott karakterrel. Nekem is megvan a magam wowos múltja, de hivatalosan év elejétől már leraktam, május végéig néha pár hétre még visszafüggtem, de aztán jöttek a vizsgáim meg maga az élet és nem volt rá többet szükségem. Szerettem a társaságot, nem 1 emberrel a mai napig személyesen is jó barátságban maradtam, de nem mennék vissza többé gamer szinten, bár csak privát szerón voltam (T..ri), progresselgettünk is, de nem vágyom már rá. Leszoktam és kész, az élet ma már pótolja, amit a függőség idején nem.
2012. szept. 16. 23:28
 4/7 anonim ***** válasza:
Én a minecraft-al vagyok így...
2012. szept. 16. 23:55
 5/7 anonim ***** válasza:

ha NAGYON figyelsz a Spirit Healer-re akkor hallod hogy ezt mondja:Give us your money,Became a customer,Pla- World of Warcraft....

Itt egy videó:

http://www.youtube.com/watch?v=KBJcOefCrpY&feature=related

2012. szept. 18. 15:14
 6/7 anonim ***** válasza:
én is meguntam a wowot de még néha játszok 1 külföldi rp szerón jó társaság + tanulom a nyelvet xd amúgy fejlödni meg unalmas
2012. szept. 24. 21:12
 7/7 anonim válasza:
Én is ott szeretném hagyni, de én nagyon függöm... Van egy kisebb guildem, amit nem szeretnék cserben hagyni, és ha hosszabb ideig nem játszok lemaradok... Főként a guildet nem akarok cserben hagyni... De nem szeretnék már wowozni. Szeretem a játékot, de minden időmet elveszi... Mit tanácsoltok, hogy tegyem le? A guildet hagyjam cserben? Keressek nekik másik leadert?! Mi legyen?
2017. máj. 6. 20:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!