Kezdőoldal » Szórakozás » Játékok » A Doom II végigjátszása után...

A Doom II végigjátszása után mivel folytatnátok?

Figyelt kérdés

Még tavaly tettem fel az alábbi kérdést:

https://www.gyakorikerdesek.hu/szorakozas__jatekok__12531330..

Végül csak decemberben vetettem bele magam a klasszikus FPS-ek világába. A Doom első részét be is fejeztem, és lassan a második résznek is a végére érek.

Mivel a nemrég megjelent Doom + Doom II-vel játszom, ami valamennyi hivatalos kiegészítőt tartalmaz adná magát, hogy azokkal folytassam, de ezekről megosztó véleményeket olvasok, épp úgy.

A játékok egyébként meglehetősen élvezetesek, és – többnyire – jól öregedtek, de mostanra kezd egy kissé monoton lenni. Emiatt inkább arra hajlok, hogy az első két Quake-kel folytatom, de a második rész nem tűnik annyira érdekesnek és jónak.

Arra is gondoltam, hogy a Wolf 3D-re lesz a következő cím, majd utána a Quake, de ott source portot is kéne keresni.

Mindenesetre jelenleg ez a legvalószínűbb sorrend:

1. Wolfenstein 3D

2. Quake (ha tetszik, akkor talán Quake 2)

3. Duke Nukem 3D

4. Blood

5. Shadow Warrior

6. Unreal (ha eddig nem égek ki)

Ezzel talán átfogó képet kapnék a korai FPS-ek fejlődéséről. Aztán jöhetnek az immersive simek.

jan. 2. 21:04
 1/10 anonim ***** válasza:
Wolfenstein 3D-t kellett volna a Doom előtt, és aztán Blood, Duke Nukem 3D aztán Quake... mivel a kezdetlegestől haladtál volna az egyre fejlettebbekig, de ha már így alakult, akkor a Wolf3D aztán fokozatosan az egyre újabbakat végigjátszani
jan. 2. 21:26
 2/10 anonim ***** válasza:
DDOM 3-merőben más megközelítésű, de zseniális. Felüdülés lesz ezek után.
jan. 2. 21:50
 3/10 anonim ***** válasza:

"Ezzel talán átfogó képet kapnék a korai FPS-ek fejlődéséről"

A Doom 3 nem tartozik ebbe a kategóriába

jan. 2. 22:25
 4/10 anonim ***** válasza:

A Wolfenstwein a Doom után olyan, mintha a motor techdemóját játszanád.

A Quake jobban emlékeztet a Doomra, mint a Quake 2-re. Egyébként a Quake 2 is jó, csk egy teljesen más stílusú világ.

Ha átfogó képet akarsz a korai FPS-ekről én még feltennék a listára pár címet.

tegnapelőtt 08:13
 5/10 anonim ***** válasza:
Dehogynem, a Doom 3 a mai modern fpsek alappillére.
tegnapelőtt 09:55
 6/10 anonim ***** válasza:

jó reggelt ember, 2025 van .... Rohadt sok 'boomer shooter' játék van ami olyan mint a Doom 1-2, csak sokkkkkal jobb és modernebb....

[link]

[link]

meg még sok hasonló.

tegnapelőtt 10:31
 7/10 anonim ***** válasza:
6os a Doom 2 höz kött raytracing mod, úgy elképesztő ma is.
tegnapelőtt 10:36
 8/10 anonim ***** válasza:

KORAI FPS

Mit nem lehet érteni ezen?

tegnapelőtt 10:43
 9/10 anonim ***** válasza:

#7 Quke-ből is jött ki ilyen remaster verzió.

Amúgy kérdező, a Quake meg Unreal/Unreal Tournament sokkal inkább multis játék volt mindig is, single playerben nem lesz túl nagy élvezet.

tegnapelőtt 10:44
 10/10 anonim ***** válasza:
#8 mi a franc értelme van az évszámhoz ragaszkodni? Ha csak azért játszol valamit mert "korai" és nem azért mert ilyen lövöldözős fps annak aztán sok értelme van :D Már itt sír a kérdező, hogy unalmas meg hogy kiég meg ilyesmi, lol hát csodálkozol?
tegnapelőtt 10:47

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!