Tik nem unjátok a realista grafikát?
Nem tudom mennyire régire gondolsz, milyen stílusra, de egy Bloodrayne a mai napig odabsz, de a Silent Hill 1 a maga pixeles grafikájával mai napig befosat, és hozzátesz hogy alig látni valamit.
Half Life 2 is, hát nem tudom, azok a fegyverhangok, üvegtörések..
Van konkrét játékszéria amit unsz ?
Ami szerinted rosszul öregszik ?
#2 nem is jatszok vele, felek :D
pedig nagyon jo lenne
orulok hogy egyszer vegig vittem
#Kerdezo
amugy zavaros az irasod, nem tudni mit ertesz alatta mik a gondolataid
"rosszul oregszik" valami azt jelenti inkabb hogy jol tarja magat, vagyis hogy sokaig szep marad
"realista" valosaghu? mert szinten en ezt szeretem ha nem tudom megkulonboztetni a jatekot a valosagtol
van persze jo jatek egyszerusitett grafikaval is de az inkabb alkalminak jo
Nem utálom, de valóban rosszabbul öregszik, mint a stilizált.
Amit utálok, hogy már ~10 éve (autós játékokban lassan van az 20 is), ha nem több, eljutottunk realista grafika terén egy olyan szintre, ahol már aránytalan számitási kapacitás és tárhelyigény növekedés mellett tudnak csak szebbet csinálni. Mégis az egyre realistább grafikát űzik a fejlesztők, miközben a játékélmény csak romlik.
Ha azt mondom, hogy Race Driver: GRID (2008) és Dirt Rally (2015). Ha ezek közé valahova belövik egy autós játék grafikáját, én nem vágyom jobbra. Ha megnézzük, hogy milyen grafikai különbséget kaptunk dupla gépigényert 2003 és 2008 között és mekkorát 2015 és 2020 között, az egyiknél finoman szólva, nem látsz generációs különbséget.
#4 szoval a Kerdezonek es neked(?) az "oregszik" az jelenti hogy "fejlodik"?
mondjuk sajnos 2024 esekkel egyel se jatszottam azert mivel megtisszerezodott a minimalis (gyakorlati, tesztelt) gepigenyuk
szoval csak egy mai alsokozepkategorias geppel van ertelme probalkozni veluk
igy nem tudom nekem jatek kozben mennyire lenne szebb, az biztos hogy nem 10x szebb
es az sem ertheto hogy FHD es 4K gepigeny kozt valojaban nincs nagy kulonbseg
maskepp fogalmazva pl. Ha 4K 30fps akkor FHD nem 120fps hanem csak legjobb esetbe is 50... de inkabb 40
tehat a felbontasra se lehet fogni
Mert újabb gépen tolod és nem arra van optimalizálva +a patchek is kinyiffantják a korábbi élményt, egyik régebbi cod-ban volt köd, eső és fújta a faleveleket a szél high beállításon, kb. 3-4 éve a régi vinyóról átettem az új gépre és ultrán sem tudta már ezeket.
Vagy láttad a vérfoltokat miután meglőttél valakit és tudtad követni, ha be volt állítva a grafikán a brutális tartalom, erre csomóan lehackereztek mert a búvóhelyükre gránátoztam derítés nélkül :) Ezek már nem működnek az új gépeken és gagyibbnak tűnik a játék is!
Starcraft 1 régi gépen 9/10 új gépen max. 2/10, a game újbóli verziójáról meg ne is beszéljünk gagyibb, mint a régi gépre optimalizált miután jelenlegi, vagy -4 éves gépre teszed.
Nem ez a lényeg, bár tény, hogy sok régi játék modern hardveren/windowson nem feature complete.
A lényeg az, hogy a realista grafikájú játék áll vagy bukik a műszaki feltételeken. Poligonszám, textúra felbontás, stb. 2004-ben az állunkat kerestük a földön a Far Cry-tól, 2005-ben az állunkat kerestük a földön a F.E.A.R.-től, 2007-ben az állunkat kerestük a földön a Crysistól. És persze, vannak dolgok, amik modern gépen nem működnek. A víz tükröződés effekt a Far Cry-ban, az EAX úgy általában (bár az hang és nem grafika). De ha még meg is vannak ezek, a grafika akkor is jóval elavultabbnak hat, mint a korabeli nem realisztikus játékok, például az eredeti XIII, Scrapland vagy Destroy All Humans.
Persze, a stilizált játékok is tudnak szebben kinézni részletesebb grafikától, de a mérce, ami szerint tudat alatt mérjük őket teljesen más. Teljesen máshogy látjuk a Battlefield 2-t, miután láttuk a 2042-t, mint a Psychonautsot, pedig a két játék ugyanabban az évben jött és a Battlefield 2 az éve egyik grafikai nagyágyúja volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!