Hogyan kell kiírni XBOX 360 játékokat?
1. Tudom, hogy sokszor fent van, de AZOK NEM PATCHESEK.
2. És azokat próbáltam de nem ment... többször is átnéztem, hogy elrontottam -e de nem...
3. Ha lehet, olyat kérek, hogy benne legyen az ABGX360 Leírása is.
Köszönöm előre is. Üdv.
"DVD lemez:
A DVD íród szabja meg nagyrészt azt, hogy milyen lemezt érdemes venned, mivel az újabb hackelt XBOX 360 DVD olvasó firmwarek már nem válogatnak a lemezmárkák között, igaz ez a Hitachi-LG meghajtónál és a Samsungnál is egyaránt. Azt, hogy milyen lemezt vegyél az alapján gondold át, hogy a DVD íród mennyire új, hányszorosan tud írni DL DVD-t, milyen régi benne a BIOS és mennyire "jó" márka. Sok régebbi író csak 2,4x-esen tudja írni ezeket a DL lemezeket és előfordul, hogy azt, amelyiken 8x-os írhatósági sebesség van feltűntetve, nem lehet alacsonyabbon megírni, úgyhogy inkább azt vegyük meg, amelyen "2.4x - 8x" szerepel. Különbenis annál jobban van veszélyeztetve az írás minősége és stabilitása, minél nagyobb sebességen írod a DVD-t. Én eleinte 2,4x-esen írtam, így telt ~40 percbe egy írás, aztán kipróbáltam 4x-esen, így kb. 20-23 perc és látszólag ugyanúgy olvassa az X360, tehát a 4x-es még OK. Szerintem (tapasztalatokra alapozva). Az a DVD, melyet biztosan észre fog venni az íród és meg is fog írni, a Verbatim + R Double Layer 2,4x. <- Amennyiben legalább tud ilyen típusú lemezt írni (DL-t). Az újabb írókba vagy új firmware-el rendelkező írókba nyugodtan lehet venni a Ricoh, PHILIPS, Traxdata, nagy mennyiségben igencsak árukat megérő lmezeket. Pl. 10 db Ricoh = 4600 ft.
Játék:
Ha itthon laksz és nem vagy kint Amerikában vagy Japánban az ott gyártott Xbox-oddal együtt, akkor nagyon fontos az, hogy PAL régiójú játékot szerezz be. Az sem elhanyagolható, hogy valamelyik tisztességes (rétegtörést korrekten tartalmazó, SS patched) relaseket kiadó csapat játékát válaszd. Ilyenek pl.: DNL, PARADOX stb. Ezeknek a fajta verzióknak a neve képletesen általában így néz ki: Játék.Neve.XBOX360-Kiadó csapat neve vagy Játék.Neve.XBOX360.PROPER-Kiadó csapat neve. Ne tölts le (leginkább a torrent hálózaton fellelhető) agyonreklámozott nevű játékokat, pl. ilyeneket: JátékNeve.With_NME.chip.WORKING.Cracked és hasonlókat, sem túl egyszerű nevűeket, amik tegyük fel, hogy csak egy .RAR fájlt tartalmaznak, ha megnézed. Sajátkezűleg se készíts backup-ot egy játékról a HDD-dre, ez nem PC, a folyamat bonyolultabb jóval, míg eljutsz a tökéletes, kiírható eredményhez. Mind torrenten, mind pedig SMS Web-en rengeteg, csakis működő verziójú játék van fent, szóval házi barkácsolással ne fáradj.
Itt egy oldal, ahol megnézheted, hogy milyen normális backupok jöttek már ki egy bizonyos játékból, bizonyos platformra- Többek között megtudhatod, hogy szabadrégiós e az adott verzió vagy nem, azt is, hogy meg van e patchelve, stb.
A játékok letölve többnyire 6,5 GB körül vannak, kibontva pedig 7,05 GB a képfájl. Tehát ahhoz, hogy ki tudd csomagolni WinRAR vagy Total Commander segítségével a kb. 60-70 db ~95 MB-os darabfájlból a képfájlt és a kis .DVD fájlt, kell legalább a letöltés végére lenni 7,1-7,2 GB-odnak = amikor elkezdessz tölteni, jó, ha van kb. 14 GB < helyed.
A játék kicsomagolása WinRAR programmal:
* Nyisd meg a mappát, ahová letöltötted a játék darabfájljainak mindegyikét.
