Hiába van meg az ajánlott gépigénytől is jóval erősebb hardver, mintha sok játék rosszul, hanyag módon lenne megírva. Időszakos szaggatások, percenként visszatérő minilaggok. És ahogy ezekre a játékokra rákeresek, kiderül nem is az gépemmel van a gond, mások is ugyanerről számolnak be. Azt sejtem mi okozza: hanyag kód, nem megfelelő engine, optimalizálás hiánya, stb. De esetleg aki ért hozzá, kicsit bővebben is meg tudná nekem ezeket magyarázni? Pl amikor adott egy open world játék és mész a zónák között és ilyen kisebb fps droppok, szaggatások vannak, annak mi lehet az oka? Volt régen is sok open world játék, azokba mégse volt ez a haladás közbeni szaggatás. Akkor az újabbakban mi váltja ki ezt? Pont hogy jobban kéne kezelje a modern engine modern hardverrel ezt, vagy tévednék? Mi hibádzik ilyenkor?
Fallout 4, Dishonored 2, csak hogy a legutóbbi pár próbálkozásomat említsem. Nem tudom ettől most mennyire vagy előrébb. Maga a leírt jelenség érdekelne, biztosan sokat találkoztak már vele a jelenlegi sőt az előző játékgenerációban is.
okt. 19. 18:13
3/13 anonim válasza:
Mi az a jóval erősebb hardver? Pontos config?
Illetve ahogy #1 írta játékokat sem ártana tudnunk. Ha early access állípotú akkor ott simán elképzelhető. De van ahol csak simán és hiresensz#rul lett megcsinálna(GTA 4 hogy csak 1 ismert példát mondjak). Szóval igen a játékokat sem ártana tudnunk. Továbbá jön hogy hány kliens kell,van-e DRM és kell-e folyamatos netkapcsolat.
Továbbá minden szükséges programod telepítve van-e és NAPRAKÉSZ? Tehát nem csak a gpu driver-t felpöckölöd és kész is vagy, sok más is kell. Többet között physix,C++,Framework...
Szóval ilyen kevés információból amit megadtál BÁRMI lehet az oka.
okt. 19. 18:15
4/13 anonim válasza:
Fallout 4-el nekem nincs semmi bajom. Legmagasabb settings-en simán fps drop nélkül megy a középkategóriás(lehet alatta) gépemen. Inkább beállítási gondok lehetnek. Ray Tracing pl elég szépen tud sz#patni ha nem rendesen van megcsinálva 1 játékba.
Illetve F4 esetében az is kérdés használsz-e módokat és ha igen mennyit/milyet?
okt. 19. 18:17
5/13 anonim válasza:
Nekem full grafikán van mindegyik játék és nem szaggatnak.
okt. 19. 19:30
6/13 Kedves Vezető válasza:
Eddig is ez volt vagy 10 éve.
Megcsinálják High End Pc re, speckó hang/videókártyákkal, hatalmas ram igénnyel, nem nagyon optimalizálnak a medium/low settings re.
Régebben le lehetett vinni a grafikát, ha csak a game érdekelt, ma nincs ilyen.
Konzolra meg nincsenek új, exkluzív játékok, ezt éljük.
okt. 20. 08:16
7/13 anonim válasza:
Fallout 4, és Dishonored 2, mint újabb játék? :O
okt. 21. 16:44
8/13 anonim válasza:
#7. Na igen. Ebből következtethetünk milyen új "atomerőműve" lehet ha neki azok újak. :D
okt. 21. 18:04
9/13 A kérdező kommentje:
Elkényeztetett vérpistikék felesleges okoskodására nem vagyok kíváncsi. Örülök hogy ti kisírtátok és zsaroltátok aputól anyutól a legújabb hardvert, de a kérdés szempontjából ez teljes mértékben irreleváns. Sok esetben olvastam hogy bizonyos játékok még I7-esen és modern videókártyával, 16 giga rammal is szaggatnak. Ha belefuttok ilyenbe, ugyanúgy megszívjátok ti is, géptől függetlenül. Persze van aki igénytelen, és még az se tűnik fel neki ha konkrétan diavetítéssé változik a játék, a nagy QTE nyomkodás hevében :)
okt. 21. 19:25
10/13 anonim válasza:
#9 Képzeld csak nekem i5 cpu van és csak GTX kártya nem mai modern RTX szériás. Szóval már itt elbuktál. Szóval az én gyengébb gépemen hiba nélkül megy max beállításokon mig neked az "újabb" gépeden bajok vannak. :D
Itt maximum te vagy aki kisírta anyuka és apukától a gépét.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!