Mik azok az RPG meg FTP játékok? Meg vannak még de nem ismerem nem rég hallottam róluk meg itt is olvastam de nem értek hozzájuk.
FPS = first person shooter, azaz belső nézetű lövöldözős játék. Ebből már egyértelmű melyek ezek. Ahol mászkálsz mint pók a falon és a puska csövét látod csak "magadból" és szétlősz mindent ami mozog... meg azt is ami nem.
RPG = role-playing game, ez a szerepjáték. Ennek már értelme is van, lehet fejlődni, harcolni, képességeket összeszedni, fejleszteni, történet is van amiben te játszod a főszereplőt meg sok minden más. Angol tudás sem árt hozzá, különben a lényegről marad le az ember, ami a történet.
MMORPG = ez az online RPG, amiben sok más játékossal együtt járhatjátok be a virtuális világot, fejlődhettek... meg minden nyavalya.
A GTA enm FPS, hanem TPS, azaz third-person shooter. Ezeknél nem belső nézet van, hanem hátulról látod az embert vagy akármit, amit irányítassz.
Az RTS real-time strategy-t (valós idejű stratégia) jelent, ilyen pl. a Warcraft 1-3, az Age of Empires sorozat, a Command & conquer sorozat (kiv. a Renegade, az FPS).
A TBS Turn-based strategy a körökre osztott stratégia, mint pl a Heroes sorozat.
Sok játék van, ami nem sorolható be egy-egy típusba, mert több stílus keveréke.
törpés játék minden stratégiai... mivel miniatűr emberkékkel vagy :D ez egyértelmű :D:D :P
jó én azért hívom így mert nem a kedvenceim XD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!