A Minecraft tekinthető már olyan kultikus játéknak, mint a GTA San Andreas, vagy mint a Half-Life 2?
Igen is, meg nem is.
Ez eléggé rétegcím, de egy hatalmas réteg szereti, a GTA San, Half Life 2- t azért nem annyira rétegcímek.
De mondom, a Minecraft is eléggé kultikus, egy hatalmas rétegnél.
Így igen, de mivel régegcím, annyira nem. Szoval igen is meg nem is :)
Szerintem.
Szerintem nem igazán. A San Andreas és Half-Life 2 már 20 éves single player játékok, amik trendet teremtettek és ennyi idő után is megemlítjük őket, ha kultikus játékokról beszélünk.
A Minecraft is már elmúlt 10 éves, de abban nem érzem ezt az erőt. Nagy általánosságban az emberek nem veszik annyira komolyan. A vizuális stílusa jól felismerhető és ott lézeng a köztudatban, pláne, ha a filmet is figyelembe vesszük, emiatt sokan megismerik, ha mutatnak egy képet róla, de a valós értéke (történelmi, kulturális) szerintem sokkal szerényebb annál, hogy valaha kultikusnak nevezzük.
Fentebb már leìrták, hogy mièrt tekinthető kultikusabbnak, a half life 2-t, San Andreast (ami amúgy szerintem a Vice city nyomába sem èr hangulatban 😀) ismerik az adott generációk pc gèmerei, a minecraftot pedig kb mindenki a mai időkben.
De utánanèztem az összesìtett eladási adatoknak is (sold copies):
Half life 2: 10 millió
San Andreas: 17 millió
Minecraft: 300 millió!!
Ami majdnem 30x -os mennyisèg, ès 2023-ban majd 140 millió aktìv játèkosa volt a minecraftnak.
Szóval nagyon más ligában vannak 😀
Mondom ezt 40-es gèmerkènt, szóval imádom a half life-ot, de na.
Más ligában.
Az egyik kettő történet alapú videójáték, interaktív film,
a másik meg egy virtuális Lego.
Nézd meg azt is mennyi legot adtak el.
Ismertebb, populárisabb de nem kultikusabb videójáték.
Kultjátékok pl:
Metal Gear Solid
Silent Hill
Assassin's Creed
Half Life
GTA-k
The Last of Us 1-2
Stb, stb
Filmekben pl
Ponyvaregény
Terminator 2
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!