Az Aranyásók 2 játékban ki nyer hogyha: A játékban csak zöld és kék törpök vannak és egy Saboteur, hogyha az aranyat kék és zöld kapun át éri el a Saboteur?
A kék kapun a zöldek nem tudnak átmenni, a zöld kapun meg a kékek nem tudnak átmenni, ezért ha a két kapu sorban van egymás után, és nincs más út, akkor senki nem éri el az aranyat, ezért a saboteur gyõzött. (A Saboteur célja nem az hogy õ elérje az aranyat, hanem hogy a törpök ne!)
Ha a kék és zöld kapu párhuzamosan, külön úton van, de a két út az arany elõtt újra összekapcsolódik, (vagyis elvileg a kék csapat is meg a zöld csapat is el tudja érni az aranyat) akkor szerintem az a csapat nyer, aki utoljára tett le olyan utat, ami ezt lehetõvé tette, de ezt inkább ellenõrzöm a szabályban.
A boardgamearena.com-on érdemes kipróbálni és ott online játszani, mindenféle játékhelyzet elõjön és ez általában választ is ad minden kérdésre. :)
Azóta elolvastam az első játék szabályát ahol le van írva hogy a Saboteur célja, hogy az arany ne legyen felfordítva... Szóval ha jól értem akkor szabály szerint senki sem nyer.
Ennek ellenére tényleg élvezhetőbb a játék ha a Saboteur nyer
Dehogyis. Ha csak egy út visz az aranyig, de kék és zöld kapu is van benne, akkor az nem tekinthető folyamatos útnak egyik csapat számára sem, tehát az aranyat (végcél-kártyát) NEM FORDÍTJUK FEL, és a Saboteur nyer.
Nincs olyan helyzet, amiben senki sem nyer.
Vagy a kék csapat nyer, vagy a zöld, ha egyik sem akkor automatikusan a Saboteur csapat.
Legfeljebb olyan fordulhat elő, hogy a nyerészkedő ugyan elvileg nyer valakivel együtt, de az osztásnál nem kap aranyat.
Meg a geológus is a többiektől függetlenül kap aranyakat vagy nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!