Kezdőoldal » Szórakozás » Játékok » Ki lehet rakni hivatalos...

Ki lehet rakni hivatalos Rubik kockán a magyar zászló színeit?

Figyelt kérdés
Vagy nem hivataloson, a lényeg, hogy a hivatalos Rubik kocka színsorrendje szerinti kockán, amelyen, ugye, van is egy piros-fehér-zöld sarok

nov. 1. 18:19
 1/7 A kérdező kommentje:
Hehe: még ki sem írtam a kérdést, de a barátnőm 9 éves zsenijelölt fia már ki is rakta, de sebaj, azért csak kiírtam. :D
nov. 1. 18:21
 2/7 anonim ***** válasza:
65%

1. Kezdő beállítás

Kezdd a kockát alapállásban, tehát a középső színek sorrendje a következő legyen:

Felső középső mező: piros

Középső réteg középső mező: fehér

Alsó középső mező: zöld

Forgasd a kockát úgy, hogy a piros legyen felül, a fehér középen, és a zöld alul.

2. Keverési lépések

Ez a keverési sor egy olyan mintát hoz létre, amely a magyar zászlót imitálja a kockán:

F (felső) réteg jobbra 90°: F'

U (felső) réteg balra 90°: U

R (jobb) réteg jobbra 90°: R'

U' (felső) réteg vissza balra: U'

L (bal) réteg balra 90°: L

F (felső) réteg jobbra 90°: F'

U (felső) réteg balra 90°: U

R (jobb) réteg vissza balra: R'

nov. 2. 18:51
 3/7 A kérdező kommentje:

Túl korán jelöltem hasznosnak a válaszod, második válaszoló, most meg, hogy meg is próbáltam volna, nem értem elég jól, amit írtál sajnos, így nem sikerült.

Már a kiinduló pozíció is problémás nekem, hogy nem értem: a piros legyen fönt? Akkor a zöld nem lehet lent, mivel a piros és a zöld egymással szomszédos színek a hivatalos kockán, ugye. Tehát addig értem, hogy a piros legyen fölül, mielőtt elkezdem az algoritmusod, viszont onnantól kezdve, hogy a piros van fönt, még mindig van négy oldal, ami szembe lehet velem. Melyik legyen? A fehér?

Én magabiztosan és bármikor ki tudom rakni a kockát a kezdő módszerrel már sok éve, szóval nem vagyok teljesen új a kocka megismerésében, mégsem értek sajnos minden magyarázatot sem magyarul, sem angolul, mégis sikerült rendesen megtanulnom kirakni a kockát, sőt, a 4x4x4-est, az 5x5x5-öst, persze a 2x2x2-es kockákat is ki tudom rakni, ez mégis új kihívásom! :)

Sőt: most újítottam be egy vakkockát is, vakoknak is való kockát, amelyen minden oldalon, a fehér kivételével fizikailag érzékelhető, de szemmel is látható jelek vannak, szenzoros kocka a hivatalos neve, tökre tetszik, ezen akár meg is tanulhatom tényleg vakon is kirakni, de még nem is próbáltam! :) Az is új kihívásom! :) De előbb a magyar zászlót szeretném megtanulni!

Ráadásul az ötletem onnan jött, hogy külföldön találtam egy olyan kockát, amelyen az adott ország zászlója volt kirakva, annak az országnak is fehér a középső színe a zászlóján, de még címer is van a fehérben, amit a kockára is rányomtak, engem meg úgy lenyűgözött az ötletessége, hogy meg is vettem, aztán jót nevettem magamon, hogy egy sima kamukocka, úgy forgatva, hogy az ő országuk zászlaja alapállásból két lépés, bezzeg a magyar zászló, mennyivel nagyobb kihívás, még abban sem voltam biztos, hogy ki lehet rakni egyáltalán így, hogy szomszédos színek, de lám, ki lehet, a barátnőm kisfia újra kirakta nekem és még próbálta is megmagyarázni, hogy hogy csinálta, de nem sikerült megértenem. Talán azt mondta, hogy előbb a pirosat a fehérre, aztán a zöldben előbb a sarkokat, utána az élt vagy épp fordítva, vagy tán mindegy is?

nov. 4. 08:07
 4/7 A kérdező kommentje:

Haha: én is kiraktam egy pillanat alatt:

1. A pirosat a fehérre tenni nem kihívás

2. A zöld nem megy teljes sorral, de kettő igen

3. Egy csücsök lemarad, de azt meg pont úgy lehet a másik két zöld mellé tenni, ahogy a fehér sarkokat szoktam.

Haha, de vicces nekem, hogy hogy megijedtem a saját kihívásomtól saját magamnak, aztán simán csak megpróbáltam, és nekem is sikerült! :D LOL! :D

nov. 4. 08:32
 5/7 A kérdező kommentje:

Jöhet a vakon kirakás gyakorlása, bár vakkockán könnyebb, mint sima kockán vakon, ahol még emlékezni is kell, hogy hol milyen szín volt! :)

A vakkockán csak azt kell megjegyezni, hogy melyik jel melyik oldal, vagy az sem kell, csak arra figyelni, hogy ne aludjunk el a sötétben! 😝🤣😁

Tényleg: ez a szenzoros kockám lesz a sötétben is kirakható kocka :D , ahogy van a fázós kockám is, amelyik ha fázik, elveszíti a színeit! :) Ez a két kocka az új kedvenceim! :)

nov. 4. 08:37
 6/7 A kérdező kommentje:

Máris elfelejtettem a hogyanját, pedig tényleg sikerült egyedül is kiraknom korábban, de most a saját jegyzeteim is túl felületesek:

Kirakott kockából a pirost a fehérre húzni nem kihívás, viszont a két zöld alulra már nem megy magamtól, de béna vagyok, segítsen valaki, légyszi!!!

nov. 22. 18:13
 7/7 A kérdező kommentje:

Ó, közben sikerült, és gyorsan ide is írom magamnak is, a következő blackoutomra:

Azért nem sikerült az előbb, mert a piros fehérre huzása még előbb azért nem sikerült, mert rossz irányba próbáltam, szóval másik irányban, vagy 90 fokkal elforgatva, és a zöldet meg azért nem sikerült az előbb, mert a szélső zölddel próbáltam, de a középső zölddel kell a kettőt, utána meg az utolsó zöldet úgy rakom a csücsökbe, mintha fehér csücsök lenne, általában csak harmadikra sikerül, viszont így tök könnyű. :)

Persze, ha épp tudom, hogy hogy kell, akkor könnyű!

nov. 22. 19:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!