Kezdőoldal » Szórakozás » Játékok » Melyik a jobb? Lebutítani a...

Melyik a jobb? Lebutítani a grafikát és úgy játszani egyből 1-1 játékot, vagy félrerakni amíg lesz hozzá megfelelőbb hardvered?

Figyelt kérdés
Persze nem úgy gondoltam hogy minden maxra húzva fusson, hanem mondjuk olyan 80%os grafikai beállítás mellett jól és stabilan fusson. Érdemes megvárni amíg ilyen géped lesz és addig is játszani más, régebbi darabokat? Vagy jobb inkább egyből belevetni magad bármibe, még akkor is ha csak normal vagy low grafikát tud az adott játékkal a géped?

nov. 6. 18:57
A kérdező szavazást indított:
megéri várni az erősebb gépre, hogy a legszebb grafikával játszhasd a játékot
jobb azonnal belevetni magad, akár a lebutított grafika árán is
nem tudom
9 szavazat
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Jobb, vagy nem jobb, pénz kérdése ki mennyit szán rá..
nov. 6. 19:03
 2/12 anonim ***** válasza:
64%

Csak a grafikapistikeknek eri meg varni.

A normalis jatekosok meg nem a csilivili grafika miatt ulnek le jatszani.

nov. 6. 19:14
 3/12 Kedves Vezető ***** válasza:
100%

Így igaz.

Hozzáteszem szerintem az eredeti 2001 es Silent Hill 2 koszosabb, ridegebb, teljesebb élményt kínál, szinte ingyen akár.

Én még attól is kivagyok' hogy már konzolon is számolgatják az fps-t/szempont a grafika..

nov. 6. 19:33
 4/12 anonim ***** válasza:

Attól függ, mennyire

80% az azért nem durva

nov. 7. 02:16
 5/12 anonim ***** válasza:
Azt azért tegyük hozzá, hogy alacsony grafikai beállítások mellett a mai játékok abszolút nem csúnyák. Ha ilyen beállítással élvezhetően lehet játszani - miért ne?
nov. 7. 15:02
 6/12 anonim ***** válasza:

Pontosan milyen játék? Mert van amit krumpli PC-n játszottam régen, majd mikor volt már saját keresetem és vettem jobb gépet leültem újra, aztán ég és föld volta különbség. Nagyon sokat dobott az élményen.

A másik a fix FPS. Nem a 120, 165, 300, hanem a fix, mert pl idegeimre megy hogy fut egy játék viszonylag stabil 50-60 FPS-sel, aztán bedroppol 10-15re és kb ugrál a kép, az nagyon el tudja venni a játékélményt.

A mai játékok viszonylag szépen mennek medium (néhány high) beállítás mellett is, szóval ott nem vesztesz vele sokat, 80%-nál meg főleg nem (szerintem).

Aki azt mondja hogy "Jajj, a grafika nem számít', az véleményem szerint pont a tipikus kupec akinek általában medium, max high beállítással megy a játék. A helyes kifejezés szerintem az volna, hogy "nem CSAK a grafika számít".

Itt megint különbséget kell tenni az egyszerű grafikai játékok közt, amik direkt egyszerűek és azok közt, amiket élethűre csinálnak. Szeretek játszani a Kingdom Two Crowns-szal pl, pedig az egy kupac pixel, de ha már a fejlesztők bajlódtak a fénytöréssel, a grafikával stb és bírja a gépem stabil FPS-sel (nem 120 kismillió jajj ne 1-gyel kevesebb van! kategória), akkor igen, felcsavarom, mint a szél. Tipikus példa volt a Cyberpunk 2077, lowon sem volt csúnya, de feltekerve a grafikát, ray tracinggel a belvárosban ahol X millió üvegfelület volt stb, nekem pl nagyon sokat dobott az élményen.

A ló túloldala, amikor a játékban csak grafika van, egyéb tartalom meg nincs (vagy minimális), azt én is szívből utálom, pl The Dark Pictures Anthology: House of Ashes, kb egy hosszú film, csak grafika, a választásoknak minimális következménye stb, számomra unalmas volt. Ha ilyet nézzük, akkor igen, legyen pixelgrafikás de élvezzem.

