Üdvözlöm az olvasókat! Van egy 10 éves kislányom és arra gondoltam, hogy Karácsonyra valahonnan megpróbálnék beszerezni egy Playstation játékkonzolt. Korábban játszottam vele együtt számítógépen, mindig a Tomb Raider-t szerette. Sok rejtélyes feladatot megfejtettünk benne együtt. PC-n ez a Tomb Raider 4 játékig ment, mivel aztán a játék többi részének megjelenésével abbamaradt a dolog. Azok már magasabb gépigényű játékok lettek és a PC-t sajnos nem tudtam fejleszteni. Több hasonló játékprogramot kipróbáltunk de sajnos a magasabb gépigény miatt nem tudtunk velük élvezhetően játszani. Látja persze több helyen, és több osztálytársának is van konzolja otthon és néha kérdezi, hogy az tulajdonképpen micsoda? Röviden elmondtam neki, hogy mi az de amikor eszébe jut és visszatér a témára, olyankor igyekszem elterelni a szót. Apa, nekünk nem lehetne olyan?- kérdezi olykor. Szeretnék persze én is együtt leülni vele és próbálni együtt kalandozva megfejteni további Tomb Raider részeket de ez egyelőre nem megy. Tudom, hogy mennyibe kerül egy PS5 de mindig másra kellett a pénz, nemrég költözködtünk. Esélyt nem látok PS5 vásárlásra belátható időn belül. Nézegettem azonban a PS4 konzolokat és láttam, hogy használtan ha gyűjtenék rá, tovább maradnék bent a munkahelyen akkor talán összejönne rá valamennyi és családi segítséggel menne a dolog Karácsonyra. Ehhez a konzolhoz láttam a Tomb Raider játékokon kívül hasonlókat amik ráadásul magyar felirattal rendelkeznek. Viszont a legfontosabb dolgokról nem tudok információkat. Pl., hogy érdemes-e használtan venni, milyen strapabíró az optikai meghajtójuk, mennyi a javíttatása ha baj van vele, ill. általánosságban van-e baj vele. Köszönök minden tapasztalatokon alapuló segítséget!
Persze, a legjobban megérő, még mindig támogatott konzol.
A lemez csak addig kell, amíg feltelepíted, utána indításnál, és HDD ről megy a game.
Használtan mindenképp személyesen vásárolj, pattintsd le a tetejét (egy mozdulat), ha tele van porral a ventillátor/környéke, Én nem venném meg, csak tiszta, frissen pasztázott gépet.
Ps"5" simán kihagyható, a GTA 5 ig szinte nincs rá semmi ami ne lenne 4-re.
nov. 15. 12:36
2/7 Kedves Vezető válasza:
*A Store ból pedig pár ezer egy játék, sokkal olcsóbb, mint disc-en, meg amúgy is le kell töltened a patch ek et, ha olyan a game.
nov. 15. 12:37
3/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ! Ha nem lemezen szerezném be a játékot, hanem abból a Store-ból tölteném le, akkor lenne egy kérdésem. Például a The Last of Us a kezdeti kiadásokhoz képest van már magyar feliratos lemez megjelenéssel. Ami ilyesmi változást tartalmaz, olyankor a letölthető verzió már magyar felirattal rendelkezik? Nem vagyok valami járatos ezekben, noha abban sem vagyok biztos, hogy a The Last of Us 10 évesnek való. Bár, hogy következetesek legyünk, a Tomb Raider-ben is voltak inkább felnőtteknek ajánlottabb momentumok. Természetesen példaként hoztam fel a The Last of Us -t, mert ezzel gyakran találkozok a YouTube-on ha próbálok kíváncsiskodni és beírom, hogy PS4 gameplay.
nov. 15. 13:48
4/7 Kedves Vezető válasza:
Magyar feliratos, ami lemezen, a Store ban is.
Nekem megvan mindkettő, a Death Stranding is, stb digitálisan, magyarok.
nov. 15. 14:46
5/7 Kedves Vezető válasza:
*bocs, a GTA 6 ig 🙃
nov. 15. 14:54
6/7 anonim válasza:
Hardver aprón van jó pár PS4 gép, ott is körülnézhetsz.
Persze, hogy érdemes. Szaküzletből vásárolva a használtra is kaphatsz fél év garanciát. Last of Us nem 10 évesnek való. Viszont a Tomb Riderek kijöttek ps4-re is, úgy értem az eredeti trilógia is megvásárolható. Vannak jó kis coach co-op játékok amikkel együtt tudjátok nyomni. A PS5-re is jó akciók vannak most, 150ért már elérhető. Egyébként visszafelé kompatibilis a ps4-el. Ha később váltotok ps5-re a ps4-es játékok nem vesznek kárba. Ha storeban vetted őket, akkor le tudod majd tölteni őket a ps5-re is. A ps4 ezért is jó befektetés.
Ha egy játékhoz van magyar nyelv akkor a storeból letöltött verzió is tartalmazza. Ha kevés a tárhely lehet csatlakoztatni külső merevlemezt is.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!