Kezdőoldal » Szórakozás » Játékok » A Fallout 3-ban miért idézi...

A Fallout 3-ban miért idézi minden az '50-es éveket?

Figyelt kérdés
Tudtommal az alapsztori szerint a nukleáris háború 2070 körül volt, mégis a megmaradt házak, elektronikus berendezések, ruhák, a zenék minden tiszta ötvenes-hatvanas évek. Kivéve a fegyvereket.

2012. júl. 31. 22:44
 1/5 anonim ***** válasza:

Szerinted ehhez a poszt-apokaliptikus világhoz nem illik a zene, a berendezések? Csak jobb lesz tőle a hangulat.

A zenék meg nagyon jók. Kedvencem a Way Back Home (nem tudom ez a New Vegas-ba vag a 3-ba van-e.)

2012. júl. 31. 23:20
 2/5 anonim ***** válasza:
A fallout világában 2070 olyan mint az 50-es évek.
2012. júl. 31. 23:39
 3/5 anonim ***** válasza:
az 50-es években volt a hidegháború (pontosabban 47-től 91-ig), gondolom az 50-es években amerikát atomtámadás érte és a kultúra nem fejlődött semmit
2012. aug. 1. 10:40
 4/5 A kérdező kommentje:
Nem mondtam, hogy rossz. nekem is nagyon tetszik, csak furcsállottam.
2012. aug. 1. 17:01
 5/5 anonim ***** válasza:

Azért, mert maga a Fallout-univerzum, főleg a Fallout 3, egy olyan sci-fi antológia nyomán született, amelyik 1940 után, '50-es években íródott.

Ekkorra már véget ért az 1. és a 2. világháború, de máris kezdődött a hidegháború. A 2. világháború nyomán sok forradalmian új találmányt ismertek meg az emberek, pontosabban az USA lakossága. Elterjedtté vált a televízió, a mosógépek és szárítógépek, konyhai robotgépek stb.

Az 1950-es években kezdtek el arról fantáziálni az emberek, hogy nemsokára akár saját házi robotjaik lesznek, akik dolgoznak nekik, kiszolgálják őket, stb. Úgy vélték, hogy az atomenergiát is lehet "kis egységekben" használni, pl. autókban, motorkerékpárokban, azaz <házilag>. Persze, ez nem történt meg, vannak ugyan intelligens robotok, de korántsem minden háztartásban. :D

A Fallout 3 úgy készült, hogy egy alternatív, párhuzamos világot épít fel, "Mi lett volna, ha mégis..?" alapon. Tehát, figyeld meg, a játékban új vonalon haladnak az 1950-es évektől: nem nagyon törődnek a többi erőforrással, elsődleges marad a fa, acél/vas, az üveg... De az atomenergia, fissziós energia kihasználása bezzeg csúcsra ér.

2012. aug. 10. 00:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!