* Nyisd meg a legelső (.r00 vagy .r01) fájlt, melynek kiterjesztése .RAR.
* Ekkor (amennyiben fel van telepítve a WinRAR) megnyitódik egy ablak, melyben listás elrendezésben látod a képfájlt és a .DVD fájlt.
* Egyikre se klikkelj rá, tehét ne legyen csak az egyik kijelölve, hanem a legfelső üres soron hagyd a kijelölést.
* Ha így van, akkor a fenti ikonsorban válaszd az "Extract" vagy "Kibontás" gombot, majd klikkelj rá.
* Ezután megkérdezi, hogy hová szeretnéd kicsomagolni a két fájlt, hát, szíved joga, de ne fáradj, hagyd úgy, ahogy van.
* Majd nyomj az OK-ra és elkezd kitömörítődni a két fájl a megadott mappába, közben látod százalékban, hogy hol is tart és mennyi ideje tart a művelet.
A játék kicsomagolása Total Commanderben:
* Indítsd el a Total Commander nevű programot.
* Ezután keresd ki a könyvtárlistából azt, amelyikben vannak a 95 MB-os darabok.
* A másik oldalon válaszd ki a helyet/mappát, ahová akarod, hogy kicsomagolja a TC.
* Ezt követően azon az oldalon, amelyiken annak a mappának a tartalma van megjelenítve, amiben vannak a darabok, klikkelj az első fájlra a listában.
* Látni fogod, hogy ott a képfájl és a .DVD fálj a darabfájlokban.
* Jobb klikkel jelöld ki mindkettőt, ekkor pirossal lesz írva a nevük.
* Nyomj F5-öt és OK-zd le.
* Elkezdenek kitömörítődni a fájlok a másik oldalon kiválasztott mappába.
Ha készen van a kicsomagolás, akkor nyugodtan töröld ki a .RAR részfájlokat, hogy ne foglaljon hiába dupla annyi helyet egy játék.
Ha NINCS .DVD fájlod (ne ess kétségbe), tedd a következőt:
* Nyiss meg egy üres jegyzettömböt.
* Írd bele ezt a két sort: LayerBreak= 1913760 és képfájlodneve.kiterjesztése.
* Ezután mentsd el abba a mappába, ahol a képfájl található. Úgy, hogy a "Szövegfájlok *.txt" típus helyett kiválasztod a "Minden fájl" típust.
* A név képfájlodneve.DVD legyen.
* KÉSZ!
DVD író program:
Én a DVD Decryptert, jelenleg IMGBrun néven fejlesztett programot ajánlom. Tudom, hogy sokaknak semmit nem mond a CloneCD-vel ellentétben, de ennek ellenére próbáljátok ki és biztos, hogy ennél maradtok, főleg, ha a CloneCD cserben hagyott titeket. A DVDD több Pioneer-től különböző DVD íróval alkakotott az X360 által simán olvasható eredményt, valamint hibátlan írást, mint a CCD. Nekem a frizbigyáros LG 4161B-m sikeresen megírt 9 db Verbatim DL DVD-t az XBOX 360 számára ezzel a programmal. Lényegesen kevesebbszer produkál rétegtörési hibát az írás során, mint a CloneCD, lehet, hogy tehet erről az is, hogy a rétegváltási pont a DVDD-ben az írási opciók alatt megadható, ezért nem a .DVD fájlból olvassa ki ennek értékét, míg a CCD igen. Lényeg az, hogy vesztenivalója senkinek nincs, csak ha van mit, akkor nyerhet az ImageBurnnal.
Amennyiben ezzel a programmal írsz:
* Nyisd meg jegyzettömbben a .DVD kiterjesztésű fájlt, majd töröld ki belőle a "LayerBreak = 1913760" sort, mivel ezt majd beállítod a programban.
* Ezután Mentés másként, add neki ezt a nevet a precizitás érdekében: Képfájlodneve_DVDDECRYPTER.DVD.
* Úgy mentsd el, hogy a "Minden fájl" típus van kiválasztva a szövegfájlok helyett.
* Abba a mappába mentsd, ahol van az oroginal .DVD fájlocska és a képfájl.
* Futtasd az IMGBurn-t.
* A felső menűsávon a Mode alatt válaszd ki a Write-ot.
* Ha több DVD íród van, akkor válaszd ki azt, amelyikkel írni akarsz.
* Alatta szedd ki a pipát a Test Mode-ból és a Verify-ből, ha van.
