Kezdőoldal » Szórakozás » Játékok » Hogyan lehetne elkerülni,...

Hogyan lehetne elkerülni, hogy a játék végigjátszását ne valami kötelező feladatnak éljem meg?

Figyelt kérdés
Általában a játék felénél, háromnegyedénél megjelenik nálam egy érzés, hogy elszállt a kezdeti lelkesedés, mikor viszem már végig, mennyi van még hátra. Tehát mintha egyfajta kötelességből játszanám. Annyira nem erős ez az érzés, mint azoknál a daraboknál, amiket aztán tényleg félbe hagyok. De mégis megjelenik, méghozzá elég sok játéknál, és szerintem rombolja az élményt. Nektek is szokott lenni ilyen? Hogyan lehetne ezt megelőzni, vagy átformálni valami mássá?

dec. 8. 14:09
 1/7 A kérdező kommentje:
Még talán annyit hozzátennék, hogy nem csak a hosszabb játékoknál jön ez elő, ott még érthetőbb is lenne. Hanem simán a 20 órásoknál is megtörténik ugyanez, csak enyhébb formában. De aztán egyre jobban erősödik.
dec. 8. 14:11
 2/7 Kedves Vezető ***** válasza:

Olyat válassz amiben vannak drive ok, izgalmas harc, loot, történet.

Pl soulslike ok, Death Stranding, Silent Hill ek, Nioh-k.

De amúgy vagy 25 éve ugyan az a gameplay, szóval ne csodálkozz, főleg a Remasterek korában.

dec. 8. 14:31
 3/7 anonim ***** válasza:

Pofonegyszeru, 95% csak multit jatszom.

Mellesleg, miert jatszol? Kikapcsolodni, vagy masodik munkahely, esetleg olimpiai arany kell?

dec. 8. 14:55
 4/7 A kérdező kommentje:
Kikapcsolódni. És eleinte ez nagyon jól meg is van, aztán a játék fele körül történik valami, lanyhul, és kezdem megunni.
dec. 8. 14:58
 5/7 anonim ***** válasza:
63%
Akkor hagyd abba. Jatsz valami mast. Vagy menj ki a napra.
dec. 8. 15:14
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Egy játék élvezete nem csak a játékélményből áll, hanem (egyes daraboknál) abból a tudatból is, hogy véghez vittél valamit.

Végigtoltam ezt a játékot, elolvastam ezt a könyvet, végigjártam a múzeumot, ki akarod pipálni.

Amikor a kényszeres érzés megjelenik, hogy érjünk már a végére az az a pillanat, amikor a játékélmény már nem elég ahhoz, hogy észrevétlenül vigyen a bónusz felé a végén, ami a pipa és onnantól már csak a pipát akarod.

Szóval, nem nagyon lehet mit tenni, ez egy természetes jelenség, ami (elsősorban kompulzív embereknél) akkor jelentkezik, amikor a játék maga már nem tud több örömet okozni.

dec. 8. 16:11
 7/7 A kérdező kommentje:
Érdekes fejtegetés 6-os, lehet benne valami. Én még arra is gondoltam hogy amikor már megszokássá válik, meg már kevésbé tud újat mutatni, akkor állhat be nálam ez. Pedig keveset játszok mostanában, a napi 1-2 órát is már sokallni szoktam. És azért messze nem minden nap játszok.
dec. 8. 16:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!