A DIGInet aktív 50 elég Xbox Series-re?
A grafika ellenére nem használnak nagy adatforgalmat a játékok, valamelyikben pl Overwatch ban látod is, hogy pár kbs/sec.
Nekem mobilnettel megy minden 20 as pinggel.
Csak stabil mondjuk 1MB legyen
(Nem megabit, Megabájt🙃)
Azért én annyira nem élném bele magam.
Egy GTA 5 önmagában több mint 100Gb de a Fifa is 50 fölött van. Még ha korlátlan lenne a net, ezzel a sebességgel 3(!!!) napig(!!!) tartana amig egy GTA 5-öt letöltenél.
Vagy ha indítod és kér pl egy 3Gb frissítést (ami lássuk be teljesen mindennapos) akkor az 2 és fél óra mire lejön. Magyarul addig nem játszol hiába akarsz.
Konklúzió: ez az internet játékokhoz nem ideális.
1. a GTA5 nem 100GB (vagy 110GB oldal szerint), annyi szabad hely kell neki mert a telepítő ÉS a feltelepített játék egyszerre annyi helyet foglal. Letölteni kb 50-60 GB-ot kell csak.
14 MBit-es net van otthon, 130 GB szabad tárhelyigényű játékok kb 1 nap 20 óra alatt jönnek le, nem kell 3 nap :D (Mint írtam a telepítő kb 70GB).
Ha más nem terheli a netet és nem zavar a lassú frissítés, akkor elég lesz az 50-es netcsomag is.
Én úgy nézem az 50 az nem a sebesség, hanem az adatkeret. A sebesség 3mbit/s.
Bárhogy nézzük egy 100Gb játék letöltéséhez nem elég 50Gb internet, de ha elég lenne is nagyon lassú lenne a 3mbit/s.
Amúgy nemtudom, bár én konzolon játszok, nekem 100Gb fölött volt már letöltéskor is a GTA 5.
Megnéztem Én is, Ez rendkívül fura csomag, mint írtam először legalább stabil 1 MB legyen,
3 Mbit nem tudom mire elég, de az 50 GB se sok, mert elég sűrűn patchelik, ha mindenképp digi, akkor inkább ez:
Vagy nekem Voda XXL van 5775 ért korlátlan mobilnet, lakásban 1-3 MB, éjszaka több, de 1Megabájt fix azért legyen szerintem ma már! 🙃
Sok-sok türelemmel...sem lesz elég.
Egyrészt ezt az adatkeretet mobiltelefonokra találták ki, oda bőven jó. Egy combosabb játék letöltése és frissítése sok tíz (néha több, mint 100) GB.
Erre jön a 3Mbit/s sebesség, ami csak arra elég, hogy később fogyjon el a kereted :-)
Ha csak mobilnet-es lehetőséged van, akkor csak korlátlan adatforgalmú csomagban gondolkozz.
A minimum neten az Xboxhoz az 3Mbit(le)/0,5Mbit(fel) [link]
Tehát a te maximum letöltésed a minimum Xboxon. Van egy barátom aki évekig olyan 2Mbit körül használta az Xboxot és a játéklehetőségei abszolút játéktól és az aznapi netstabilitástól függött. Ha nem hozta a kapcsolat a maximumot akkor nem tudott játszani. Csak olyan játékkal tudott játszani aminek gyors és stabil kiszolgáló szerverei vannak pl Fortnite (de mint mondtam ha gyengélkedett a netje akkor az sem volt elég).
Nekem van ilyen Digi netem PCre és rengetegszer lassú (szöveges oldalakkal is küzd) és szakadozik. Máskor meg teljesen jó. Digi azt mondta ez ilyen. Lakóhelytől függően neked lehet más tapasztalatod. Tehát arra készülj fel, hogy nem tudsz akármikor online játszani és bizonyos játékokat egyáltalán nem.
A fő problémának mégis az adatkorlátot látom. A GTAV több mint 100GB. Amiről a #6os beszél az esetleg PCn igaz, de az eredeti GTAV lemez kevesebb mint 50GBot telepít és a játékot számtalanszor frissítették az online miatt azóta ezért simán előfordulhat, hogy lemez birtokában is le kell töltened az egész játékot nulláról. És igen, mai játékokhoz gyakran jönnek akár 10GBos frissítések. Ha csak 1-2 játékod van ez talán nem akkora gond, de online játék telepítésére még egy havi keret sem lesz elég. Azt tudnám ajánlani, hogy ha van mód valamiféle normális net közelébe rakni a gépet akkor ott kellene telepíteni a játékokat és a frissítéseket talán meg lehet úszni szűkösen később.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!