* Ismét visszatérünk a menűhöz, de most a Tools ponton belül választod ki a Settings opciót.
* Megjelenik egy kis ablak, ahol mindenfélét beállíthatsz. Fölül vannak fülek, ezek közül klikkelj a Write feliratúra.
* A Write lapon a Layer Break for DL media szekcióban jelöld be a Calculate Optimal helyett a User Specified-et.
* Írd bele a Sectors in L0 mezőbe, hogy 1913760.
* Ok-zd le.
* A főpanelén a programnak klikkelj jobb gombbal a DVD íródra, majd válaszd ki azt az opciót, hogy Change Book Type.
* Ha szerepel a megjelenő ablak tetején található egyik fülön a te DVD íród márkája/gyártója, akkor nyomj arra rá.
* A Change For legördülő listában válaszd a Drive (For +R DL media)-t.
* A Current Setting-ben pedig a DVD-ROM-ot.
* OK-zd le. (Az utóbbi 4 lépésre nincs szűkség az esetek többségében, úgyhogy nem gond, ha nincs ott a te íród gyártója, kivéve talán, ha nagyon szar.)
* Ezt követően a Please select a file... részben válaszd ki a kis tallózás ikonra kattintva a módosított .DVD fájlt, tehát azt, amelyikben nincs a LB értéke.
* Tegyél egy duplarétegű DVD-t az íródba, ha még nem tetted volna meg.
* Ha minden jól megy és az íródnak megfelelő lemezt vettél, akkor a jobb oldali részen egy elég nagy, görgethető területen kiírja a lemez jellemzőit a program.
* Alatta, a Settings szekciónál, mely magába foglalja az írási sebességet és a másolatok számát, legyen e kettő értéke 2,4x vagy 4x (DVD-től függ) és 1.
* Ezek után a baloldali ablakrész alján található nagy ikonra klikkelj és elkezdődik az írás.
Megjegyzés: A rétegtörés értékének beállítását sohatöbbé nem kell elvégezni, ha nem akarsz másvalamit is írni DL DVD-re ezzel a programmal, mint X360-as játékot. Ellenkező esetben állítsd vissza a másvalami megírása előtt a Tools menü -> Settings pont -> Write fül alatt a LayerBreak for DL media opciót Calculate Optimal-ra. Aztán a következő Xbox 360 játék írását megelőzően gondoskodj róla, hogy ismét helyesen legyen beállítva ezen opció, a rétegváltás szektora.
Ha CloneCD-vel írsz (egyszerűbb és veszélyesebb):
*
Indítsd el a CloneCD nevű programodat.
*
Egy 4 db ikont tartalmazó ablak tárul eléd a maga méretével...
*
A 4 ikon/gomb közül klikkelj a másodikra, a "kiírás lemezképfájlból"-ra.
*
A következő, már nagyobb ablakban a "Tallózás/Browse" gomb segítségével keresd ki a mapparengetegedből a kis .DVD fájlt.
*
Fontos, hogy itt nem csonkítottuk meg a tartalmát, tehát tartalmaznia kell a képfájl nevét + kiterjesztését és a LayerBreak=1913760 sort!
*
Következő lépésben reméljük, hogy gond nélkül elfogadja/megnyitja (korrekt a képfájl).
*
Ha tudsz, nyomj rá a Tovább/Next-re.
*
Az elkövetkezett ablakban minden adott, kivan választa a DVD íród és az, hogy adat DVD-t akarsz írni, csak az írási sebességed tedd át 2,4-re vagy 4x-re.
*
Ha van egy üres + R DL lemez a DVD íródban, akkor klikk az OK-ra és már indul is"
Remélem, így menni fog. Nekünk működött eddig mindegyik játék ezzel a módszerrel.
Én nem patcheltem eddig semmit, csak úgy írtam ki, ahogy a fenti idézetben le van írva. Remélem, neked is fog így működni.
Nálunk először az volt a baj, hogy nem volt rendesen kiflashelve a gép meghajtója. Azt pontosan nem tudom, milyen flash volt rajta, de valami újabb. Megírtunk vagy 3 lemezt mi is, mire kiderült a turpisság. 2 hónap után meg 3 led hibás lett. Tehát megszívtuk.
Ja, és valamiért csak dual layeres lemezt fogadott el. Pl. Mortal Kombat Deception 1,5 GB körül volt, ki is írtam normál DVD-re, és meg se nyikkant.
BFBC2, Singularity, AC Brotherhood, MK vs DC viszont mentek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!