Kezdőoldal » Szórakozás » Játékok » Milyen haditervet dolgozzak ki?

Milyen haditervet dolgozzak ki?

Figyelt kérdés
Egy szép reggeli napon történt, hogy kora reggel beértem az iskolába, elfoglaltam a Miniszterelnöki székemet, kényelmesen hátradöltem, megfogtam egy bögre kakaót majd beindítottam a rádiót és hallgattam a legújjabb híreket, megdöbbenve hallgattam, hogy a környező iskolák állandó hadserege szinte mind elérik az 1000 főt, ez azért volt ilyen megdöbentő számomra, mert az én iskolám állandó hadserege csak 250 főt számlált és a felszereltséget tekintve is elavult volt. Ezt nem hagyhattam annyiban egyrészt ez a hadsereg a védelemre sem volt elegendő, másrészt pedig nagy hódító ambícióim voltak ezért egy erős támadó haderőt akartam felépíteni, szóval összehívtam az iskola parlamentjét és megszavaztattam egy 2000 fős állandó hadsereg felállítását: 500 lovast 300 ijászt és 1200 gyalogos egységet, és a megújult hadsereg főparancsnokává természetesen magamat neveztem ki, ezt követően a 2000 fős hadsereget 2 darab seregre osztottam , és mindeggyik sereg élére egy-egy tábornokot helyeztem el. Az első célpontom a mellettünk lévő iskola volt, bár a hadsereg reformoknak köszönhetően már egy elég ütőképes hadseregem volt, de az ellenség hadsereg 3200 főböl ált, azonban az első seregem tábornoka, akit most nevezzünk mondjuk csak Bélának, egy nagyon tehetséges hadvezérnek bizonyult, és egy rendkívül zseniális tervet dolgozott ki a támadásra, és így végül alig 2 óra alatt teljesen szétvertük az ellenség hadseregét és sikerült elfoglalnunk a melletünk lévő iskolát, Bélát a lenyügöző munkája miatt természetesen meg is jutalmaztam, és a meghódított iskola helytartójává neveztem ki, ezt követően tovább erősödött a hadseregem és Bélának köszönhetően újabb 2 iskolát sikerült meghódítanom, ezt követően elég erősnek éreztem hatalmamat, úgyhogy egy ünnepélyes szertartás melett kikiáltottam a királyságot, királlyá pedig magamat koronáztam meg, az állam nevét pedig átneveztem Hacaki királyságga, ezen események után körülnéztem és észrevettem a szomszédomban egy hatalmas iskola Birodalmat ami összesen 21 iskolát foglalt magába a nevez Nizánc volt, de ennek az iskola Birodalomnak a szomszédjában is volt egy hatalams Birodalom aminek a neve pörök volt, de ez a két birodalom állandóan harcolt egymással aminek következtében Nizánc nagyon meggyengült. Nizánc hanyatlását kihasználva elég sok iskolát sikerült meghódtanom Nizánctól, annyira erős lett ezen sikerek miatt a Hacaki királyság, hogy a Királyság már 14 iskolát foglalt magába és a hadseregem pedig elérte a 60 ezer főt, azonban Olyannyira oda voltam Béláért, hogy folyamatosan egyre nagyobb és nagyobb hatalommal ruháztam őt fel pl: csak Béla miatt létrehoztam egy új katonai rangot a tábornagy rangot, ami több 10 ezer egység élén áll, és ki is neveztem Bélát tábornaggyá, ezen kívül is még nagyon sok hatalmat adtam neki, de egy idő után annyira megnőtt Béla hatalma, hogy már kezdett felülmúlni engem, de én vakon megbíztam Bélában, hogy soha nem árulna el, ezért szemet hunytam a dolog felett, hát utólag kiderült, hogy óriási hiba volt, ugyanis tegnap abban az iskolában ahol helytartó volt, híveivel eggyütt összegyűlt majd kikiáltotta a trónfosztásomat, és magát Hacaki királyává nevezte ki, majd ezt követően hadsereget gyűjtött és hatalmas, naggyából 40 ezer fővel megindult a trónom felé, én amikor követeimtől meghallottam a hírt, egy világ dőlt össze bennem, fájdalmas szívvel, de énis hadsereget gyűjtöttem és megindultam Béla felé, de nem vagyok egy könnyű helyzetben bevallom őszintén, bár az én egységeim képzetebbek és felszereltebbek, de a hadseregem létszáma csak 22-25 ezer főt számlál, most ott tartunk, hogy a két hadsereg már csak 90 kilóméter távol vannak egymástól. A tanácsadóim szerint körübellül holnap délután 2 óra környékén kezdődhet meg a csata Béla és én köztem, ráadásul Béla az eggyik leghetségesebb hadvezérem volt, úgyhogy fogalmam sincs hogyan tudnék egy tökéletes haditervet kitalálni ami képes legyőzni Bélát és egységeit

tegnap 15:54
 1/3 anonim ***** válasza:
A haditerv a következő: "Holnap elmegyek 1 pszihológushoz" :D
tegnap 18:39
 2/3 A kérdező kommentje:
Azon is gondolkodtam, hogy diplomatákat küldök Nizáncba, hogy küldjenek legalább 15 ezer fős hadsereget a megsegítésemre, cserébe pedig két kisebb iskolát hajlandó lennék oda adni nekik
tegnap 20:18
 3/3 anonim ***** válasza:

Hűha, vannak bajok a toronyban!

Ha viccesnek szántad, akkor rossz hírem van: nem sikerült.

tegnap 22:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!