Kezdőoldal » Szórakozás » Játékok » A Minecraft tekinthető már...

A Minecraft tekinthető már olyan kultikus játéknak, mint a GTA San Andreas, vagy mint a Half-Life 2?

Figyelt kérdés

szept. 20. 09:38
 1/8 Kedves Vezető ***** válasza:
80%

Igen is, meg nem is.

Ez eléggé rétegcím, de egy hatalmas réteg szereti, a GTA San, Half Life 2- t azért nem annyira rétegcímek.

De mondom, a Minecraft is eléggé kultikus, egy hatalmas rétegnél.

Így igen, de mivel régegcím, annyira nem. Szoval igen is meg nem is :)

Szerintem.

szept. 20. 09:56
 2/8 anonim ***** válasza:
85%
Szerintem simán tekinthető kultikusnak. Sőt mivel casual, így még a San Andreasnál, Half Life 2-nél is sokkal ismertebb lesz. Ha 100 embert megkérdeznél a minecraftból látott képeket mutatva neki, több mint 50 biztosan megmondaná hogy ez a Minecraft. És mivel ez videójáték, ez hatalmas teljesítmény. Mindenféle apukák, anyukák, még nagymamák is megmondanák hogy ez a minecraft, pedig ők aztán nem is játszanak. Csak a gyerek/unoka miatt felismerik. Aztán az egész világ is van olyan egyedi, hogy simán felismerhető lesz a stílusa bárhol bármikor. A merchandise is erős, Minecraftos plüssök, étkészletek mindenhol, már konkrétan Minecraftos Lego is van, és még sorolhatnám. Ráadásul emlékeim szerint pont az indie boom környékén futott be ennyire, szóval ez is erősen hozzájárulhatott az indie játékok úttöréséhez, meg a Minecraft sikeréhez is.
szept. 20. 12:30
 3/8 anonim ***** válasza:
72%
Már jó ideje simán annak tekinhető. #2-es leírta.
szept. 20. 13:23
 4/8 anonim ***** válasza:
38%

Szerintem nem igazán. A San Andreas és Half-Life 2 már 20 éves single player játékok, amik trendet teremtettek és ennyi idő után is megemlítjük őket, ha kultikus játékokról beszélünk.

A Minecraft is már elmúlt 10 éves, de abban nem érzem ezt az erőt. Nagy általánosságban az emberek nem veszik annyira komolyan. A vizuális stílusa jól felismerhető és ott lézeng a köztudatban, pláne, ha a filmet is figyelembe vesszük, emiatt sokan megismerik, ha mutatnak egy képet róla, de a valós értéke (történelmi, kulturális) szerintem sokkal szerényebb annál, hogy valaha kultikusnak nevezzük.

szept. 20. 13:30
 5/8 Hintalow ***** válasza:
84%

Fentebb már leìrták, hogy mièrt tekinthető kultikusabbnak, a half life 2-t, San Andreast (ami amúgy szerintem a Vice city nyomába sem èr hangulatban 😀) ismerik az adott generációk pc gèmerei, a minecraftot pedig kb mindenki a mai időkben.

De utánanèztem az összesìtett eladási adatoknak is (sold copies):

Half life 2: 10 millió

San Andreas: 17 millió

Minecraft: 300 millió!!

szept. 21. 09:24
 6/8 Hintalow ***** válasza:
81%

Ami majdnem 30x -os mennyisèg, ès 2023-ban majd 140 millió aktìv játèkosa volt a minecraftnak.

Szóval nagyon más ligában vannak 😀

Mondom ezt 40-es gèmerkènt, szóval imádom a half life-ot, de na.

szept. 21. 09:27
 7/8 Kedves Vezető ***** válasza:
77%

Más ligában.

Az egyik kettő történet alapú videójáték, interaktív film,

a másik meg egy virtuális Lego.

Nézd meg azt is mennyi legot adtak el.

Ismertebb, populárisabb de nem kultikusabb videójáték.

Kultjátékok pl:

Metal Gear Solid

Silent Hill

Assassin's Creed

Half Life

GTA-k

The Last of Us 1-2

Stb, stb

Filmekben pl

Ponyvaregény

Terminator 2

szept. 21. 10:04
 8/8 anonim ***** válasza:
54%
Kinek mi a kultikus.Egy tizen-huszonéves a minecraftra mondaná hogy kultikus még egy harminc-negyvenéves a san andreas vagy a half life szériát mondaná annak.
szept. 22. 09:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!