A Doom II végigjátszása után mivel folytatnátok?
Még tavaly tettem fel az alábbi kérdést:
https://www.gyakorikerdesek.hu/szorakozas__jatekok__12531330..
Végül csak decemberben vetettem bele magam a klasszikus FPS-ek világába. A Doom első részét be is fejeztem, és lassan a második résznek is a végére érek.
Mivel a nemrég megjelent Doom + Doom II-vel játszom, ami valamennyi hivatalos kiegészítőt tartalmaz adná magát, hogy azokkal folytassam, de ezekről megosztó véleményeket olvasok, épp úgy.
A játékok egyébként meglehetősen élvezetesek, és – többnyire – jól öregedtek, de mostanra kezd egy kissé monoton lenni. Emiatt inkább arra hajlok, hogy az első két Quake-kel folytatom, de a második rész nem tűnik annyira érdekesnek és jónak.
Arra is gondoltam, hogy a Wolf 3D-re lesz a következő cím, majd utána a Quake, de ott source portot is kéne keresni.
Mindenesetre jelenleg ez a legvalószínűbb sorrend:
1. Wolfenstein 3D
2. Quake (ha tetszik, akkor talán Quake 2)
3. Duke Nukem 3D
4. Blood
5. Shadow Warrior
6. Unreal (ha eddig nem égek ki)
Ezzel talán átfogó képet kapnék a korai FPS-ek fejlődéséről. Aztán jöhetnek az immersive simek.
"Ezzel talán átfogó képet kapnék a korai FPS-ek fejlődéséről"
A Doom 3 nem tartozik ebbe a kategóriába
A Wolfenstwein a Doom után olyan, mintha a motor techdemóját játszanád.
A Quake jobban emlékeztet a Doomra, mint a Quake 2-re. Egyébként a Quake 2 is jó, csk egy teljesen más stílusú világ.
Ha átfogó képet akarsz a korai FPS-ekről én még feltennék a listára pár címet.
KORAI FPS
Mit nem lehet érteni ezen?
#7 Quke-ből is jött ki ilyen remaster verzió.
Amúgy kérdező, a Quake meg Unreal/Unreal Tournament sokkal inkább multis játék volt mindig is, single playerben nem lesz túl nagy élvezet.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!