Melyik a jobb? Lebutítani a grafikát és úgy játszani egyből 1-1 játékot, vagy félrerakni amíg lesz hozzá megfelelőbb hardvered?
Csak a grafikapistikeknek eri meg varni.
A normalis jatekosok meg nem a csilivili grafika miatt ulnek le jatszani.
Így igaz.
Hozzáteszem szerintem az eredeti 2001 es Silent Hill 2 koszosabb, ridegebb, teljesebb élményt kínál, szinte ingyen akár.
Én még attól is kivagyok' hogy már konzolon is számolgatják az fps-t/szempont a grafika..
Attól függ, mennyire
80% az azért nem durva
Pontosan milyen játék? Mert van amit krumpli PC-n játszottam régen, majd mikor volt már saját keresetem és vettem jobb gépet leültem újra, aztán ég és föld volta különbség. Nagyon sokat dobott az élményen.
A másik a fix FPS. Nem a 120, 165, 300, hanem a fix, mert pl idegeimre megy hogy fut egy játék viszonylag stabil 50-60 FPS-sel, aztán bedroppol 10-15re és kb ugrál a kép, az nagyon el tudja venni a játékélményt.
A mai játékok viszonylag szépen mennek medium (néhány high) beállítás mellett is, szóval ott nem vesztesz vele sokat, 80%-nál meg főleg nem (szerintem).
Aki azt mondja hogy "Jajj, a grafika nem számít', az véleményem szerint pont a tipikus kupec akinek általában medium, max high beállítással megy a játék. A helyes kifejezés szerintem az volna, hogy "nem CSAK a grafika számít".
Itt megint különbséget kell tenni az egyszerű grafikai játékok közt, amik direkt egyszerűek és azok közt, amiket élethűre csinálnak. Szeretek játszani a Kingdom Two Crowns-szal pl, pedig az egy kupac pixel, de ha már a fejlesztők bajlódtak a fénytöréssel, a grafikával stb és bírja a gépem stabil FPS-sel (nem 120 kismillió jajj ne 1-gyel kevesebb van! kategória), akkor igen, felcsavarom, mint a szél. Tipikus példa volt a Cyberpunk 2077, lowon sem volt csúnya, de feltekerve a grafikát, ray tracinggel a belvárosban ahol X millió üvegfelület volt stb, nekem pl nagyon sokat dobott az élményen.
A ló túloldala, amikor a játékban csak grafika van, egyéb tartalom meg nincs (vagy minimális), azt én is szívből utálom, pl The Dark Pictures Anthology: House of Ashes, kb egy hosszú film, csak grafika, a választásoknak minimális következménye stb, számomra unalmas volt. Ha ilyet nézzük, akkor igen, legyen pixelgrafikás de élvezzem.
Ha 80%-on elfut, ott már elég jó a grafikai játékélmény is, szóval oda nem várnék csak azért hogy majd az X milliós géppel 3-mal több szőrszálat tudj számolni a szeméremdombon.
Igazából páran ezt a részét félreértitek, a kb 80% az már a kivárós, jobb gépes verzióhoz tartozik. Csak próbáltam életszerűbbé tenni, hogy nem a full kimaxoltan minden legyen az alap. Ahol meg egyből játék, ott mondjuk 20-40-50%, tehát legfeljebb medium beállítás mellett döcög el, változó fps-en.
Egyébként szerintem is ég és föld tud lenni a különbség, és ugye a játék is olyan mint egy film, hogy csak egyszer lehet elsőre végigvinni. Lehet ismételni, de mindig legelsőre a legerősebb. És vannak olyan látványosabb darabok, ahol sokszor kivártam. Nekem se kell 60 fps-nél több soha semmire, de a nagyobb és ismétlődő fps drop nagyon ki tud zökkenteni. Azért is tettem fel a kérdést mert tényleg nem tudom a többség hogy áll manapság hozzá. Ja és az is a része hogy iszonyat sok játék van már, sose volt ennyi játék a piacon. Tehát ha valamihez még épp nincs megfelelő gép, akár ezernyi más hasonlót is találni, ami meg tökéletesen elfutna. Akár az aktuális hardveren is.
80% stabilan fusson: oda is egy ÚJ gép kell, és nem is középkategóriás... szóval eleve hülye a kérdés. Ha maxolni akarod akkor több milliós gép kell oda amire nem hiszem hogy sok embernek futja.
De ha medium grafikán tudod rendesen futtatni, az még egy jó élményt is adhat, a low már az élmény rovására megy... anno mikor a Team Fortress 2 megjelent csak ultra lowon tudtam rendesen játszani vele 30 fps körül, elvoltam mert jó játék volt, de azért zavaró volt a pixelhalmaz. Aztán mikor lett jobb gépem megváltás volt rendes grafikával játszani 60+ fps-el... :D
Szóval ha medium-on elmegy akkor játszd úgy, ha nem akkor meg inkább ne bassz ki magaddal és várj.
~800-900e-s gépem van (perifériákkal együtt) és minden max grafikán fut, szóval nem kell oda több millió :D:D:D:D (a saját pénzemből vettem, minthogy nem nyertem még a lottón és kénytelen vagyok dolgozni)
Átélni egyszer tudod teljesen, következőre már kb lehet tudni milyen választási lehetőségeid vannak, mi következik, nem akkora élmény, viszont itt rajtad áll neked jobb-e a gyengébb grafika (ami nem feltétlenül baj), mellé egy gyengébb futásteljesítmény (ugráló, kevés FPS, akadások stb, ami azért már eléggé lerántja szerintem az élményt).
Ismerősöm anno buherált Witcher 3-mal tolta (nem volt 4 magos a régi processzora, simában el se indult, valami celeron vagy hasonló 2 magos "csoda" volt), kb 20-30 FPS, cserélte a gépét és fix 60 FPS high beállítások mellett nem tudott játszani mert nem akadt a játék és nem volt hozzászokva hogy ez ilyen "gyors".
#9 ja, kíváncsi lennék hány VR játékot tudsz te max grafikán futtatni 800 ezres géppel. Szerintem jó ha a medium mellett tudsz 30-30 fpst tartani :D Mert a 60-60 at már erősen kétlem, egy 4080-al lehet, de maxon még ott se nagyon mennének az újabbak, mármint 1080p headsetekkel, a 4ks headsetekről ne is beszéljünk :D
Meg attól is függ mikor vetted. Egy ilyen 800e körüli gép úgy 4-5 évig lesz elég, utána jön majd a mókolás a beállításokban mi high mi medium meg mi low :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!