Nem tudok dönteni, a cane corso, és az amstaff között. Futáshoz, sportoláshoz, túrázáshoz, gondolom az amstaff jobb lenne. De mindenképpen szeretnék öv tanfolyamot is vele. Arra meg gondolom a cc a megfelelőbb. Melyik fajta lenne a jobb?
Azért abban 100%-ig biztos vagyok, hogy a pitemben az én védelmem erősebb ösztön, mint az, hogy nem bánt embereket. Pedig tényleg előbb rágná le a saját farkát, minthogy bárkit bántson, de amikor én voltam veszélyben, akkor azért rögtön odaállt mellém, és látszott rajta, hogy nem viccel. Nem lennék annak a helyében, akitől egyszer meg kell védenie.
A staff is tökéletes ŐV-re, és jobban bírja a sportot, mint a corso, szóval én inkább azt választanám.
Kiválasztottál két olyan fajtát, amelyek ugyanolyan jók arra, amire neked kell.
A cc nyáron kissé nehezebben bírná a futást, de ő is imád menni.
De az amstaffnál is nagyon figyelni kell nyáron a kánikulában.
Sport öv-re mindkettő jó.
Amit tapasztaltam a cc-nál: kiképzés nélkül (sose látott kutyasulit) az udvarban megfogta a kőművesünk csuklóját, és nem engedte semerre. (Azt hitte a hülye, hogy néhány nap után egyedül is bejöhet. Mi meg nem értettük, hol a fenében van már.)
Az amstaffról ezt el nem tudom képzelni.
Egy amstaff és egy cc tulajdonos :)
Nekem is cc van és sokal jobb hidd el ennek a vérében van az őrzés am néz utána a kétfajnak a múltjáról a generációjárol
Pl a cc nek Bene van az ösztöneben hogy mégpedig a gazdáját és az enyém sokszor bizonyított legelsonek 4 hónaposan mikor a barátnőm rám emelte a kezét polyen bol rögtön neki ugrott de nem volt nagy baj szerencsére és ezt nem kell képezni hidd el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!