Ettől most tényleg boomer lennék?
Nekem erről a boomer kifejezésről a gyerekkori emlékek miatt mindig ez jut eszembe:
Boomer jelenség az IT / videojáték világban szerintem nincs annyira jelen. Leginkább az elmaradottság / hozzá nem értés az, ami esetleg boomer faktor tud lenni. Például, vettek anno egy gépet Windows XP-vel még a 2000-es évek hajnalán (ezzel így be is bújt a kő alá) és még mindig azt a konfigot meg szoftvereket élteti mert évekig működött, top drága cucc volt akkor.
De mivel állandóan fejlődik és változik ez a világ, itt nincs olyan, hogy te nem vagy naprakész, mert önmagadat szorítod ki a szakmából. Legyél akár grafikus, programozó, rendszermérnök, 3D modellező, stb. Egyszerűen nem engedheti meg magának, hogy boomerkedjen, lemaradjon. A casual felhasználó tud esetleg boomerkedni, de nem ők képezik az aktív gémer közösségeket meg a különböző területeken az alkalmazottakat, egyéni vállalkozókat.
Olyan van, hogy régi videojátékokat "istenítenek", pl NFS U, U2 meg MW, azoknak még mindig nagy kultuszuk van, még mindig várják az U3-at vagy egy MW Remake-et, de inkább az emlékek kezdték el megszépíteni a régi játékokat. Azért szidtam én a catch-up rendszert nem egyszer. :) Talán ki lehet kapcsolni, rég volt már.
Vagy, van egy modern gépe valakinek de mellette van retro vas is a régi játékoknak, hogy autentikus legyen. Esetleg gyűjti a régi dolgokat, konzolokat, játékokat, akármit. De nem a PS1-et átölelve köpköd a modern dolgokra, hogy régen minden jobb volt és ma minden egy gané. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!