Ehez a gephez melyik a legjobb videokartya es menyi lenne az ara? (Jatekhoz kell)
Alaplap : ASRock k10n78m Pro
A gepem: Rating. 5.1 Windows Experience Index
Processor. AMD Athlon(tm) II X2 250 Processor 3.00 GHz
Installed Memory (RAM). 2.00 GB
System Type. 32-bit Operating System
Nvidia GeFoerce GT 220
OP. Windows 7 Professional .
A legjobb videokartyat keresem ehez a gephez es azt hogy mennti lenne ennek korulbelul az ara (a videokartyanak)?
Kedves gyakorivalasz2!
Tudom! hogy a jó szándék vezérel, de amit leírtál az értelmetlen és kártékony lenne a kérdezőre nézve.
Kedves kérdező!
Egy másik hasonló kérdésében felmerült ugyan ez a téma.
A véletlen, hogy ő is videokártyát akart venni, pont ugyan ebbe az alaplap típusba. (ASRock k10n78m Pro )
Azt tanácsoltam neki amit most neked is:
"Figyelj! Mert ha videokártyát akarsz venni, előtte mindig nézd meg az alaplapod leírását, hogy melyik videokártyákat képes kezelni."
Itt az alaplapod leírása (angol nyelvű):
ftp://asrock.com/manual/K10N78M%20Pro.pdf
Csak figyelmeztetlek, hogy nem véletlen: Nvidia GeForce 8200 Chipset van az alaplapodra égetve.
Ez ugyan is azt eredményezi (mint azt a hivatalos leírásban is olvashatod) hogy az alaplapod nem képes kezelni az ASUS termékcsaládot (Radeon kártyákat).
Csak egy hibrid átmenetet a GeForce és az ASUS között.
NVIDIA GeForce 9800GX2 ASUS PCIE-ASUS-9800GX2/512M 174.83
Ez a légérősseb videokártya amit a géped kezelni tudd!
Ttt az előző kérdezővel folytatott egyeztetés.
http://www.gyakorikerdesek.hu/szorakozas__jatekok__2139577-n..
Lehet kísérletezni, hogy nagyobb kártyát raksz bele
esetleg "bios" frissítés után, de nincs garancia, hogy nem tesz kár a videó kártyában! Feleslegesen kidobott pénz.
Remélem tudtam segíteni a választásban.
Bocs, de amit te írsz, az a teljesen értelmetlen.
1. Az AMD nem fogja engedni, hogy az ő processzoraihoz gyártott alaplap pont az ő videókártyáit ne támogassa.
2. Egyetlen gyártó sem engedheti meg magának, hogy olyan lapkakészletet gyártson, ami a piac felét támogatás nélkül hagyja.
3. A felsorolt videókártyák kompatibilitása csak a Hybrid SLI-re vonatkozik, nem pedig a támogatásra úgy összességében. Tehát a 9800GX2 a legerősebb kártya, amivel működik a Hybrid SLI, nem pedig a legerősebb kártya, amivel működik az alaplap.
4. Hybrid SLI-re nem érdemes építeni, mert megbukott a technológia a megbízhatatlansága miatt. Egyébként ez a technológia két részből áll, ez olvasható az általad linkelt leírásban is, a Hybrid Power-ből és a Gefore Boost-ból. Itt bővebben olvashatsz a dologról:
5. Az ASUS egy kivitelező cég. Megkapja a GPU gyártóktól (AMD és nVidia) a grafikus processzorokat és a referencia tervet, amire épít egy kártyát. A kártya teljesítményét és kompatibilitását pedig a grafikus processzor határozza meg, nem pedig az, hogy az ASUS, a Gainward vagy a Zotac gyártósorain forrasztják a nyákra.
6. A videókártya csere (processzorokkal ellentétben) sosem igényel BIOS frissítést. A támogatását és annak mértékét a csatlakozó sín (PCI-E) határozza meg. Ha fizikailag belemegy, akkor onnantól kezdve már csak driver és API kérdése, hogy hogy megy benne.
