Milyen játék a Minecraft? Mi a lényege?
Szerintem nem csak gyerekeknek való,persze tény hogy rengeteg fiatal játszik bele.Én pl 22 éves vagyok és kiélem a második gyerekkoromat vele :)
A játékban rengeteg hasznos dolog van,órákat el lehet játszani vele.Lehet építeni a kis faháztól kezdve a gigantikus kastélyig mindent.A játék neve (mine) elárulja,hogy rengeteg barlang/bánya van benne amit fel lehet tárni.Szerintem izgalmas dolog.Kis nehezítés is van benne,hogy szörnyek is vannak amik könnyen megölnek.
De órákig lehetne mesélni :)
Lényegében minden kockákból áll (majdnem minden), véletlenszerűen generált világban találod magad, ahol készítened kell dolgokat, bányászni, fát vágni, élelmet találni, harcolni szörnyekkel, de a kreativitásodat is kiélheted.
Van is külön kreatív mód és túlélő mód. A kreatív módban végtelen erőforrás áll rendelkezésedre, míg a túlélőben mindent magadnak kell beszerezni és szörnyek ellen kell harcolnod (hacsak nem békésre van állítva a nehézségi szint).
Igazából a játék nagyon sokrétű. Vannak mások által készített map-ek. Vannak kaland- és túlélő pályák. A kaland mapeknek írnak általában történetet és nagyon élvezetesek többnyire.
Multiplayer lehetőség is van benne, ami tovább fokozza a játékélményt, egyes szervereken akár 20-50 ember is lehet. De csak egy-két haverral is nagyon nagy élmény, jobb is mint idegenekkel egy szerón, ahol vannak szabályok.
Itt még találsz infókat róla: [link]
Vagy angolul és részletesebben: [link]
Aki szereti a kreatív játékokat és nem a grafika az elsődleges számára, annak erősen ajánlom ezt a játékot, ellenben sok rövid, egyszer végigvihető játékkal ez több száz óra szórakozást nyújt!
King Kong:
Oké, szerinted szar játék. Mi az ami szerinted rossz benne, mi miatt nem szereted?
A kérdésre válaszolva:
A Minecraft-nak nincs különösebb lényege, azt csinálsz amit akarsz. A világ úgy alakíthatod, ahogy te akarod, csak a képzeleted szab határt, na meg persze az, hogy a legtöbb dolog kocka. Vannak olyan emberek, akik monumentális dolgokat szeretnek benne építeni, vannak olyanok, akik inkább a játékban lévő elektronikával foglalkoznak. De lehet csak haverokkal hülyéskedni benne, ha van szerver.
Én igazából két dolgot szeretek benne. Az egyik az elektronika, a másik pedig a nagy dolgok építése úgy, hogy megdolgozol az anyagokért, amiket felhasználsz. Tehát ha akarsz építeni gyémántból egy házat, nagyon meg fogsz szenvedni vele, de ha sikerül, az nagyon jó érzés.
Szerintem a Minecraft nem egy olyan játék, amivel egész álló nap el lehet játszani, hanem inkább csak egy kis kellemes játék, amivel ha olyan kedve van az embernek, jó leülni játszani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!