Ha 80%-on elfut, ott már elég jó a grafikai játékélmény is, szóval oda nem várnék csak azért hogy majd az X milliós géppel 3-mal több szőrszálat tudj számolni a szeméremdombon.

nov. 8. 21:01
 7/12 A kérdező kommentje:

Igazából páran ezt a részét félreértitek, a kb 80% az már a kivárós, jobb gépes verzióhoz tartozik. Csak próbáltam életszerűbbé tenni, hogy nem a full kimaxoltan minden legyen az alap. Ahol meg egyből játék, ott mondjuk 20-40-50%, tehát legfeljebb medium beállítás mellett döcög el, változó fps-en.

Egyébként szerintem is ég és föld tud lenni a különbség, és ugye a játék is olyan mint egy film, hogy csak egyszer lehet elsőre végigvinni. Lehet ismételni, de mindig legelsőre a legerősebb. És vannak olyan látványosabb darabok, ahol sokszor kivártam. Nekem se kell 60 fps-nél több soha semmire, de a nagyobb és ismétlődő fps drop nagyon ki tud zökkenteni. Azért is tettem fel a kérdést mert tényleg nem tudom a többség hogy áll manapság hozzá. Ja és az is a része hogy iszonyat sok játék van már, sose volt ennyi játék a piacon. Tehát ha valamihez még épp nincs megfelelő gép, akár ezernyi más hasonlót is találni, ami meg tökéletesen elfutna. Akár az aktuális hardveren is.

nov. 8. 22:27
 8/12 anonim ***** válasza:

80% stabilan fusson: oda is egy ÚJ gép kell, és nem is középkategóriás... szóval eleve hülye a kérdés. Ha maxolni akarod akkor több milliós gép kell oda amire nem hiszem hogy sok embernek futja.

De ha medium grafikán tudod rendesen futtatni, az még egy jó élményt is adhat, a low már az élmény rovására megy... anno mikor a Team Fortress 2 megjelent csak ultra lowon tudtam rendesen játszani vele 30 fps körül, elvoltam mert jó játék volt, de azért zavaró volt a pixelhalmaz. Aztán mikor lett jobb gépem megváltás volt rendes grafikával játszani 60+ fps-el... :D

Szóval ha medium-on elmegy akkor játszd úgy, ha nem akkor meg inkább ne bassz ki magaddal és várj.

nov. 10. 10:09
 9/12 anonim ***** válasza:

~800-900e-s gépem van (perifériákkal együtt) és minden max grafikán fut, szóval nem kell oda több millió :D:D:D:D (a saját pénzemből vettem, minthogy nem nyertem még a lottón és kénytelen vagyok dolgozni)

Átélni egyszer tudod teljesen, következőre már kb lehet tudni milyen választási lehetőségeid vannak, mi következik, nem akkora élmény, viszont itt rajtad áll neked jobb-e a gyengébb grafika (ami nem feltétlenül baj), mellé egy gyengébb futásteljesítmény (ugráló, kevés FPS, akadások stb, ami azért már eléggé lerántja szerintem az élményt).

Ismerősöm anno buherált Witcher 3-mal tolta (nem volt 4 magos a régi processzora, simában el se indult, valami celeron vagy hasonló 2 magos "csoda" volt), kb 20-30 FPS, cserélte a gépét és fix 60 FPS high beállítások mellett nem tudott játszani mert nem akadt a játék és nem volt hozzászokva hogy ez ilyen "gyors".

nov. 11. 12:06
 10/12 anonim ***** válasza:

#9 ja, kíváncsi lennék hány VR játékot tudsz te max grafikán futtatni 800 ezres géppel. Szerintem jó ha a medium mellett tudsz 30-30 fpst tartani :D Mert a 60-60 at már erősen kétlem, egy 4080-al lehet, de maxon még ott se nagyon mennének az újabbak, mármint 1080p headsetekkel, a 4ks headsetekről ne is beszéljünk :D

Meg attól is függ mikor vetted. Egy ilyen 800e körüli gép úgy 4-5 évig lesz elég, utána jön majd a mókolás a beállításokban mi high mi medium meg mi low :D

nov. 11. 17:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!