Kezdőoldal » Szórakozás » Játékok » Scrabble játékban mely két...

Scrabble játékban mely két betűs szavakat fogadjátok el? Létezik valami hivatalos lista? Többet is találtam már, de nem egységesek...

Figyelt kérdés
Gyakori vita tárgy köztünk ez játék során.

aug. 23. 15:20
 1/2 anonim ***** válasza:
Én jó néhány éve kerestem választ erre a problémára az interneten, akkor ezt találtam meg: [link] Most látom, hogy van [link] ezt én nagyon gyengének találom. Van [link] ez sem sokkal jobb. Van [link] ezt sem javaslom. A Scrabble játékszabálya szerint azok a szavak rakhatók ki, amik szerepelnek a Magyar értelmező kéziszótárban, ennek az első lista (pdf) felel meg, bár vannak akik kifogásolják a mértékegységek (dl, kg stb.) jelenlétét. Először én is furcsálltam, de idővel elfogadtam, hogy gyakran segít magánhangzóínséges helyzetekben (pl. a játék elején és végén). Én ezt a listát javaslom, már csak azért is, mert a Srabble3D online is játszható játék magyar szótára is ezt használja (néhány plusz szó is van benne ezeken túl: nű, pi görög betűk). Sajnos, hivatalos magyar Scrabble-szótár nincs (tudtommal), a Magyar értelmező kéziszótár pedig csak alapnak jó szerintem.
aug. 25. 13:50
 2/2 anonim ***** válasza:
A 3. helyesen [link] .
aug. 25. 13:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!