Sokaktól hallottam hogy a sügereket, nem lehet más halfajjal együtt tartani és csak úgymondd keményebb levelü növényeket lehet betenni hozzájuk. Én pedig nem ezt tapasztaltam. (? )
Kb 1,5-2 éve van egy nagyobb aksim amibe vannak guppi, plattik, xifok, diszmárnák , yellow sügerek, és egy csomó növény , hínároktól kezdve a valisneriáig , vizipáfrány, vizikalász stb..
és még sem bántják a sügerek a többi halakat és a növényeket sem.
Elirtam, nem yellow, hanem Aranysügér.
És igen, kicsikorukba lettek berakva a guppik közé.
Annyira nekem sem egyértelműek ezek a dolgok.
Volt régen ez a kék és sárga malawi sügerem, 3-4 centisek voltak. Bedobtam nekik 1 neon halat, úgy 2 mp alatt szétszedték.
Aztán kaptam egy 15centis márvány sügeret. Egy haverom hozta, és mondta hogy békés. Hát nem hittem el, de kipróbáltam. A neon halak meg boldogan úszkáltak mellette. Ez nem kapta el soha.
Most meg van a vitorlásom, ami szintén egy sügér ugyebár. A vitorlásra mindenki azt mondja, hogy agresszív.
Az enyém kb 6 éves, de ez még élő halat nem evett.
Az 1 centis mini mini halat se eszi meg. Most erre mit mondjak. Közben a szunyoglárvára meg úgy rárabol, mint aki sosem látott kaját. Egészséges, játszik, békés, szóval én nem vágom, hogy mivan. Egyszerűen csak egy kedves hal.
A barátomnál meg a 2db ramirezi se eszi a növényt. Illetve lehet, hogy eszi, csak nem látszik meg a növényeken, mert sok van és aránylag gyorsan nőnek.
Lehet, hogy nálad is ez a helyzet :)
A neonhal (is) ragadozó. Jellemezően nem a táplálkozási szokás határozza meg a halak viselkedését.
A törpesügerek (apistogramma, microgeophagus ramirezi) tarthatók társas, növényes akváriumban. A vitorlás és a diszkosz sem tesz kárt a növényzetben.
Az afrikai sügerek többnyire alga és plankton evők, ezért csak néhány növény tartható mellettük. Agresszívan védik a revírt, ezért csak nagy akváriumban békések. (A vitorlással is két probléma szokott lenni:
1. 54 literben tartanak többet (Egynek is kevés.)
2. Nem etetik megfelelően.
A Yellow az afrikai sügerek között békésnek számít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!