És meg valami:
7. Az alaplap nem tud kárt tenni a videókártyában. Erre kizárólag a felhasználó, vagy a rossz minőségű táp képes, de a gyári ajánlásokat betartva (gyk: kellően erős táp és nincs tuning), még az sem.
1. Amugy mind a ket kerdes iroja en vagyok .
2. Most mar tenyleg nem ertek semmit, osszezavartatok.
3. Szakemberhez fordulok.
4. A 2. pontot idezve nem tudom kinek tudnek igazatadni vagy hogy kinek van igaza.(UFF)
Kedves gyakorivalasz2!
Sok igazság van a leírásodban a 4-es és 5-ös ponttal nem is tudok vitatkozni.
(én adom a zöld kezet.)
és bocsáss meg ha megsértettelek.
A gyártó, piac filozófiába azért nem megyek bele mert nem dolgozok náluk.
Igen is vannak olyan alaplapok, amik több különböző videokártya típusokat kezelnek, de az integrált alaplapi eszközökkel megegyező kártyákat tudják kihasználni a leghatékonyabban.
Ha figyelmesen elolvastad a leírást, a "For GeForce® Boost"
és a "For HybridPowerTM" két külön kategória.
Te az összes felsorolt videokártya típust a Hybrid-be soroltad.
Valóban a GeForce 9800GX2 kártyát Hybrid technológia kezeli.
De a GeForce 8500GT Gigabyte hozzá se szagol a Hybrid-hez.
És bizony függ a BIOS frissítéstől a videokártya kompatibilitása is.
ahogy a vincseszter és egyéb eszközökének is.
Sajnos ezt magamon is tapasztaltam.
Nekem fizikailag belement a régi alaplapomba (Asus P5PE-VM) Egy geforce 7600gt videokártya.
2-ő videokártyát kivégeztem mert én is így álltam a dologhoz,
hogy a (PCI-E) határozza meg, és a driver megoldja.
tapasztalatok:
Az elsőnél 5percig tartott még egyáltalán felállt a bios a bootoláshoz, addig sötétség, aztán elindult minden. (az ennél régebbi ATI Radeon-nál ilyet nem tapasztaltam.)
A következő bekapcsolásnál el sem akart indulni a gép.
Oké kaptam garis, megy vissza a boltba, mire kaptam egy bontatlan ujjat.
És leszögezem, hogy nem volt fizikai sérülés a videokártyán, nem égett össze gyári volt garis!
Majd behelyezve az újat de ugyan az a jelenség. És vittem vissza...
Bevizsgálták és a kértünk szakértői véleményt.
Elküldték a gyártónak 4 hét volt a bevizsgálás!
Ekkor már a gép paramétereit is le kellet adnom.
Megjött a válasz, hogy ezt a kártyát alapesetben nem is kéne kezelnie ennek az alaplapnak.
Nem támogatott! (fejlettebb volt a videokártya az alaplapnál)
Illetve volt egy BIOS frissítés mellyel alkalmassá tették újabb kártyák kezelését.
A harmadikat "geforce 7600gt"-t szintén gariba odaadták de már nem csereszabatosan.
És mellékeltek egy web címet ahonnan az utolsó BIOS frissítést letölthetem.
A frissítés után hibátlanul kezelte a kártyát.
Azóta sem ment tönkre a táp is maradt a régi!
persze azóta lecseréltem az egész gépemet.
De még a mai napig működőképes mert a családban használják.
Olyan videokártya mit nem támogat az alaplap, nem érdemes belerakni még akkor sem ha a szabvány bemenete engedi.
Ne értsd félre, kedves gyakorivalasz2!
Én igazat adok neked sok mindenben!
Csak azt vegyük figyelembe, hogy amikor kiadnak egy alaplapot, akkor csak azokhoz a videó kártyákhoz tudják optimalizálni amik akkor jönnek ki, az annál újbarokkakat nem képesek kezelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!